reklama

Październikowe Mamy 2010

reklama
malutka80, mój osobisty jest doradcą finansowym i siedzi w temacie kredytów takich jak twój dość głęboko i namiętnie;-) przeczytałam mu twojego posta i coś tam zaczął mi tłumaczyć, niestety ja nie bardzo "czająca" w tych strefach, ale jak wróci z pracy to zmolestuję go, żeby napisał ci jak to wygląda z jego punktu widzenia...:tak:

piotruś2001, witamy serdecznie:-D trochę nas więcej będzie do otwarcia sezonu październikowego:cool2:

Ja się zastanawiam jak jutro do lekarza dojadę bo Kraków miejscami mocno podtopiony, część ulic pozamykanych a nie wygląda żeby miało się poprawić więc może nie być kolorowo - cóż w razie czego będę dzwonić że się spóźnię bo innego wyjścia nie ma. Na marginesie w kwestii wizyt - ja chodzę prywatnie i raz w miesiącu bo jest ok i lek nie widzi potrzeby żeby częściej chodzić. Za wizytę płacę 100 zł więc chyba nie tak źle. Odebrałam wyniki - mocz ok, próby watrobowe ok, morfologia niziutko ale nigdy nie była imponująca, wskaźniki krzepnięcia trochę wysokie i żylaki mi wyszły w prawej łydce ale to jutro będziemy myśleć co z tym fantem zrobić. Nic mi się nie chce przez tą pogodę, na szczęście do pracy jeszcze jutro i w czwartek a piętek mam już wolny :) Jak sobie myślę że za 2 tygodnie od jutrzejszej wizyty będziemy mieli USG połówkowe to od razu mi lepiej, chociaż zakładając że będziemy postępować zgodnie z zaleceniami mojego kardiologa to połowę ciąży mam już bo on będzie chciał żeby CC było wcześniej. Już nie mogę się doczekać tego bobaska :)

Ja wcale nie mówię że wizyty co 2 tygodnie są konieczne. To zależy od lekarza. Generalnie u mojego wiem że chodzi o kasę, bo o co innego? Chodzę do niego bo jeszcze do niego mam zaufanie. Nie mam już siły szukać innego lekarza. Ten czyścił mnie po poronieniu i wynika z tego że zrobił to dobrze bo nie było żadnych problemów. Poza tym kiedyś w miesiąc wyleczył mi torbiel która już była operacyjna. W dodatku teraz powiedział kiedy mamy starać się o dzidziula no i jest :) (miesiączki miałam baardzo nieregularne). Wkurza mnie to że tyle muszę płacić bo nie śpimy na pieniądzach ale po wizytach u innych lekarzy byłam zdenerwowana i zdołowana a ten działa na mnie jakoś uspokajająco :)

Malutka80 mnie też czeka wizyta i latanina po bankach i to jutro bo chcemy wsiąść kredyt na mieszkanie pod hipotekę dla rodziców, bo my zostajemy na starym mieszkaniu bo jest duże 86 metrów, a rodzicom już nie potrzebne takie wielkie, i będziemy szukać do 50 metrów z ta dopłata rodzina na swoim, a najgorsze ,że jest tyle tych banków ,że szok i od którego tu zacząć. Masakra!!!!zazdroszczę tym co mają już swoje, no ale cóż nie każdy ma to szczęście.
Gratulacje udanych wizyt:)

Ja też mam wizytę co miesiąc i płacę różnie od120 do 170 z usg. Teraz miałam 200 bo to połówkowe było i wszystko mierzone i sprawdzane. A w następnej wizycie w czerwcu będę miała cytologię robioną i muszę zrobić wyniki moczu, morfologię krwi i obciążeniowe glukoza 50. Ogółem jeszcze u dentysty przyklejenie zęba mnie czeka więc następne jakieś150 zł, ale ząbki będą okej to najważniejsze.

A co do mieszkania to my mieszkamy z dziadkami (a właściwie już tylko babcią) i wujkiem w domku. Też swojego nie mamy, ale najważniejsze jest, że jest jakiś kącik gdzie możemy mieszkać i miejsce gdzie lubimy wracać i żyć.

Pozdrawiam gorąco pomimo deszczowej pogody:(

Malutka80 brawo za podjęcie męskiej decyzji :) Ciekawa jestem co Wam doradzą z Open Finance. A za takie porady płaci się? Ja mam zamiar skorzystać tylko za jakiś czas i tak zastanawiam się czy tam nie ma jakiś haczyków przy tych ich poradach.

Piotruś2001 witaj.

Lolisza trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę i żebyś dotarła na czas.

Mała_mi powodzenia na egzaminie.

Kasis my dzisiaj zaszliśmy do biura Open Finance i umówiliśmy się na jutro. Mam nadzieję że nam doradzą. My nie bierzemy Rodziny na swoim bo nie dają na remont i chyba jednak w euro weźmiemy bo w PLN nadal strasznie drogie są kredyty.
Może też się umówcie z doradcą bo samemu to naprawdę ciężko wybrać bank.
http://www.google.pl/url?q=open+fin...mLj0DA&usg=AFQjCNGPfGM5l6g8rDU3zhVBWf7EfnCBow
wiesz co ja bym była ostrożna z tym doradzaniem, mi proponowano takie spotkanie, byc może spotkam sie, ale pierw muszę sama sprawdzić i porównać i z ta wiedzą spotkam sie z open finanse, oni mogą tez doradzać tam gdzie maja najwyższe prowizje. Różnie to bywa:( ale tak czy siak trzeba będzie wsiąść ten nieszczęsny kredyt.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry