reklama

Październikowe Mamy 2010

witam nową październikową mamusię – anka-spe
roxi słonko Ty moje , jak tam się czujesz , bo czytam ,ze wczoraj lipa na maxa :-(. Tulam i zdrówka życzę!
Aniawa gdzie posłałas córcię na kolonię? A to pierwszy raz. Mój Mikolaj niedlugo tez wyjedzie i mam stresa , bo to pierwszy raz ;-) A jak dziś twoje samopoczucie? Wczorajsze przytrucie poszło precz?
Kroma a jak tam Twoja wizyta u gina ? Zmówilysmy się dziś na przegląd czy co?! ;-)
mała_mi trzymam kciuki za jutrzejsza wizytę ,zeby Luki nie musial brac więcej antybiotyku. Fajnie ,ze niedlugo znów odpoczniesz u rodziców :-) - aha no i nie pytalam o Ciebie , bo wiedzialam ,ze pojechalas. Co do solarium , to ja zawsze w trakcie opalanie się obracam , bo wlasnie często jest tak ze górne albo dolne lampy opalaja mocniej.Współczuję , dobrez ze poszlas tylko na 4 min.
Margerita no i jak tam po pomarańczach? Wszystko ok?
Makuc rewelacja z tą pracą , w sumie to mówilam ,ze szef przyjdzie z dobrymi nowinami. Gratulacje !!!
ida to Ty już Misię na koniach uczysz jeździć? WOW!!! To może ja Doriana poślę w zimie na narty ? :-D
dziulka a móilam ,ze nie zaciążylas :-) , pewnie stres , albo jeszcze dieta , którą stosowalas.
Czarodziejka super babeczka z Ciebie ,ze tak się odwazylas zadzwonić do ex Twojego męża i tak fajnie pogadac. Ja tez utrzymuję kontakt z zoną mojego ex. Jak robie Mikolajowi jakąs imprezkę w plenerze to zapraszam ich oboje . Kiedys tez obwinialam ją za rozpad naszego malzenstwa , ale przeszlo mi , bo co to da jak się będę boczyc?!
Rysia co to z Twoim kręgosłupem??? wlasnie doczytalam – ojojoj ... nieładnie. Koniecznie musisz to zbadac , bo ja kiedys tez się tak zalatwilam , a okazalo się ,ze mialam pęknięty kręgosłup (po skoku na bungee). Nie lekceważ tego , no i zycze milego masazu :-)
natolin ja mam jedną radę na przemyslenia o przemijaniu – życ pełnią zycia, zyc z dnia na dzien! Nikt nie wie ile czasu mu zostalo. Trzeba cieszyc się każdym dniem. I tego Ci życzę!!!
sivle to podajmy sobie ręce. Powiem Ci ,ze chcialabym zeby się nam ułozylo , ale z drugiej strony coraz częściej myslę ,ze jednak się nie ulozy pomimo jego wzlotów. Zaczym kalkulowac wszystko i obmyslac czy dam radę finansowo z dwójką dzieci ... także u mnie tak się sprawy mają. Ty i dziewczyny tutaj dajecie mi dużo sily , wsparcia i motywacji do tego zeby nie godzic się na takie życie i naprwadę czuję się silniejsza. Masz rację , nie mozemy załamywac się przez facetów – nie zasługują na to! Będzie co ma być.
happybeti no wreszcie wrócilas :-)
elwirka zdróweczka!!!!!
moriam jak ja Cię rozumiem z tym chodzeniem w półsklonie. Ojjj mnie tez plecy odmawiają posluszenstwa , jak tak spaceruję z moim.
E-lona u nas tez ostatnio hitem jest kaszka na gęsto :-) , ale maly nie spi mi dluzej :-(
kania ehhh widze ,ze twój tez lekko przegina. Co tym facetom odwala??? Bądź twarda i nie bierz do siebie tego co on wygaduje. Ciekawe ,ze oni nie potrafią powiedziec czegoś milego w tak latwy sposób jak czegoś przykrego. I dokladnie wiedzą jakie slowa nas najbardziej zabolą. Zacytuję; „skoro faceci są z marsa , to niech tam qrwa wracają”.
E-lona u nas kupa gigant byla wczoraj . Normalnie masakra – zastanawialam się gdzie on to wszystko miescil ?! W kazdym razie nie obylo się bez prysznica , bo od pasa to był caly brudny ;-)
concita uuuu lipa z tym spacerkiem. Chyba nie chcialoby mi się wychodzic z domu.

