reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Październikowe Mamy 2010

roxi oby ta nocka to taka jednorazowa akcja. Powodzenia dla Twoich chlopaków i bezstresowego szkolenia dla Ciebie jutro. i juz trzymam kciuki za wtorkową wizytę. Ja w poniedzialek ide na usg głowki wiec blagam o trzymanie kciuków oby wszysto bylo juz dobrze z moim Dorianem.

a co do herbatki to kupilam ale z bobowity- jablko z melisa - maly mówi ,ze pycha:-)

reklama
witam. ulisia my też walczyliśmy z jedną stroną. w łóżeczku nawet układaliśmy ją tam gdzie zawsze miała nogi bo wtedy leżała tak jak chcięlismy, inaczej odwracała się cały czas na prawą stronę bo wtedy nas widziała a na lewej by patrzyła w ścianę, nosiliśmy ją tak żeby też patrzyła w drugą stronę, też zabawkami staraliśmy się ja zabawiać i tak jak pisała dawidowe u nas też główka była spłąszczona z 1 strony. w sumie to nadal jest ale troszkę mniej. teraz już i śpi i patrzy na obie ale nam to zajęło ze 2 tyg. też nam się budziała jak ją obracaliśmy w łóżeczku no ale w końcu się udało. teraz czekamy aż ta główka się wyrówna.

wszystkim, które nie przesypiają nocy współczuję ale ja dla odmiany muszę budzik nastawiać w nocy bo moja by przespała całą a muszę ją w nocy karmić żeby podtuczyć trochę tego chudzielca.

dorisday2512 będę trzymać kciuki ale napewno będzie wszystko dobrze. my też niedawno byliśmy na usg główki bo pediatra stwierdziła wzmożone napięcie ale usg wyszło wzorowo i tobie też tego życzę.

ja też kupiłam małęj herbatkę jabłkową ale nie bardzo jej smakuje. za to uwielbia rumiankową. wczoraj też kupiliśmy taki niekapek od 4 miesiąca i jestem bardzo ciekawa czy to się sprawdzi. dajecie już swoim maluchom jakieś soczki np gerbera te od 4 miesiąca? chciałabym niedługo córce dać do spróbowania troszkę na łyżeczce ale nie wiem czy nie za wcześnie.

moja juz wypiła całą butelke soczki marchewkowego jabłkowego i jabłkowo marchewowego. Ten ostani okazał sie najwieszym hitem

mamaagusi dzieki za mil slowa. ja tez jestem dobrej mysli , musze byc. mam nadzieje ,ze wszystko bedzie dobrze. A badanie nam zlecono bo Dorian byl owiniety pępowiną i mial sinicę wybroczynową. Dostal 10pkt. ale kontrolnie kazala nam lekarkla w przychodni sprawdzic. mial juz jedno 2 miesiące temu , wtedy wyszlo tak sobie ale ze podobno bylo w normie .... teraz zobaczymy.

a co do soczków to ja nie podaje jeszcze, ale podalam kilka łyzeczek przecierku jabł. i zjadł choc z miną jakby jadł cytrynę. Po kilku łyzeczkach pojawila sie jednak usmiech :-) a herbatke to moj bardzo lubi, az jest zrospaczony jak juz butelka pusta

onesmile, nie próbowałam,ale jeszcze trochę i pęknę;) dam znać na pewno czy poskutkowało:)))

a ja mam dzisiaj mega przeboje: awaria centralnego no i ze względu na dzidzię śpimy u teściów WRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! oni są naprawdę w porzadku, ale ja jestem taką zagorzałą domatorką że NIENAWIDZĘ spać nie w swoim łóżku... oj, ciężka nocka będzie... no i pewnie pojawie się tu dopiero jutro wieczorem najwcześniej - zatęsknić i tak pewnie nie zdążycie;) ale jestem ZŁA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! no to idę pakować walizy:(((((((((((((

dawidowe a kiedy podałaś pierwszy raz taki soczek? i od razu cały czy tylko próbowałaś po łyżeczce? Ja jej dawałam narazie polizać jabłuszko i tak jak u dorisday2512 minka była jakbym cytrynę jej dała ale lizała jak szalona.
dorisday2512 to daj znać co tam wyszło ale jak było ok to i teraz napewno będzie.
ida znam to. ja też mam problemy z zasypianiem nie u siebie bo też czasem nocowaliśmy u teściowej bo mieszkała do niedawna w innym mieście i na święta jeździliśmy z odwiedzinami. moja teściowa też jest w porządku ale co do spania to wszędzie dobrze ale w domu najlepiej.

dorisday, dzięki kochana i ja też mocno kciuki zaciskam za Dorianka, żeby usg wykazało że wszystko jest super bo tak napewno jest :tak:

ida
, mam nadzieje, że jednak będzie się dobrze spało u teściów, mimo wszystko i że mała da pospać :-)

DZIULKA ostrzega, że jak się dorwie do forum w poniedziałek, to ma nam tyle do opowiedzenia, że będzie strzelać post pod postem i mam zawczasu przekazać Ulisi, żeby na to przymknęła oko ;P
DZIULKA strasznie za nami tęskni.

dorisday, masz moje kciuki za poniedziałek!!! :*

reklama
a ta herbatka jabłkowa to z jakiej firmy?
Justyna piła herbatki z BoboVity jak miała 2,5 miesiąca choć są od 5 - i żyje!

A co do Dziulki to napiszę więcej jeśli chcecie :-) :

"Haha! mąż ogląda tv od 1h i karmi młodą jak ja już dawno w wyrze. Dziś dzień kurw.icy, młoda darła japę bo dziąsła zaś sie odezwały. JAK JA TĘSKNIĘ ZA WAMI! Help!"

To napisałam pokrótce co tu się dzieje u nas, że dzieci się psują masowo, odpisała:

"Moja w dzień śpi przed południem ok.40 min, potem tak 1h30 koło 13H i tak z 30 min koło 17h, wsjo fajnie ale te dziasła to kur.wa mać! Horror! My od niedzieli marchewę"

A ja dzisiaj znowu cały dzień u Siostry. Fajnie - kocham jej dzieci jak swoje!

Wszystkim rehabilitowanym - zdrowia!!
Smutnym -radości!
Doris - moze browarka strzel na noc? ;-)

Do góry