reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Październikowe Mamy 2010

No i już po szkole...byłabym cała happy ale jak na złość dostałam wezwanie do straży miejskiej za parkowanie w miejscu niedozwolonym i radość z wolnego niedzielnego popołudnia prysł. Osz kur.wa już mam wizje płacenia za mandat i aż się ze złości we mnie gotuje bo nie ma to jak "brak"kasy wydawać właśnie na mandat:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

reklama
a ja wlasnie walnelam mega sieste, spalam ponad 2h:D maz zajal sie mloda. dzisiaj pierwszy raz jadla szpinak...mnie sie rzygac chcialo na widok tej miseczki a mloda -pelna euforia, az machala nogami zeby szybciej ladowal w buziola... a wczoraj za jablko+sliwke prawie mnie zabila wzrokiem, bo cos nei lubich kwasnych rzeczy.
poza tym od grudnia 2009 dopiero dzisiaj rano cos mi sie saczy jakby okres... bez podpaski albo wkladki nie ma szans ale potopu tez nie ma. bolu brzucha jak zawsze mialam nie bylo jedynie glowa mnie napierniczala... dzis wieczorem przylatuje tesciowa na miotle bo jutro mam z rana sporo latania i zajmie sie mloda -za to dzis wieczorem mnie nie bedzie buuuuuuuuuuuuu

EMILIAB, RYSIA gratulacje dla 5!!!
Rysia
wspolczuje mandatu, moze napisz o zmniejszenie stawki, a noz cos wskorasz
u nas super weekend, goscie juz pojechali a wczoraj bylismy w restauracji na obiedzie gdzie nasze dziecko zajadalo sie gruszka az sie uszy trzesly :) ogolnie byl zachwycony
tylko dzis wstal lewa naga
Kahaaa coraz lepiej z tym samodzielnym usypianiem, jak sie wylapie moment zmeczenia to wystarczy polozyc do lozeczka i od razu kima, szok, naprawde myslalm, ze bedzie gorzej, choc jak pisalam pierwsze dni bylo zdarcie gardla, ale widocznie tak musi byc, oczywiscie pozytywka gra w tle, teraz bez niej niegdzie nie jedziemy, choc glownie leci aaa kotki dwa nagrane w moim wykonaniu

witam

u mnie jakis spokojny dzien jak pisałam wczoraj weekend filmowy. Wczoraj obejrzałam jakis triler bardzo fajny dzis czarnego łabedzia i uwazam że beznadzieja. Niunka teraz spi w swoim łózeczku. Ostanio jak marudzi wkładam do łózeczka daje smoka przykrywam kocykiem i mała chwile pokreci sie pokreci i zasypia na 30 minut niestety.
Jutro kontrola u lekarza. Jak mi sie nie chce jechac no ale coz.
Roxanka czy ty brałas ślub 1.08.2009? jak tak to rałysmy tego samego dnia ;-)
Powodzonka, my też jutro do pediatry zapytać o parę rzeczy, między innymi o gluten.

No i już po szkole...byłabym cała happy ale jak na złość dostałam wezwanie do straży miejskiej za parkowanie w miejscu niedozwolonym i radość z wolnego niedzielnego popołudnia prysł. Osz kur.wa już mam wizje płacenia za mandat i aż się ze złości we mnie gotuje bo nie ma to jak "brak"kasy wydawać właśnie na mandat:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Mój tata wczoraj dostał mandat od straży za chodzenie z pieskiem bez smyczy i obroży :) Chociaż nasz psiak 13 lat ma, jest kundelkiem, ledwo słyszy, nigdy nikogo nie ugryzł i chodzi z nosem w trawie. No ale przepisy to przepisy.

a ja wlasnie walnelam mega sieste, spalam ponad 2h:D maz zajal sie mloda. dzisiaj pierwszy raz jadla szpinak...mnie sie rzygac chcialo na widok tej miseczki a mloda -pelna euforia, az machala nogami zeby szybciej ladowal w buziola... a wczoraj za jablko+sliwke prawie mnie zabila wzrokiem, bo cos nei lubich kwasnych rzeczy.
poza tym od grudnia 2009 dopiero dzisiaj rano cos mi sie saczy jakby okres... bez podpaski albo wkladki nie ma szans ale potopu tez nie ma. bolu brzucha jak zawsze mialam nie bylo jedynie glowa mnie napierniczala... dzis wieczorem przylatuje tesciowa na miotle bo jutro mam z rana sporo latania i zajmie sie mloda -za to dzis wieczorem mnie nie bedzie buuuuuuuuuuuuu

