reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Październikowe Mamy 2010

Mała Mi przytulam...
a my dziś po pierwszej rehabilitacji - masakra. Dziub płakał dużo...
Ojej...Ulisia ,przytulam...Oby ta rehabilitacja szybko przestała być potrzebna,trzymam kciuki:*
Dawidowe ,Ciebie też,trzymaj się,wszystko się ułoży,obyś nie musiała długo czekać:*.
Mamaagusi,super,że Malutka zjadła tak ładnie.Oby juz tak zostało.

A ja wypróbowałam sposób Onesmile ,byłam juz zdesperowana,bo nie spimy od 2.30:wściekła/y:.Dałam mojej Al- khaidzie 60 ml herbatki jabłkowej.Bardzo jej posmakowała,wydudliła wszystko,potarmosiła królika i zasnęła -sama,bez cyca!Niby ta herbatka po 4 mcu,ale ja juz byłam zdesperowana.Mam nadzieję,że jej nie zaszkodzi...
A teraz i ja bym jeszcze się połozyła,ale M. z Amelką tak się rozwalili na łóżku,że nie mam jak sie tam do nich wcisnąć,żeby jej nie obudzić.Ale medal dla niego,bo razem ze mną,a chwilami sam "walczył" z kapryszącą Amelką...czasem się zastanawiam,czy to jej ciągłe budzenie się to nie czasem przez to,ze ją skóra swędzi,biedactwo...:-(

Ostatnia edycja:
reklama
witam kochanne:)
Nocka przespana prawie przez Błażejka więc kciuki pomogły ,ale jak nigdy dziecko wstało o 5 30 z tatusiem do pracy i koniec nie ma spania pierwszy raz takie cos ma:((a teraz spi przy suszarce hhe a ja nie przytomna a jutro zaczynamy powoli przeprowadzkę jak ja znajdę na to sile to nie mam pojecia.
Dawidowe oj dziewczyno podziwiam cie masz sile. Właśnie oglądam tvn mówią,ze w Egipcie zablokowali internet.

Ostatnia edycja:
Witam- u nas nocka coś kiepska -pobudka co 2 h-co się z tym moim dzieckiem porobiło?!
A teraz cwaniara śpi- a ja musiałam wstać i wyekspediować starszą do przedszkola!
DAWIDOWE- wiem że jest tobie ciężko ale zobaczysz będzie lepiej:)
MAMAAGUSI-super że mała tak ładnie zjadła:)
Mam nadzieję że dziś wyjdziemy na spacer-bo od kilku dni pogoda kiepska.

Ta mniej przyjazna metoda rehabilitacji to metoda Vojty i to jest istna masakra, ale skuteczna.

Ulisia a dlaczego rehabilitujecie?

I co z Dziulką?

Wychodzi moja nieobecność...nie w temacie jestem w wielu sprawach...

Witamy się!

My już nie śpimy. Maluch mimo wszystko chyba robi się śpiący więc pewnie zaraz zaśnie sobie.
Od rana zdążyłam się pokłócić już z mężem. Tyle, że to nie moja wina że on taki bałagan ma w swoich papierach i innych duperelach. Skoro nie wie gdzie ma dany świstek to niech nie ma o to do mnie pretensji, bo gdyby miał porządek i wszystko na swoim miejscu to wiedziałby gdzie go znaleźć. Wszystkie jego papiery które przynosi do domu kładzie na biurku a ja zawsze je daje na taką półeczkę , bo sorry ale nie będą ciągle na biurku leżeć jego sterty papierów, z których jak się okazuje większość jest do wyrzucenia. Niech się nauczy w końcu! No to wyrzuciłam swoją złość... i może mi ulży.

I co z Dziulką?

Wychodzi moja nieobecność...nie w temacie jestem w wielu sprawach...
Dziulka ma awarię neta już dość długo i nieźle się już wkurza. Pisała mi wczoraj ,że już bez nas nie wytrzymuje, do tego kazała przekazać Wam, że Leane już śpi u siebie w pokoiku. Mówi że porozwiązywała tonę krzyżówek i z nudów chodzi wcześnie spać:-).

Miałam dzisiaj trochę posprzątać,ale stwierdzam że nie ma sensu bo mąż i tak zostaje jutro i w niedziele z małym sam bo ja mam zajęcia na uczelni, więc i tak pewnie nie utrzyma porządku więc nie ma co się męczyć dziś, zrobię to w poniedziałek :-D.