Jeśli chodzi o moją wizytę u gina i sprawę naprawy biustu to tak : lekarz kazal mi zrobic usg piersi , co by mieć pewnosc ,ze wszystko jest ok. Powiedzil,ze generalnie nie ma hormonu odpowiedzialnego tylko za tą część ciala. Ogólnie można zrobic testy hormonalne (jeśli isnieje podejrzenie ,ze jest cos nie tak) nazywa się to : FSH oraz Estrolid E2 – robi się to z krwi między 5 a 10 dniem cyklu. Po badaniu mojej szyjki macicy stwierdzil jednak ,ze hormony mam ok i powiedzial ze mogę sobie odpuscic to badanie , bo sluz jest obfity co wskazuję na prawidlową pracę hormonów. W kazdym razie na moją prosbe o tabletki antykoncepcyjne przepisal mi takie , po których jak powiedzial piersi powinny się troszkę polepszyc. Jeśli to nic nie da , to (po wyniku z usg) będzie mógl cos więcej zrobic. Oczywiscie mam zamiar nad tym popracowac ;-)

reklama
Efa- no to Ci Olek narobił roboty z samego rana :-). Nam się kiedyś też tak zdarzyło.
rysia85- straszny miałaś ten upadek, dobrze że idziesz na masaż, może on Ci ulży w bólu. A byłaś z tym u lekarza?
concita- kurcze to nie fajnie macie z tym spacerami. Zapraszamy na krakowskie tereny hiih:-).
E-lona gratuluję Laurze pierwszego zęba! Toż to wielki powód do dumy!
kania co Ty dzisiaj taka rozkojarzona? Mam nadzieję że z mężem się polepszy.
Ja właśnie z moim się pokłóciłam przez telefon:angry:.
doris- dobrze że na wizycie u gina wszystko dobrze. A powiedz mi bywasz czasami w Cieszynie?

Łukasz zjadł obiad i usnął.
Dziewczyny chyba pisałyście o tym ostatnio,ale ja jakoś nie zakodowałam tego, ale Łukasz po antybiotyku ma takie gorsze kupki no i troszkę się mu pupcia odparzyła, co polecacie?

Doris super, że wizyta u gina pozytywna, że wszystko dobrze i tabletki przepisał :-) dzięki za info odnośnie tych hormonów :-)
Mała_mi właśnie przez ostatnie dni taka chodżę przygnębiona i nie mogąca się na niczym skupić :-(
Czemuż się pokłóciłaś z mężem? mam nadzieję że się pogodzicie :-)
Dziewczyny polecały olej lniany na odparzenia !!!

Zmykam na razie, może będę później, miłego dzionka :-)

kania a bo nagle zachciało mu się kupna nowego telefonu, ma jeden służbowy i jeden prywatny no i chciał właśnie ten prywatny na nowy wymienić. Mój telefon jak się posypał to dostałam w spadku jego starszy i nadal go mam i nie marudzę że chce nowy, inny. Nie miałabym nic przeciwko kupna telefonu ale w tym miesiącu będziemy mieli sporo wydatków bo ubezpieczenie za auto, coś tam w jego skuterze trzeba zrobić, do tego muszę zapłacić za egzamin na prawko a i jeszcze on ma mandat do zapłacenia. Jak tak dalej będzie to nam zabraknie na życie. A jeszcze musimy kupić fotelik samochodowy dla Łukasza. Wkurzyłam się na niego i mu wygarnęłam,że niech sobie do cholery kupi ten telefon a potem niech dziecku i mi daje tynk ze ścian do jedzenia. Eh faceci.

witam, ja szybko bo padam na pysk.

Ja cały dzień na nogach, byłam rano w Pupie musiałam podbić książeczkę i jeszcze szybciej na siłce i przez to nie zdążyłam do gina, bo on dzisiaj tylko do 12.30 był. Jutro rano pędzę.

Dziulka gratuluję 9 mcy Lence, i niech bierze chłodne kąpiele, takie 30 C, mi Olka się kiedyś tak przegrzała i płakała, miała temp., lekarz tak poradził. Smaruj ją śmietana, lub kefirem. Albo kup taki środek na poparzenia.

Doris- no ja odpuściłam przegląd, tak bym miała z głowy, a to jutro mnie czeka.

mała_mi czasem bywam. Ostatnio bylam jakiś miesiąc temu , bo kupilam sobie tam sukienkę na wesele. U nas w Bielsku to wszystko na jedno kopyto , a tam super. Nie znam jednak za bardzo Cieszyna . A czemu pytasz?