Ja też spałam 2h :):)

ja pindziole jaka tu cisza!!!!!!!!!!!!!!cholerka jak ja mam czas bo maz zajmuje sie dzieciem to nikt nic nie pisze :/// za pol godziny pewnie tesciowa sie zjawi wiec wieczorem mnie nie bedzie:pppp

wlasnie mloda po wstaniu wciagnela butle 90 i ryyyyyyyk bo ona chce wiecej! wiec dalam kolacyjke- jablko+banan+truskawka i prawie juz skonczla sloiczek 130...szczeka mi opadla doslownie...apetycik ma ta moja niunia cos dzisiaj...:) w poludni szpinak, potem butla 120, a teraz to. niezle.... w kazdym razie sie ciesze bo mi zrobila po szpinaczku ladna kupke....zieleniutka !!!! a zapach....wiosna doslownie:pp

Rysia wspolczuje mandatu.
Dziulka jak zdrowie? A w ogóle skad boberek wytrzasnelas o tej porze roku? A i zauwazylam, ze tez to dla Ciebie bober, a nie bób :)

reklama
No widze, że powoli wszystko wraca do normy i zaczyna sie wieksza produkcja postów :tak:

Ja mam super humorek bo dzisiaj mamy dzień leniuszka i polezałam sobie w wannie prawie godzinke, zregenerowałam siły a mąż właśnie zrobił obiadek mniam :-)

Doris
, no nareszcie :-) oj chyba wieczór lejdis miałaś udany, pisz pisz ;-)

witam
u mnie jakis spokojny dzien jak pisałam wczoraj weekend filmowy. Wczoraj obejrzałam jakis triler bardzo fajny dzis czarnego łabedzia i uwazam że beznadzieja. Niunka teraz spi w swoim łózeczku. Ostanio jak marudzi wkładam do łózeczka daje smoka przykrywam kocykiem i mała chwile pokreci sie pokreci i zasypia na 30 minut niestety.
Jutro kontrola u lekarza. Jak mi sie nie chce jechac no ale coz.
Roxanka czy ty brałas ślub 1.08.2009? jak tak to rałysmy tego samego dnia ;-)
hehe no to niezły zbieg okoliczności bo ja właśnie tego dnia brałam ślub :-D
mam nadzieje, że u was na kontroli jutro bedzie wszystko ok :tak: No i chciałabym zobaczyć mine Laury jak odkryła te wszystkie zabawki :laugh2:

Roxannka ja też robię w domu chrzciny i jedzonko mam zamiar wcześniej przygotować. Wymyśliłam, że zamiast tradycyjnego obiadu dwudaniowego (rosół + kotlet itd) będzie moja wersja strogonowa
(nie wiem jak to się pisze) i może jakiś kurak z rożna. Oprócz tego zrobię tort i jakąś sałatkę/sałatki. Pewnie teściowa też coś zrobi i przywiezie. A co Ty robisz? U mnie z dzieciakami będzie 14 osób. Dzieci 2, 3, 4 letnie po 1 sztuce i Laura.
No ja dopiero zaczynam obmyślać plan i menu na ten dzień, no i pewnie mama i teściowa mi troszke pomogą bo ja raczej antytalent kulinarny jestem :zawstydzona/y: ale napewno zrobie jakieś ciasto, może sernik albo babke wielkanocną hmm A obiad to chyba jednak tradycyjnie zupka+drugie no i oczywiście masa sałatek, no a reszta wyjdzie "w praniu" ;-)A wszystkich, razem z nami i Patrykiem bedzie 16 osób, dzieciaki 8,6,4,2 letnie i najważniejszy prawie 6 miesięczny Patryczek hihi :-D

rysia, ale kicha z tym mandatem :no: też bym sie wsciekła jakbym musiała na to wydać kasy ktorej nie mam :wściekła/y:przytulam!

Do góry