Witam sie i ja na dosłownie 5 minut, bo mala mi padła to ja też :)
Happi wykorzystam twoj zwrot mała Al-khaida tak dzis moja córcie moge nazwac. Obudziła się o 00:30 cała w skowronkach i usneła nie zgadniecie{ dziś zrobiła prezent(pierwszy raz w życiu) }i po kilku naszych kapitulacjach o 3:30 i tak sobie pomyślałam o Tobie Idus, ze może jednak dziś Inka o 3:30 nie wstała i choć Ty sie wyspałas.
Ulisia uściski dla Ciebie i Dziuba.
Dawidowe kochana przytulam.
Kasis super,że nocka spokojna
Loliszka Dziulka nie ma neta, bo cos sie u nich stało. I wsciekła na maxa, ale jak wroci to napewno pośmiejemy.
Joli i Happi łacze sie z Wami w bólu niepsrzespanej nocy.
Idus mama nadzieje, ze te plamki to nic takiego.
A i u nas tez tak mierzą jak Dawidowe opisała.
Zmykam spać. Pozdrawiam

Witam mamusie.
mała mi ja mogę zapytać mojej cioci jak uda mi się do niej dodzwonić, ona pracuje na szpitalu będzie wiedziała, czy znieczula się takie bobasy.
dawidowe ja również myślami jestem z Tobą, wiem, że nerwy puszczają i się kłócicie, ale i Tobie i mężowi ciężko. trzymam kciuki za was!
przepraszam jeśli pominęłam resztę, doczytam to odpiszę, bo póki co od rana już posprzątana sypialnia, pranie wstawione, mały uśpiony, a ja padnięta. wczoraj byłaniołkiem gugał sobie ładnie od rana ja wypucowałam całą kuchnię łacznie z myciem szafek podłóg itp, sypialnie poodkurzałam, obiad zrobiony, włosy zafarbowane, poprasowane, a on grzecznie leżał i patrzył co mamusia robi. nawet do marketu na godiznkę mnie puścił;p udało mi się nawet tak go uśpić, że sam w łóżeczku usnął. śmieję się do A. a co tam wsadźmy go może sam uśnie i bach do łóżeczka 15 min coraz ciszej gugał, patrzę oczka trze, więc pogłaskałam po główce i zasnął. ale w nocy odbił sobie.... pobudki dzisiejsze, zaczełam zapisywać nawet: usnął o 21.30 wstał o 23.20, później: 1, 2.10, 3.30, 5.00, 5.30, 6.30, i o 7 już gadane.... masakra, ja już nie daję rady nie rozumiem czemu on tyle w nocy je... w dzień trochę odpuścił, za to noc...... no i w dzień śpi ok 3 drzemek max po półh czasme godzinną utnie a później już 2 razy po 15 min.................. AAAAAAAAAAA ;p wiem, że już przytruwam, ale jestem załamana. a na kupkę czekqamy wczoraj masowałam odgazował się łądnie, ale kupsztal nie poszedł.
no i teraz bobas śpi też sam w łóżeczku usnął, dzięki bogu, że go do spania ze sobą nie przywcyzaiłam. chociaż dziwię się sobie sama, że go w nocy odkładam do łóżeczka ;p po któreś z kolei pobudne to już chyba na autopilocie działam;p

STRIP-moja Gabi też się budzi często w nocy- średnio co 2 h!Nie wiem co jej się stało-kiedyś potrafiła przespać 6 godzin a nawet raz 8 h.Na szczęście ona ciągnie cyca 10 min to jest max.Odkładam ja i śpi dalej.Także łączę się z tobą w bólu niewyspania.:-)
Powiem tobie że starszą córkę karmiłam piersią 1,5 roku.Ostatnie dwa miesiące ( chodziłam już do pracy) ona budziła się co godzinę_MASAKRA.Po tym powiedziałam dość Bo to chodziło tylko o przytulenie a nie jedzenie>No i odzwyczajanie poszło super -dwie noce i dziecko spało bez pobudek.Mam nadzieję że naszym maluchom się poprawi i będą ładnie spały:)

stripmymind byłabym Ci wdzięczna gdybyś zapytała się cioci :)
Tobie to ja też bardzo współczuję tych nocek nieprzespanych i i tak Cię podziwiam że masz siłę na inne rzeczy, ja to jak ciągle nie wysypiałabym się tak to chodziłabym nieźle wkurwiona na wszystko... Oj Wojtuś to Ci chyba będzie musiał jak dorośnie wynagradzać Twoje niewyspanie i zmęczenie :D
Pisałaś ostatnio,że od marca wracasz na uczelnie a z tego co wiem to Wojtek nie toleruje picia mleka z butelki? Jak sobie poradzicie? Bo dla niego to chyba tylko cyc istnieje :):)
To pewnie Twój A. będzie dziś zadowolony że posprzątałaś :D

reklama
Witajcie!
Dzisiejsza noc spokojna. Franek obudził się o 7(po całej nocy spania) i nawet nie domagał się jedzenia. Leżał sobie i uśmiechał do mnie. Dałam mu jednak jeść,bo tradycyjnie jechaliśmy zawieźć Jakuba do przedszkola,więc za chwilę byłby ryk w aucie.:rofl2:
Wczoraj ksiądz pobłogosławił nam Franka i uspokoił,że nie będzie problemu z ochrzczeniem synka:laugh2:.
Franuś tak bardzo pcha palce do buzi,że masakra:szok:. Ale wiem,że to przez zęby:tak:. Gryzaka za bardzo nie chce...A teraz mi zasypia przy jedzeniu,więc będę miała czas dla was.No i na posprzątanie trochę w domu...

Współczuję wszystkim tym,które zmagają się z problemami....

Do góry