Mam tu troche pracy i nie mogę z Wami być caly czas. Aha. Zapomnialam Wam powiedziec ,ze Dorian dzis nad ranem zaliczyl swój drugi upadek z łóżka :-(:no::no::angry::angry:
Ehhh bidulek. Plakusial strasznie , ale nie ma nawet guza. Jejku przy Mikim to się nigdy nie stalo , a przy nim juz dwa razy :-(buuuu. Teraz to jednak byla wina J. bo wziął go do nas do łóżka (o czym ja zupelnie nie wiedzialam) i polozyl go tak wysoko , a on lubi się odpychac nóżkami. Ja spalam mocno i nie wiedzialam ,ze on jest u nas w łóżku. I tak mam do siebie zal i jest mi przykro.
Wracam do roboty :baffled:

Efa- no to Ci Olek narobił roboty z samego rana :-). Nam się kiedyś też tak zdarzyło.
rysia85- straszny miałaś ten upadek, dobrze że idziesz na masaż, może on Ci ulży w bólu. A byłaś z tym u lekarza?
concita- kurcze to nie fajnie macie z tym spacerami. Zapraszamy na krakowskie tereny hiih:-).
E-lona gratuluję Laurze pierwszego zęba! Toż to wielki powód do dumy!
kania co Ty dzisiaj taka rozkojarzona? Mam nadzieję że z mężem się polepszy.
Ja właśnie z moim się pokłóciłam przez telefon:angry:.
doris- dobrze że na wizycie u gina wszystko dobrze. A powiedz mi bywasz czasami w Cieszynie?

Łukasz zjadł obiad i usnął.
Dziewczyny chyba pisałyście o tym ostatnio,ale ja jakoś nie zakodowałam tego, ale Łukasz po antybiotyku ma takie gorsze kupki no i troszkę się mu pupcia odparzyła, co polecacie?
po antybiotyku,albo w trakcie podawania warto podawać osłonowo probiotyk np DICOLOR 30 ,chroni jelitka, lekarz Wam nie dał żadnej osłony do antybiotyku?ja od 1 miesiąca życia Natalki daję ten Dicoflor 30 ze wzgl na alergię pokarmową, teraz nam zmieniła lekarka na Latopic

a co do tego telefonu to fakt , postępuje trochę nie fair,faceci sa jak duże dzieci, jak się uprą,to jak osły. U nich liczą sie na 1 miejscu auta, gadżety, a potem dziecko,żona i jej potrzeby

Ostatnia edycja:
Zwariuję z tą moją torpedą. Był tuż za mną, jak szłam sprawdzić na balkon, czy pościel już wyschła, a jak po minucie wracałam, to dziecka ni widu, ni słychu. Wołam, nic! A mamy dosyć duże mieszkanie. W jego pokoju go nie było, w sypialni też nie, z kuchni cisza... Znalazłam go w łazience jak zaglądał do kibelka, hahahaha!

doris- pytam bo w połowie lipca wybieram się na dłużej do rodziców i posiedzę tam ze dwa tygodnie i sobie pomyślałam o Tobie, bo jedynie Ciebie tam tak blisko mam :)
Ja to zawsze miałam wrażenie że w Cieszynie wszystko na jedno kopyto jest i często do B-B jeździłam coś kupić :D
elusia- tak podajemy jeszcze Łukaszowi Diclofor ale pupcia lekko odparzona jest tak czy siak. U nas ten antybiotyk się nawarstwił z wychodzącymi górnymi dwójkami. A przy zębach Łukasz też ma gorsze kupsztale.
efa- no to sobie miejsce zabaw Oluś wybrał. Może chciałby tam zanurkować :D? Mojego kuzyna syn jak miał ponad roczek to właśnie uwielbiał sobie pochlapać wodą z WC :D Co te dzieci nie wymyślą :D

reklama
Zwariuję z tą moją torpedą. Był tuż za mną, jak szłam sprawdzić na balkon, czy pościel już wyschła, a jak po minucie wracałam, to dziecka ni widu, ni słychu. Wołam, nic! A mamy dosyć duże mieszkanie. W jego pokoju go nie było, w sypialni też nie, z kuchni cisza... Znalazłam go w łazience jak zaglądał do kibelka, hahahaha!

Efa , ale się teraz uśmiałam:-D TY to masz jednak ciekawe życie...., ero nudy :tak:
nasza właśnie przesuwa drzwi w szafie i robi nam przegląd w koszykach z bielizną:-D

malami
ja wybieram się w lipcu na weekend do rodzinki do Cieszyna,ale jeszcze konkretnej daty nie znam :)

zmykam bo mała szaleje

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry