reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Październikowe Mamy 2010

iwcia, potrzymamy kciuki oczywiscie. daj znac jak wrocisz! ja nie robie genetycznego, z kilku powodow. zalozylam, ze wszystko jest dobrze i tyle.
faktycznie idziemy leb w leb. jeszcze chyba kasis ma dokladnei tak samo. ciekawe ktora pierwsza przytuli swojego szkrabka

reklama
Mnie znowu boli głowa, na poniedziałek zapisałam się do neurologa, boję się okropnie, bo to już dwa tygodnie, jak z mniejszym lub większym nasileniem ją czuję.
Kłuje mnie z prawej strony pod potylicą, promieniuje do czubka głowy i wysadza oko prawe i kości nad nosem... Byłam u okulisty z jego strony wszystko jest OK. Jestem okrutnym czarnowidzem i hipochondrykiem, nawkręcałam sobie najgorszego, bardzo się boję i już o niczym innym nie myślę.

Co do pomysłu z listą Aniołków- według mnie bardzo przesadzona sprawa. Czasami mam wrażenie, że niektóre Dziewczyny dopada schiza ciążowa- nie zapinały się w spodnie w 5 tc, czują ruchy dziecka w 11 tc i znają płec od 10 tc. Nie przesadzajmy, podchodźmy do tego wszystkiego zdrowo. Nie szukajmy sensacji- a tak odbieram pomysł na ww. listę.

iwcia i kahaa, mamy więc trojaczki ;-).

Ja miałam genetyczne równo w 12 tyg (wg usg 11t5dc), miałam już przygodę szpitalną z plamieniem (krwiak), więc chciałam iść szybciej. Okruszek miał wtedy 4,88 cm, kość nosowa obecna, i najważniejsze 0,08 cm na karku, więc lekarz mówi, że wszystko ok (oczywiście 100 % pewności daje amnio, ale z moim wynikiem nikt mi go nie zrobi). Serce biło 157 uderzeń na minutę, i tu ciekawostka- w 10 tyg biło 160 uderzeń/min i gin mi powiedział, że powinno zwalniać, więc ciesze, się że się sprawdziło.

Kolejne USG 6.05., a połówkowe 8.06 (19t5dc)- mój gin od usg robi 2 połówkowe, 2. po 4 tyg od pierwszego, więc się naoglądam, ale najchętniej leżała bym podpięta 24h pod usg;-).

Mnie znowu boli głowa, na poniedziałek zapisałam się do neurologa, boję się okropnie, bo to już dwa tygodnie, jak z mniejszym lub większym nasileniem ją czuję.
Kłuje mnie z prawej strony pod potylicą, promieniuje do czubka głowy i wysadza oko prawe i kości nad nosem... Byłam u okulisty z jego strony wszystko jest OK. Jestem okrutnym czarnowidzem i hipochondrykiem, nawkręcałam sobie najgorszego, bardzo się boję i już o niczym innym nie myślę.
nie jestem lekarzem, ale mnie to wyglada na klasyczna migrene. mialam dokladnie tak samo przed ciaza, do dego jescze na ogol mdlosci. na szczescie w ciazy to ustalo, poki co. lekarz na pewno ci cos przepisze, choc wiekszosc lekow jest zabroniona w ciazy. mnie czasem pomagaly plastry na migrene z mentolem, ale trzeba bylo je aplikowac jak tylko poczujesz pierwsze lupniecie. potem to juz pozostawalo tylko czekac!

Ostatnia edycja:
iwcia i kahaa, mamy więc trojaczki ;-).

Ja miałam genetyczne równo w 12 tyg (wg usg 11t5dc), miałam już przygodę szpitalną z plamieniem (krwiak), więc chciałam iść szybciej. Okruszek miał wtedy 4,88 cm, kość nosowa obecna, i najważniejsze 0,08 cm na karku, więc lekarz mówi, że wszystko ok.

Hej hej ja też jestem w 13 tyg 2 dniu :-) USG genetyczne miałam dokładnie tydzień temu w 12 tyg i 2 dniu (wg USG też 12 tyg i 2 dni) i dzidzia miała 5,7 cm, kość nosowa obecna, przezierność karkowa 1,1.

iwcia, potrzymamy kciuki oczywiscie. daj znac jak wrocisz! ja nie robie genetycznego, z kilku powodow. zalozylam, ze wszystko jest dobrze i tyle.
faktycznie idziemy leb w leb. jeszcze chyba kasis ma dokladnei tak samo. ciekawe ktora pierwsza przytuli swojego szkrabka
tak tak ja mam taki sam termin:)na usg tez nic się nie zmieniło wiec oficjalnie mam na 26 październik:) ja następne badanie u gin mam 14maja ale nie będę miała usg niestety muszę być cierpliwa do 21 czerwca, ale nie wiem czy wytrzymam i nie pójdę wcześniej gdzieś prywatnie na takie usg kontrolne:)

Oczywiście iwcia trzymam kciuki !!! :-) miłych wrażeń z ogladania swojego cudeńka!
Za inne mamusie , które maja dziś wizyty tez trzymam.

A mnie dzis tez potwornie boli głowa i spać mi sie chcę, a rano to wogóle nie mogłam sie pozbierać z łóżeczka i spóźniłam się z dzieckiem do szkoły - ajajaj nieładnie.

Co do domku , to mnie tez się juz marzy domeczek , nawet taki malutki , zeby tylko miał kawałek ogródka , w którym sobie usiądę i wypije kawke i bedę patrzyła jak moje dzieci się bawią i biegają. To jednak na razie marzenie, choć całkiem mozliwe iż spełni sie już w przyszłym roku. Działka już czeka :-) , a póki co mieszkamy w moim mieszkanku malutkim bo 40m ale bardzo wygodnym i ładnym. Właśnie układam plan jak stworzyć milutki kącik dla naszego maluszka. Chcę zmienić trochę kolorystykę i zastanawiam się nad naklejką ścienną w miejscu gdzie bedzie stało łóżeczko i komódka. ciekawe co ja też wykombinuję ... hehe

Tak to już pięcioraczki hehe i to z rożnych części Polski:)

Co do domku własnego nam tez się marzy, ale niestety to na razie nierealne , zostaje nam wynajem:(

reklama
Do góry