reklama

Październikowe Mamy 2010

PORANNE DZIEŃ DOBRY przy kubku gorącej i mocnej kawy i z krzycząca Alicją u boku ;-)
RAGNA u nas też (niestety) jedzenie przy bajkach/ teledyskach ma miejsce :oo: i w sumie nie przeszkadzałoby mi to, gdyby nie fakt, że ostatnio Alicja nawet wtedy cyrki zaczyna odstawiać (ucieka, stosuje metodę bajka która chce za otworzenie paszczy itp.). Także od wczoraj "zaprzyjaźniamy" ją spowrotem z fotelikiem do karmienia :baffled: łatwo nie jest...
DZIULKA to już masz jasność w kwestii drugiego dziecia widzę. U nas mąż zaczyna coś o kolejnym przebąkiwać, że fajnie by było, że mała różnica wieku pomiędzy szkrabami, że weselej, że za jednym razem "w pieluchach" byśmy siedzieli itp. itd. ale wtedy szybko go na ziemię sprowadzam i kropka. Stąd też zazdroszczę SARISCE, NICE, SHEENEY i DOBRANOCCE, bo wiem, że u mnie jeszcze dużo czasu minie zanim chociażby zacznę myśleć o kolejnym szkrabie ;-)
SARISKA gdzie Ty siły na to wszystko znajdujesz? podziwiam! w ogóle to spojrzałam na Twój suwaczek i od razu mi się weselej zrobiło. Jeszcze troche i będziesz nam wieści z porodówki słała :laugh2: a upały męczą nie tylko Ciebie. Ja ledwo tomna chodzę, chociaż w ciąży raczej nie jestem. No i ciekawski george u nas też rządzi :-):rofl2: będziesz takowego przez internet zamawiała? podrzucisz linka? to może i ja Alicji go sprawię.
RYSIAKU a może odpuść sobie wszystkie obowiązki na jeden dzień chociaż? zobaczysz, że jak wypoczniesz to zdecydowanie szybciej Ci wszystko pójdzie :* i dużo wytrwałości życzę. o i HAPPY też zapracowana "na nowej ziemi" :-p szalejecie Kobity, szalejecie.
AGUSINKA :laugh2::laugh2::laugh2: genialne zdjęcie.

ja dzisiaj mam zamiar obijać się na całego :-) no i po południu jadę do pracy wychowawczy przedłużyć jeszcze, na co się psychicznie przygotować muszę, bo już ostatnio mi "miły" Pan w kadrach wyjechał, że mam już tak duże dziecko, że powinnam do pracy do nich wrócić a nie na wychowawczym sobie bimbać :no::crazy: tak to właśnie w "korporacjach" traktuje się matke polkę rodzącą przyszłych podatników. Czasami wydaje mi się, że wg. tamtejszych standardów najlepiej byłoby gdyby kobieta pracowała do końca ciąży a potem 2 tyg. po narodzinach dziecka chociaż na 1/4 etatu do roboty zapindzielała. życie...

[edit]

oooo DORIS cuś napisała :happy: ale że nie mam jak doczytac to tylko :** śle i spadam się na dwór zbierać.

Ostatnia edycja:
reklama
Dziś witam Was z :-), wyspałam się od 22 do 5 bez pobudki.
Oliwia do żłobka chodzi, katar i kaszelek jakiś taki jest mam nadzieję że przejdzie samo z się...
Z mężem póki co ok.
Siostra śle mi zdjęcia Anulki, rośnie jak na drożdżach :-) No ale jak cały czas na cycu, to ma prawo nabierać ciałka :-) A siostra sucha jak patyk, ale najważniejsze że są w domu bezpieczne i czują się dobrze.

Makuc kto wygrał wczorajszą wojnę? Moja też komputer uwielbia, zwłaszcza jak jej piosenki puszczam bo do bajek ją tak nie ciągnie ani w necie ani w tv, jak już to tylko czytanie. A je różnie, zwykle w swoim krzesełku w pokoju z nami, ale czasami zdarza się, że nie chce w nim siedzieć to na moim kolanie. Tv chodzi ale ją nie interesuje, no chyba że jakaś reklama, ale dzieci zazwyczaj reklamy uwielbiają. Trzymam kciuki, za szybkie zalatwienie spraw pracowych, i mam nadzieję, że "miły" pan powstrzyma się od takich tekstów raz na zawsze !!!
Agsuinka czemu szczoteczką do zębów, myślisz że tak nabrudzili podczas waszego pobytu w szpitalu. Super, że w środę już wychodzicie :-)
Dziulka mój mąż to pierwsze kwestie finansową rozważa, ale ja uważam że z jednym dajemy radę, to z dwójką też byśmy dali (chyba) :-) Moja wczoraj męża raz też uderzyła, ale jej tłumaczymy, że nie wolno i kazałam jej przeprosić, oczywiście to zrobiła ale ile z tego wie i wyniesie? Do następnego razu...Zauważyłam, że przy mężu to Ona sobie na wiele pozwala, a przede mną czuje respekt.
Sarisa śliczna chusteczka, Oliwia często w takich chodzi ale babcia jej szyje :-) Ja to w ogóle jeszcze nie myślałam nad prezentem dla Niej ale muszę poważnie pomyśleć, tym bardziej że testy mamy 1 czerwca, i chciałabym jej ten stres też jakoś wynagrodzić.
Rysia to jeden dzień musisz przeznaczyć na odpoczynek bo ileż można tak ciągnąć na pelnych obrotach?
Happy ja właśnie myślałam że Wy na stałe już tam wyjechaliście, no ale przecież takich rzeczy przewidzieć nie można, takie życie. Fajnie, że towarzysz dla Amelki się znalazł, zwłaszcza że przypadł jej bardzo do gustu. Równie fajnie, że chcesz się uczyć duńskiego, trzymam mocno kciuki za ten ambitny plan no i za Twoje rośliny, które już wschodzą.
Doris gdzie tak latasz???
Przeciąg dziś wskazany bo upały ale zostań na dłużej bo znów tu Ciebie jak na lekarstwo :-(
Buziaki dla Doda, niech mu te 5 wyjdą szybko i bezboleśnie.
Wioli neta Ci odcięli czy co???????????
Moriam, Dawidowe pracusie co u Was?
Ida dziś odpoczywasz od korków?
Alicja, E-lona a Wy gdzie?
Kroma jak nogi? A Twoje dzieciaczki? budowa?
Emilia a Ty gdzie się znów zawieruszyłaś???
Ja wiem, pewnie pichcisz coś dobrego !!!
Poproszę :-)
Sarisa mam nadzieję że dziś leżysz do góry futerkiem :-)
Sheeney jak nocki? Tymuś daje pospać? Tomuś pomaga?
Roxannka, Dobranocka proszę mi się tutaj zameldować !!!

Ostatnia edycja:
Halo
ja na chwilę, bo moje dziecie na spacerku z babcią a ja sobie odpoczywam :-) tzn staram się choć jak widać jestem na BB ;-)
Happy,Dorisku u Was piatki u nas dopiero wyszła ostatnia 2 i teraz 3 idą, bo marudzi jęczy marudzi jęczy ;-). Nie myślę, co będzie się działo jak piątki będą szły.
Happy nie ukrywam zazdraszczam Ci tego ogródeczka oj zazdraszczam :-)
Maqc, Ragna, Kania u nas swego czasu było jedzonko przy bajkach (jak ewidentnie jeść nie chciała, a pora jej była) a teraz muszę wyłączyć, bo nie zje. Tak się odłączy że można do niej mówić i nic i to mnie przeraża :-(
Maqc,Kania,Dziulka odośnie 2 szkraba.....zakupiłam kilka nowych rzeczy (żeby nie miała wszystkiego po Zuu) i rzeczy których nie mieliśmy jak mata, bujaczek no i pościel kupić musimy :-). A reszta po Zuu wózek, łóżeczko itp itd myślę, że koszty się zaczną jak wejdzie stałe jedzenie bo generalnie ciuchy po Zuu mam ;-). A jeśli chodzi o miłość to jak tylko widzisz 2 kreski na teście to chwila przemyśleń, a z minutkę już brzuszek głaskasz i do niego mówisz :-). Czuję dokładnie to samo co z Zuu, więc kocha się tego maluszka już od pierwszych chwil i myślę, że po urodzeniu to się nie zmienia. JAk Happy napisała każde dziecko jest inne, ale czy kocha się inaczej?? Chyba nie, ale to pytanie do mam podwójnych i potrójnych :-)
Sheeney jak się macie? Jak Tymcio? JAk Tomuś? I jak Ty się masz? Czekamy na zdjęcia. Ściskamy
Agusinka padłam jak zobaczyłam zrób sobie loda SAM za 4,9 ;-) i niewiem co mnie bardziej rozśmieszyło cena czy SAM ;-).
Maqc proszę CIEKAWSKI GEORGE EDYCJA SPECJALNA [DVD] (2354311736) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
i jeszcze w ceneo znalazłam
CIEKAWSKI GEORGE (Curious George) (DVD) najtaniej tylko w Emarkt.PL
Kaniuś jak widzisz nie leżę ;-). I cieszę się bardzo bardzo, że Anulka ciałka nabiera i ma się dobrze :-). A Oliwce niech ten katar mija.
Idek na co Ty jak to do męża Ci dalej niż bliżej eeee nie chce mi się wierzyć. Choć po części rozumiem bo mój mnie tez ostatnio TAK strasznie denerwuje że hoho
Ika super, że komunia się udała. A to że malutka za innymi biega to chyba naturalne ;-) i inaczej już nie będzie hehe

niewiem co jeszcze, bo już mam w głowie coś innego ;-)

edit: I ja chciałam zapytać gdzie jest IDA, WIOLI no i MAŁA MI(choć Ty pewnie piszesz i piszesz co??) bo reszta mamuś się jakoś melduje.

Ostatnia edycja:
Dobra, jezdem:-D. Czytam po kryjomu, pisząc gdzieniegdzie:tak:. Nie pichcę nic dobrego, Kaniu. Chociaż ogórki małosolne dziś zalałam;-). Jest taki upał,że nie wiem,co jeść. A ponieważ moje dzieco wyrasta mi na ziemniakoholika:tak:, więc na obiad będą ziemniaki, marchewka z groszkiem i jakieś mięso:happy:. Chodzę sobie na ćwiczenia, ale efektu oczywiście jeszcze nie widać(dopiero 4 raz byłam). Franek szaleje, Kuba dostał wyróżnienie w szkolnym konkursie wiedzy pierwszoklasistów. Małż miał wczoraj wolne:szok:, więc milion spraw do załatwienia. Dzisiaj idę do koleżanki, która ma 3 letniego Bartka, zobaczymy czy chłopcy będą się bawić razem.
Dołączam się do "piątkowiczów"(happy,doris), bo ostatnio udało mi się wyczuć,że na dole dziąsełko jest obrzmiałe. Więcej nie dałam rady sprawdzić, w obawie o swoje palce:laugh2:.
Ależ jestem egoistką, tylko o sobie napisałam, wybaczycie?:baffled:

Chciałam tylko jeszcze napisać,że baaaardzo się cieszę z powrotu makucinka:-D:happy::rofl2::-)

Witam was dziś!!! jest już wtorek...co za tym idzie że jutro środa :-) ja tak jak tu siedziałam i nie miałam bajek na kompie (staram się go tak nie zaśmiecać wystarczy że mam fotek baaardzo dużo) no i tak patrzyłam za bajkami to jest sobie taka stronka Ciekawski George | Super Bajki to naprawdę jest tam też sporo bajek z mini mini i na youtubie znalazłam 2 części wyspy dinozaura i za free a co do georga to u nas tez na 1 miejscu i na dzień dziecka chyba się skuszę na pluszowego jak znajdę gdzieś

Kaniu dlaczego szczoteczką? żeby nadrobić tydzień leżenia do góry futerkiem bo już mi się same myśli nasuwają co tu zrobię jak wrócę. porządek oni utrzymują w domu piorą prasują ale zapewne nie po mojemu i będę musiała wszystko sobie poustawiać tak żeby było jak ja chce :tak:

ja w skrócie bo ze szmatą biegam i to sprintem:crazy:a daltego że przyjeżdża dzisiaj przyjaciel mojego Mka (jeszcze nie wiem czy z żoną czy sam:crazy:). M miał mieć dzisiaj ten swój drugi dzień wolny po nocce ale jakiemuś jełopowi się przypomniało wczoraj że dzisiaj idzie na urlop i ściągnęli mojego samca do roboty. i z tej okazji młoda od rana u babci (pierwszy raz jechałyśmy autobusem:-)) a ja latam piorę i sprzątam i układam bo sajgon połikendowy jeszcze:baffled:jeszcze prasowania sterta:szok:na podwieczorak zapiekankę upichcę.
boziu, wq.wa mam takiego że hej ale część niego to pms (lub sn jak kto woli:rofl2:), ale za to mam spida do sprzątania;-)
postaram sie wpaść poodpisywać wam w kolejnej sprzątaniowej przerwie:* ale musiałam skrobnąć teraz bo kania mnie wywołuje:laugh2:a sariska opiernicza:rofl2::-D

Hej,
Ja tylko na krótką chwilkę, bo muszę podzwonić po aptekach, by sobie jakieś rajstopy na po jutrzejszym zabiegu skombinować. Miała lekarka zamówić, ale nie dotarły. Niby coś tam dla mnie wynajdzie, ale spróbuję sama to załatwić.
Happy, jestem dokładnie tego zdania co Ty - warto się nauczyć języka w kraju, w którym się mieszka. Na pocieszenia powiem Ci, że pisany duński nie jest taki trudny, a jak się go nauczysz, to i norweskie książki będziesz mogła czytać ze zrozumieniem:) Poza tym są to języki dość ubogie, jeśli chodzi o zasób słów, więc dasz radę. Niestety wymowa to naprawdę kosmos... Trochę bełkot, ale trzymam kciuki, by Ci się udało. Generalnie mam wrażenie, że jesteście zadowolone z przeprowadzki i to jest najważniejsze:)
Makuc, pan z kadr to nie powiem, gdzie Cię może pocałować. Nie jego interes, ile będziesz z urlopu korzystać i jeśli się będzie czepiał, powiedz, żeby Cię nie obrażał i pilnował swojego nosa. Ja też siedzę na wych jeszcze i choć brakuje mi ludzi, pracy itd., to ze względu na specyfikę mojego dziecia jeszcze posiedzę w domu. Póki co mam wzięty do listopada. Co potem, jeszcze nie wiem.
OK. Idę obdzwaniać apteki.

witam w przerwie w pracy:) normalnie oglupieje..deszcz leje jak cholera...
KANIA to nie jest takie hej ze z jednym sie finansowo wydoli to po tme z drugim tez... a jak drugi bylby chlopczyk?? to po Leane w keicki go ubiore?? albo rozowe body i spioszki??:)))
MAKUC u nas chyba ten temat poczeka jeszcze troche bo z tego co mojego chlopa rozgryzam to on chyba chce zeby Leane poszla do szkoly i dopiero wtedy ( czyli za rok jakies starania dopiero) bo wtedy mialabym wiecej czasu na zajmowanei sie mniejszym i wiekszy spokoj w domu jak mloda bedzie w szkole.
DORIS - nie ja jestem jajcara tylko moja kluska!!! w nosie ze matka chce skakac oknem, mam czytac ksiazeczke o rybce i juz! jakby ta francowta ksiazeczka byla po francusku to bym zaniosla do niani niech ja meczy:)))))))))))))
HAPPY moja mozgownica chlonie jezyki jak gabka , nie wiem jak twoja, ale jedyne co ci moge doradzic jako lingwista to ucz sie wymowy z pisownia od razu, i staraj sie nie pisac jak sie czyta bo potem bledy bedziesz robic. jak mialam duzo slowek do nauki to pisalam np francuskie po lewej stronie kartki, polskie po prawej , zginalam kartke na pol i kulam jak litanie po 10 sztuk o powtarzalam potem. a potem to co po polsku pisalo z prawej strony pisalam na kartce obok zeby utrwalic pisownie. tym sposobem nie robie bledow jak pisze po franc. a jak wybitnie trudne slowo sie utrafilo to pisalam go nieraz 10 razy jak dziecko w 1 klasie.

no nic spadam myc gary i mowie do wieczorka:)

reklama
Emilia takie ogóreczki mniam mniam, chętnie bym przekąsiła, jeszcze lubię kapustę młodą na ciepło ale mnie kapusta nie lubi :/ Gratuluję Kubie wyróżnienia, szaleństw Franiowi a Tobie zapału do ćwiczeń :-)
Agusinka rozmiem, sama też wolę popsrzątać po swojemu ale mężowi co sobotę daję się wykazać a co :-)
Dziulka oj tam w różowym chłopcom też do twarzy :-)
Ragna jaki zabieg będziesz miała, też na żylaki jak Kroma?
Powodzenia w każdym razie !!!
Ida Ty już tak nie sprzątaj, bo Misia wróci i doprowadzi wszystko do ładu i składu. Zdradź jaką zapiekankę pichcisz, bo ja uwielbiam zapiekanki domowej roboty, czy to z makaronów, czy z ziemniakami.
Mała_mi pewnie już pracę skończyła i czeka na obronę, mam nadzieję że się niedługo pojawi z fotką sukni ślubnej :-)
Sarisa OPR to za mało ale nie będę Cię ochrzaniać, bo jak jesteś na BB to mnie bardzo cieszy :-) Ale tylko w ten sposób masz się dziś "przemęczyć" ;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry