reklama

Październikowe Mamy 2010

Hej! Może wyjdzie na to, że podchodzę do sprawy "lekkoduchowo":-), ale jak zawsze byłam hipochondryczką i panikarą, tak teraz w ciąży staram się myśleć pozytywnie i nie doszukiwać się "dziury w całym"....:-D bo ogólnie mam tak, jak dziewczyny pisałyście: jak zacznie się doszukiwać objawów to na pewno się je znajdzie:-p moja koleżanka, dwukrotna mamusia, uspokaja mnie jeśli chodzi o większość "ciążowych zjawisk", na szczęście. poza tym, po to mamy te kontrole, żeby monitorować przebieg ciąży; podejrzewam, że gdyby coś działo się nie tak, to lekarz kazałby się odwiedzać częściej... Bardzo współczuję Karen przeżyć z poprzedniej ciąży! ale staram się do takich opowieści podchodzić z dużym dystansem... inaczej już bym ześwirowała.
DZIEWCZYNY, WSZYSTKO JEST DOBRZE I WSZYSTKO BĘDZIE DOBRZE!!!! TRZYMAM KCIUKI!!!

reklama
Masz rację na szczęście większość bóli i kłuć jest normalna, zresztą myślę że 90% z nas bez żadnych kłopotów dojdzie do końca :-) pamiętajcie mamy że to skurcze skracają szyjkę więc muszą się pojawić i nie są to kilka dziennie bo to już powoli na naszym etapie ciąży jest normalne ja ich miałam kilka a nawet ponad 10 w ciągu godziny! Także uszy do góry.

witam:)
obudzilam sie dzis z bolem plecow....!od wczoraj juz mnie bolal kregoslup i bol promieniuje az na boki plecow:((dzis postaram sie odpoczywac bo maz ma nocne zmiany wiec posprzata w domciu:))mam nadzieje ze mi przejdzie..pozdrawiam i zycze milego dnia:))

Hej mamusie :)
Wiecie, strasznie się zdziwiłam wczoraj, jak mi zaczęło jeździć w jelitach. Okazuje się, że teraz mam je tam, gdzie przedtem był żołądek i po bokach tułowia. Uśmiałam się :D
Moja macica jest już olbrzymia, sięga parę cm ponad pępek i daleko na boki, no ale brzuchola też mam całkiem sporego. Nie mogę uwierzyć, że leci mi już szósty miesiąc (chyba dobrze liczę, że to jakoś od 23 tygodnia?).

Pojutrze mam USG. Please, mocno trzymajcie kciuki, żeby mój gin nareszcie dojrzał cokolwiek między nóżkami (i mi o tym raczył powiedzieć ;P).

Ostatnia edycja:
Hej kofane
Zapraszan ma kawke:)))
kawka.jpg
Pogoda dzis u nas piekna ponad 25 stopni :)))wiec siedze sobie w ogrodku popijam kawke.
Rano zaliczylam pierwsze zakupki wowww jakie fajowe uczucie mam bodziki i pajacyki - jakie to wszystko malutkie:-)

Kahha czekam na wiesci od Ciebie trzymam kciuki i mysle o Was xxxx

Efa kończymy powoli 5 miesiąc, termin masz w tym samym dniu co ja tylko dziwnie Ci nalicza suwaczek tygodnie, chyba coś źle wpisałaś. Ja zawsze liczę tak: jeśli termin mam 1 października to zawsze 1 kolejnego miesiąca mam ciążę starszą o miesiąc, w naszym przypadku 1 czerwca zaczniemy 6 miesiąc.

Efa Bedę trzymać kciuki i proszę o to samo, gdyż również w środę(Dzień Mamy!!!) mam USG. Ciekawa jestem, czy w końcu dowiem się kogo mam w brzuchu!!!

Ja też jeszcze nie wiem co mam w brzuszku bo zawsze się dziecko jakoś wykręci nie w tą stronę ale nawet wcale mnie tak nie pili żeby wiedzieć, co innego w pierwszej ciąży wtedy to byłam bardzo ciekawa. A myślałam że mamy z "najstarszymi" ciążami będziemy wiedziały najszybciej.

reklama
Efa kończymy powoli 5 miesiąc, termin masz w tym samym dniu co ja tylko dziwnie Ci nalicza suwaczek tygodnie, chyba coś źle wpisałaś. Ja zawsze liczę tak: jeśli termin mam 1 października to zawsze 1 kolejnego miesiąca mam ciążę starszą o miesiąc, w naszym przypadku 1 czerwca zaczniemy 6 miesiąc.

Karen, tylko że ja mam termin wg OM na 23 września i moje maleństwo podobno już "nadgania". 1 października to mój termin z początkowych USG, ale teraz już cały czas słyszę, że będzie ostatni tydzień września. Jestem już w 6 miesiącu, jakby nie patrzeć ;)

emiliab, no jasne, że mocno trzymam kciuki za Ciebie w środę :)

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry