• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Październikowe Mamy 2010

niech mi ktos doradzi, jak nauczyc dziecia spac calutka noc?? po kapieli mala nieraz zje butle nieraz wcale ( o 18h je 130g owocow) potem o 23.30 najpozniej 180 kaszki warzywnej z mlekiem, potem budzi sie miedzy 5-7h i nieraz zje 120 nieraz 30 nieraz NIC!!! ta pobudka mnie zawsze wkurza! potem budzi sie np 8.15 bo kupa i wtedy zabieram troche ja do siebie na polezenie ew.drzemeczke. nieraz tak fajnie przespala np do 7h a tak to mnie wpienia bo jak klade ja np o 6h rano po butli przewijaniu to nie chce spac. a jak w koncu usnie to i tak mi wstanie o 8.15 z kupsztalem. dzisiaj akurat walczylam do prawie 7h z nia (co pisalam rano) to potem dospala do 9h czy jakos tak a i tak dopiero poszlam po nia o 9.30 bo nie umialam sie zwlec z wyra. jak nuaczyc spac dziecko noc calutka bo przeciez jak wroce do roboty to kurwizny dostane z wstawaniem takim i kladzeniem sie na pare minut.

reklama
Dziulka wiesz, że każde dziecko ma swoje zwyczaje :) a Leane charakterek ma po mamusi więc robi psikusy :)

A tak na serio to ja Ci nie pomogę bo Lena z dnia na dzień zaczęła spać od 20 do 5-6 rano.

Dziulka78 - podobno dzieci w tym okresie własnie tak mają, jak nie chcą jeść to odwracają głowę od butelki, łyżeczki a nawet piersi.
A odnośnie tego linka to aż ciary mnie przeszły i łzy w oczach się zakręciły :-(
A teraz ryczę jak przeczytałam tego bloga :-(
Strip dobrze, że już po wszystkim, ale niedobrze że Ty chora. A synek napewno nie będzie tego pamiętał. Jak najszybciej trzeba zapomnieć o tych złych chwilach bo na głupotę ludzką nie ma lekarstwa. Ja jak byłam wczoraj w szpitalu z dzieckiem na izbie przyjęć to mi pielęgniarka powiedziała, że jak im się przerzedzi w gabinecie to Nas lekarz przyjmnie - to wogóle jakiś absurd bo matka z dzieckiem do lat 7 jest przyjmowana poza kolejnością, tym bardziej że moje dziecko miało uraz głowy :-(
Kasis - dobrze, że Błażej dochodzi do siebie po tym wszystkim. Jak już wielokrotnie pisałam do kilku tu osób Tobie też wspomnę - trzeba wierzyć mocno że będzie dobrze, bo będzie :-) Trzymam kciuki, za to żeby było.
Natolin gdzie się podziewasz?

Oliwka padła przed 21:00.
Niewiele pocycała więc pobudka gwarantowana.

Ostatnia edycja:
dziulka no i co? i teraz ja ryczę jak głupia . Przeczytalam jej historię jak to stawila się na kontrolę w terminie porodu i taka wiadomosc. Strasznie to smutne i takie niesprawiedliwe :-( buuuuuuuuuuuu

niech mi ktos doradzi, jak nauczyc dziecia spac calutka noc?? po kapieli mala nieraz zje butle nieraz wcale ( o 18h je 130g owocow) potem o 23.30 najpozniej 180 kaszki warzywnej z mlekiem, potem budzi sie miedzy 5-7h i nieraz zje 120 nieraz 30 nieraz NIC!!! ta pobudka mnie zawsze wkurza! potem budzi sie np 8.15 bo kupa i wtedy zabieram troche ja do siebie na polezenie ew.drzemeczke. nieraz tak fajnie przespala np do 7h a tak to mnie wpienia bo jak klade ja np o 6h rano po butli przewijaniu to nie chce spac. a jak w koncu usnie to i tak mi wstanie o 8.15 z kupsztalem. dzisiaj akurat walczylam do prawie 7h z nia (co pisalam rano) to potem dospala do 9h czy jakos tak a i tak dopiero poszlam po nia o 9.30 bo nie umialam sie zwlec z wyra. jak nuaczyc spac dziecko noc calutka bo przeciez jak wroce do roboty to kurwizny dostane z wstawaniem takim i kladzeniem sie na pare minut.

Chcesz pociesze Cie. Mała od sis ma 2 lata i do tej pory budzi się w nocy (3-5 rano) na butle.
Spadam powoli do wyreczka, kolorowych snów.

MONIMONI no wlasnie kiedys Leane mnie zdziwila ze padla o 23.30 i dospala do 7.30 -rekord. ale ogolnie jestem zielona jak zrobic zeby ona wlasnie zasnela np 20.30 i spala do ranka. tej kaszki jej nie dam przed kapaniem bo po owocach jej nie zmiesci, a owocow nie wyklucze.
Moze w koncu sama sie ustawi jakos ludzko??
DORIS ja nie czytalam reszty tylko ten jeden wpis i serio... becze do tej pory... nie wyobrazam sobie tego... mam doslownie ochote obudzic Leane i przeprosic ze nakrzyczalam rano :(((

oj tam:D ja was pociesze. my nie mamy żadnej dluzszej przerwy nocnej :D co dopiero mowic o spaniu do rana:D cycanie co poltorej h:D w dzien i w nocy:D tak wiec kochane nie ma co narzekac ;p
a ja juz sie dp tego przyzwyczajam chyba

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry