reklama

Październikowe Mamy 2010

Stripulko, dzięki za tego posta, nie wiedziałam. Nam właśnie lekarz zalecił dla noworodka kupić 50mg czopki, a teraz nie miałam pojecia jaka dawka jest odpowiednia. W sumie paracetamol dostała tylko dwa razy (raz przy wysokiej gorączce jak wylądowaliśmy na koniec w szpitalu, gdy miała 6 tygodni, a drugi raz całkiem niedawno - przez zęby! Płakała jak nigdy bidulka...)

reklama
Cass współczuje, mam nadzieje ze juz bedzie dobrze
Emilka, Roxannka- fajnie ze po chrzcinach

My mamy chrzciny w niedziele, a strój nie chrzcinowy mamy 1514643820.jpg plus biały sweterek rozpinany H&M
szkoda mi kasy na jednorazowe ciuszki, wiec kupowalam pod kątem lata. mam nadzieje ze babcie sie nie oburzą ;))

wszedzie napisane, ze 10-15 mg na kg masy, ale jestem wrecz pewna, ze nam na domowej wizycie mowila pani doktor, ze sa nowe zalecenia, ze ok 15- 20 mg sie daje teraz, bo czesto mamy daja za malo, ja tak raz zrobilam, i 7 kilowy wojtek dostal 50 i to nic nei dalo... ,zeby paracetamol zadzialal, nie moze bycza niska dawka, bo goraczka niska, bo szkoda w dziecko lekow pakowac itp. im szybciej sie zadziala i zbije tak wysoka temp, tym lepiej, i mowie to u wysokiej goraczce powzyej 38,5 , u niemowlaka zbija sie ja obowiazkowo. powyzej 39.5 moze dojsc to bardzo niebezpiecznych drgawek, wiec lepiej dac wiekszego czopa i zbic temp niz rykowac moim zdaniem. zwlaszcza ze paracetamol dajemy co 4 h. ale z mojego doswiadczenia, lepszy ten ibuprofen czy inne te ibuptromowe;p ok koncze zrzedzenie:)

cass wspolczuje przezyc,sama nieraz tak sie boje o malego wiec dobrze rozumiem co czujesz

rysia wiadomo bylo,ze rodzenstwo bedzie ale nie myslala,ze Tomek bedzie chcial tak szybko :-) ale okazalo sie ,ze oboje mamy takie samo zdanie na temat dzieci wiec bardzo sie ciesze!! No tylko ,ze Tomek chcialby nawet 4:szok::szok: a ja wole zatrzymac sie na trojce hehe.Tez musze zajac sie zdejciami do wywolania bo jeszcze duzo wolnego miejsca w albumie i jakies wieksze na sciane do kolekcji a nie mam kiedy

dobranocka gratuluje zabka!!

Makuc jak to kilo mniej ???? Ja też tak chce. Ja to nie wiem ile do przodu, ale pewnie duuużo :(
idealna dieta to pojechać do rodziny, która nie widziała Cię "milion lat" i przez 2 dni nic tylko wędrować od jednych do drugich;)

Z najwazniejszych kwestii ustalilismy,ze w przyszlym roku chcielibysmy miec kolejne dziecko:-):-):-)
gratuluję decyzji. Ja po moich porodowych przebojach stwierdziłam, że nigdy więcej...

CASS: biedna :( oby dzisiaj juz było lepiej! nawet nie chce myśleć co przechodziłaś :*
DOBRANOCKA: gratuluje nowego uzębienia Justynki:)
EFA: zdrówka!
ELIZABENETT, CAMBRIA, DAGISU, DAA, FROGGUŚ - suwaczkowe gratulejszyn!
ALICJA: ja widzę, że wszyscy Ci życzenia suwaczkowe składają a Isia przecież 29 dnia miesiąca urodzona:) więc ja jeszcze poczekam hihi

u nas marudzenia c.d. Alutek uspokaja się tylko na dworze, więc pewnie niebawem znowu wybędziemy z domu (jedno ponad 2h łazikowanie już zaliczona). Ech może to zęby? Na domiar złego teściowa dzisiaj przychodzi... plagi egipskie na mnie spadają dosłownie.

ALICJA: ja też:)
aaa mam pytanie - podczas ząbkowania moze pojawić się wysypka? Jeżeli tak to mniej więcej ile po jej wstąpieniu pojawia się pierwszy ząbek? Ala od wczoraj ma krostki na twarzy, napuchnięte dziąsła, lamentuje a zęba ni widu ni słychu. Ech niech się to skończy wreszcie bo oszaleję i padnę z niewyspania....

makucku nie wiem jak z wysypka, ale na zeba mozesz jeszcze pare dni poczekac... u nas jakis tydz temu napucheniete dziaselko, marudzenie, odmawial ssania butli, a to szok ;p ogolnie jazda bez trzymanki, a zeba poczulam jak mnei ugrzl dopiero dzis i to czubeczek igielke... najpierw jakies 3 dni temu dziurka w dziaselku sie pojawila, a teraz juz czuc i troszeczke widac. aaaaa i u nas maly odkad zeby wylaza ulewa strasznie i jest rozdrazniony. to tez moze byc objaw zabkowania, ze strony ukladu pokarmowego, luzniejsze kupki, ulewania...

i zapomnialam dodac, ze 2 jedynka idzie:D juz dziurka jest w dziasle wiec pewnie za 3 4 dni poczuje nastepna igielke.... a nad lewa dolna dwojka tez juz puchnie i kropeczke widac jakby sie dziurka miala zaczac robic, wiec jak puscil zeby to konkretnie, kazal czekac dlugo, ale leci juz ekspresem ;p

reklama
Hej!
Cass przytulam. Łzy mi w oczach pojawiły się jak przeczytałam co przeszłaś w nocy. Mam nadzieję, że teraz będzie już tylko lepiej.

Sheeney gratuluję podjęcia decyzji o rodzeństwie dla Tomusia.

Pszczylaszczka śliczna sukieneczka.

Alicja kiedy masz mieć odpowiedź w sprawie pracy? A do męża ktoś się odzywał?

Dobranocka gratuluję ząbka Justynce.

Efa, Aniawa, Margerrita dużo zdrówka.

Frogg trzeba było dzwonić :)

Magnolia, Makuc, Daaa, Elizabennet, Dagisu suwaczkowe gratki.

A ja chyba uciekam na dwór. Mąż w końcu zmieniał będzie opony na letnie.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry