reklama

Październikowe Mamy 2010

Witam was moje drogie panie.
Jutro wyruszam w podróż do Władysławowa nie będzie mnie tydzień, więc dzisiaj jestem na bb i jutro, bo wyjazd w nocy ok 23, żeby mały już twardo spał.
Współczuje Elwirce porblemów z chłopem, Doris przygody z allegro, roxance złego humorku, Ulisi gratuluję szczęścia w rodzince, a więcej nie zarejstrowałam, może uda mi się coś jeszcze nadrobić.
Idzie dziękuję za zainteresowanie.:*
U mnie różnie, kwadratowo i podłużnie;p
Z pieprzykiem ciul wie... wizyta na 12 przełożona przez wyjazd. Ale to najprawdopodobniej znamię suttona, w 80% niegroźne zupełnie. Wyniki robiłam morfologia piękna, trochę za mało tylko leukocytów i niestety za dużo monocytów, ale co to znaczy nie wiem.... a może Lolisza coś podpowie.
Z A. standard czyli raz na wozie raz pod wozem.
Jakoś bez humorku jestem

reklama
Doris ja tak ja radzi Tobie Ida zgłosiłabym to do allegro. Niech wyłapują oszustów.
Bezczelne typy. A ja myślałam, że ekonomiczne przesyłki są rejestrowane hmm tylko dłużej idą niż polecone.

Strip, ale masz fajnie z tym Władysławowem. Bardzo mi się tam podobało i wspomnienia mam z tamtąd bezcenne :-)

Wow a Sheeney na Majorkę super.

Ostatnia edycja:
ale mi się spać che same oczy się zamykają i u nas tak leje, że hohho, wzięłam coś na pobudzenie, ale na razie to czuję się jakbym nieźle pobalowała.

Nie wiem co ze spotkaniem naszym, bo leje, że hej i nie ma nawet jak wyjść z domu. Szkoda bo się napaliłam na Emilę, raczej na spotkanie z nią. A najgorsze jest to, że jutro mam spotkanie w UP i muszę iść na szkolenie od poniedziałku.

Ulsiu- pozazdrościć w ogóle samej myśli o doktoracie, młoda jesteś jeszcze zrobisz, masz na to czas, dawno ciebie nie było, pamiętam ciebie z porodówek jeszcze, i jak się biedna namęczyłaś podczas porodu.

Witam pozostałe laski Ida widzę, że wróciła i Mony dawno nie było :-)

Alicja to mi humor poprawiłaś tą kawą :)

makuc- mój padł, kupa dwa razy była i śpi, a w nocy nie wiem może pogoda, a może co innego. w sumie ja też się czuję tragicznie, a dzieci może są bardziej marudne, mi nie wypada ryczeć ze zmęczenia :-)

:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::happy:
zabierz dziecku obraz z TV, zostaw dźwiek i awantura gwarantowana :cool2:
dokładnie :-D:-p:-D do krzyku jeszcze dochodzi walenie łapką w stolik na którym stoi tv, więc jest ostro :laugh2::rofl2::laugh2:

doris,
wiesz my ostatnio też coś zamawialiśmy i najpierw wybrałam przesyłke ekonomiczną a za chwilke dopłaciłam do poleconego bo doczytałam że jak coś to moge ich w ... nos pocałować :/ co prawda ten polecony też jeszcze nie doszedł ale bede pisała reklamacje na poczte,a co! a tobie zycze żeby jednak przesyłka się odnalazła wiesz jak nasza poczta działa i po miesiącu coś potrafi dojść nagle. Tulaski i się nie nerwuj :*

ida
, no takie posty to ja lubie czytać :tak: a do tego z prawie wszystkim się zgadzam ;-) chociażby te usypianie na rączkach, o jak ja bym chciała żeby Ptysiek się wtulił a on się pręży jakby mu krzywde chciała zrobić :dry:

sheeney
, majorka ... no to ja juz się nie dziwie dlaczego ciebie radość rozpiera ;-)
no a u mnie ta druga opcja, czyli sny oj mam nieziemskie czasami :cool2: aż żal się budzić :-p

strip, to życze ci udanego wyjazdu, wypocznij, zrelaksuj się i nabierz sił! a do Władka to ja mam sentyment :)

Ostatnia edycja:
roxi, aja lubię takie pisać :tak:ale cóż my szaraczki poradzimy że życie jest takie a nie inne? (czyt. wredddddddddddnnnnnnnneeeeeeee:P)
a wasze szkraby też mają ostatnio fazę na tulenie maskotków??? jakaś taka czuła w stosunku do nich sie zrobiła ostatnio, aż mi gul skacze:dry:jak mnie przytuli to chyba znaczy że ktoś doszedł na kolanach do częstochowy:P a ja bym ją zatuliła, zacałowała i nie wiem co jeszcze!!! no zakochana jestem w tej małej potworzycy mojej:)))

IDUCHA ty glizdolcu wczoraj cie nei bylo wieczorem!!! wrrrrrrrrr

SHEENEY no wlasnei w czerwcu tez mialam brak @.
nagralam dwa video i zaraz nimi zarzuce tu na ogolny to mi powiecie czy ta moje glizducha bedzie w koncu odpalac rakiete z miejsca czy nie....

a wredny kot lezy od Leane 50 cm tak zeby ta jej nie dostala a mloda ma wqrwa na nia:)

IDUCHO a co do lata to u nas juz drugi tydzien jest wszystko: slonce+deszcz+zimno+cieplo i wez tu czlowieku funkcjonuj jak cisnienie leb rozwala:)

doris- ekonomiczny, czyli bez polecenia nadania, więc rozumie jak zwykły list, bo jeśli to paczka to powinien być numer nadania wtedy ten co wysyla sklada reklamacje i poczta za to odpowiada. Jezeli zaginela na liscie przewozowym, poleconym jest koszt paczki i wtedy też poczta podpowiada. Można liczyć też na odszkodowanie,

1) za utratę przesyłki poleconej - w wysokości żądanej przez nadawcę, nie
wyższej jednak niż pięć dziesięciokrotność opłaty pobranej przez operatora
publicznego za traktowanie przesyłki jako przesyłki poleconej;

2) za utratę paczki pocztowej - w wysokości żądanej przez nadawcę, nie
wyższej jednak niż dziesięciokrotność opłaty pobranej za jej nadanie;

3) za utratę przesyłki z zadeklarowaną wartością - w wysokości żądanej
przez nadawcę, nie wyższej jednak niż zadeklarowana wartość przesyłki;

więc możesz liczyć na odszkodowanie chyba to 10 krotność, musisz iść na pocztę i się spytać kto to zgłasza, bo to nie był polecony, tylko ekonomiczny, i powinni ci oddać, nie wiem jakie koszty były wysyłki ale przykładowo jak zapłaciłaś za wysyłkę 9 zł, to powinni oddać 90 zł. Mam nadzieję że nie namieszałam, bo mieliśmy kiedyś z M taki problem

a jeszcze jest ważne czy to był przedsiębiorca czy osoba prywatna. BO jeśli sprzedawca nie jest przedsiębiorcą, chwila wydania rzeczy nie była umownie określona. W momencie wydania przesyłki przez sprzedającego ryzyko zagubienia lub zniszczenia przedmiotu ponosi kupujący, zatem nie może on zgłaszać wobec sprzedawcy żadnych roszczeń.

Ostatnia edycja:
No to może uda mi się coś napisać. Starszy bawi się z kuzynem, a Laura zasypia, więc mam chwilę.
Czarodziejka suwaczkowe gratki dla Krzysia.
Ulisia
gratuluję siostrze zamążpójścia i fasolinki.
Rysia trzymam kciuki, żeby z siostrą teraz było już tylko lepiej i bratowej dzidziuś, żeby wyzdrowiał. A w ogóle to może samo to zniknąć czy jakoś chirurgicznie trzeba będzie po porodzie interweniować?
Alicja to widzę, że nie tylko mój mąż ma kolekcję komputrowych gazet. A i jeszcze masa CD z nich.
Doris pewnie wkrótce Miki się odezwie.
Sarisa super, że decyzję podjęliście i za rok zaczniecie powiększać rodzinę.
Dziulka to pewnie zaraz Leane ruszy na czworaka do przodu.
Makuc cieszę się, że już u siebie jesteś i sytuacja z mężem lepiej.
Cass to świetnie, że tak wszystko dobrze się układa.
Ida na NAN 3 jest napisane, że powyżej 9 miesiąca, ale teraz zmienili, że po 1 roku, ale niektóre mamuśki starym systemem poleciały.
Wiecie co, Laura zasypiała, a teraz się ożywiła i co? Kupa jak ta lala.
BRB

reklama
e- lona- to tak jak u nas zasypiał i co chwila się ożywiał i nagle kupa poszła i młody śpi. A jak Laura już usnęła?

A mój młody chyba pójdzie do babci popołudniu, bez Olki, pobiła go znowu, popchnęła go i poleciał na kafelki, biedna jego główka, a jeszcze wczoraj raczkował i zarył brodą o kafle i ma siniaka.

dziulka- obczaja teren, co tu napsocić jak mi się uda tam dotrzeć :) A mądra dziewczynka, kuku robi. Brawo dla niej :)

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry