A ja się zastanaiwałam czy pisać, bo nie chcę żebyś Dziulko się pogniewała

, albo pomyślała, że to jakaś kolejna publiczna krucjata na kogoś za coś tam. Ale skoro tom, to forum to jak sama nazwa wskazuje zabiorę głos

JA wiem, że każda matka najlepiej zna swoje dziecko, możlwie, że nie mam racji, ale wydaje mi się, że dzieci we FR nie mają większych żółądków od tych w PL ;-)
Ja nawet jak przeliczyłam na kalorie posiłki Lene, to ona w tym jednym co opisałaś, zjadła ponad połowę dziennej norrmy dla 3 latka... więc tochyba jednak dużoza dużo. Ja wierzę jak najbardziej, że ona tylke przyjęła, ale pytanie dlaczego? może ma rozepchany tenbrzusio od jedzenia? dzieci jak coś lubią to potrafią objeść się bez opamiętania zwłąszcza jak z natury są łakome, a to już prosta droga do przegięcia. Ile Lene waży? Mój młody miał na szczepieniu 94cm cm ze wzrostem poza siatką, waga 14.,300 też pozasiatką... ciuchy na 104. ale jest dosyć ubity. Jeśli twoja LEne jest niższa, to myslę, że waży sporo, bo dość dorodnie wygląda na fotach;-)połóż na stole dwa jajka parówkę i te dwa serki zobcz ile to zajmuje miesjca i to tylko jeden posiłek. a jej żółądek maleńki. Owszem ja wiem, że dzieci mają wilczy apetyt i jedzą wszycho jak np moj Wojtek, ale przy Lene, on mało je, a wszystkie zgodnie przynałyście na jedzeniowym, że według was je naprawde sporo. W sumie to nie wiem co jeszcze napisac, nie mówię, że nagle masz jej nie dawać jedzenia:-) Ale może niech je tyle ile uważa, a nie że niby marudzi ale otwiera buzie i je, no dajesz jej to je, a info do mózgu o tym, że człowiek się najadł po poł h dociera gwoli ścisłości.
To tyle. I peace mam nadzieję , bo złych zamiarów nie miałąm.