reklama

Październikowe Mamy 2010

A mnie się szykuje naprawdę milusi wieczór... umówiliśmy się ze znajomymi na rynku, w dodatku w knajpie z moim ulubionym żarełkiem!! :-) Objme się jak dzika świnka, pewnie wyniosę z tej knajpy dodatkowy kilogram, no ale cóż, czasem trzeba zrobić sobie dobrze, nie? ;-)

reklama
Chciałam się tylko przywitać, dziś zaczęliśmy powoli wynosić z pokoju kilka rzeczy gdzie będziemy spać z małym, komoda dla maluszka też powoli się zapełnia, kupiłam wczoraj pierwsze pampki hugisy:)i tak myślę ,że kupie jeszcze paczkę pampersów i te Romanowskie, trochę pokombinujemy i zobaczymy jak Błażej będzie reagował na pampki, była tez promocja na chusteczki mokre to kupiłam a słyszałam ,że idą jak woda więc mam mały zapas:) co do ściągaczy miałam kupić ale dużo koleżanek odradza mi, bo nie każda używała, wcześniej tylko zorientować się jaki się chce i jak będzie potrzebny to kupi mąż albo ktoś z rodziny.Podejdę jeszcze do Rosmana jutro po oliwkę, patyczki do uszów dla maluszków i możne po podkłady zobaczę co będzie, jak chodzę na wizyty do gina to zawsze dostaje takie reklamówki i tak mam z stamtąd 5 małych sudokremów, 5 płynów do kąpieli Johnsona i butelkę aventa:)i chusteczki mokre :)na pewno coś jeszcze dostanę:)jak dają to trzeba będzie wykorzystać:)
Malutka widzisz daliście radę:) jeszcze trochę i będziecie mieszkać w nowym mieszkanku:)
Juaska baw sie dobrze
Monimoni szczęsciaro ja mogę liczyć na becikowe 1000zł i maż ma ubezpieczenie 1500zł i na tym koniec funduszy:(

Ostatnia edycja:
kasis jednorazowo owszem :) Tylko, że ja niestety nie pracuję, więc nie mam płatnego urlopu macierzyńskiego, żyjemy z jednej pensji i pomocy obojga rodziców. Mieszkamy do końca lutego u moich, a od marca dopiero na swoje. Także każdy grosz się przyda, a taka jednorazowa kasa ok 4,5 tys tym bardziej.

no to faktycznie przyda się kasa, my też mieszkamy z rodzicami moimi, a ja mam niezbyt dużą pensje ale zawsze coś:)musimy dać rade nie mamy wyjścia:)mąż jest na kontrakcie medycznym i ile będzie miał dyżurów to tyle zarobi a zimą to nie takie proste.Więc muszę teraz zrobić troszku zakupów puki są.

Dobry wieczór :-)

Witam sie tak późno (nie dlatego,ze dopiero nadrobilam zaległosci w czytaniu po przyjeździe), ale mialam dzis zwariowany dzien. Przyjechala kuzynka z Portugalii i wpadla w odwiedzinki w zwiazku z tym milalam troche spraw i ogolnie zabiegany ten dzien.
Malutka - fajowo ,ze z tym remontem jednak sie udało :-)
Monimoni - a jak to zrobilas ,ze taka sumkę udało Wam sie załatwić na becikowe?

Dziewczyny Wy tak mówicie o tych przygotowaniach do porodu - a ja sie już boję. Normalnie zaczynam miec stracha na sama mysl o tym wielkim dniu. Z jednej strony nie mogę sie doczekac jak w koncu maluszek bedzie na swiecie i go przytule , poczuję .... ale z drugiej - no kurdę boje się jak cholera. Wiem już co mnie czeka.

a ja juz po zakupach Mama mi kupiła w promocji pampers premium care za 42 zł. Juz mam duza pake pampers new baby, małe huggisy, małe z rossmana, duza pake bella happy i dzisiejsze wiec bede miała ogromne porównanie.Starczy mi napenwo ja jakis czas.
Dzis jechałam autobusem i za duzo zaczełam myslec Doszłam do wniosku ze czas nagli a ja moze prawie wszystko mam i czesto dojedzie kurierem top matwie sie ze mam jeszcze nie posprzatana a ubranka ani nie rozpakowane a tym bardziej nie wyprane i nie poprasowane. Od weekendu ostro biore sie do roboty tylko szkoda ze szybko sie mecze i duzo juz na raz nie zrobie.

a ja juz po zakupach Mama mi kupiła w promocji pampers premium care za 42 zł. Juz mam duza pake pampers new baby, małe huggisy, małe z rossmana, duza pake bella happy i dzisiejsze wiec bede miała ogromne porównanie.Starczy mi napenwo ja jakis czas.
Dzis jechałam autobusem i za duzo zaczełam myslec Doszłam do wniosku ze czas nagli a ja moze prawie wszystko mam i czesto dojedzie kurierem top matwie sie ze mam jeszcze nie posprzatana a ubranka ani nie rozpakowane a tym bardziej nie wyprane i nie poprasowane. Od weekendu ostro biore sie do roboty tylko szkoda ze szybko sie mecze i duzo juz na raz nie zrobie.

witaj w klubie, ja zyje caly czas z nadzieja z e w koncu zadzwoni ten pier.... telefon ze mamy zamiane bo szlak mnie trafia. mamy juz wozek a nie moge go zabrac od faceta bo nie mam gdzie i powiedzial ze sam mi przywiezie jak tylk ozadzwonie ze mamy chate. ja nie mam spakowanej walizki do szpitala i powiem wiecej: nawet jeszcze nie jest kompletna... musze pokupic niby pierdziolki ale musze bo kurcze bedzie ciekawie i przede wszystkim musze sie spakowac pod szpital. w sumie 10 pazdziernika blisko jakby nie bylo...nie mam ani jednego pampersa w domu, ani jednej chusteczki zadnego kosmetyku dla dziecka a i wyprawka dla mnie niekompletna... nie chce mi sie stresowac teraz juz nie wspomne o samym porodzie...staram sie nie myslec o bolu... ja mysle bardziej : skoro juz tam siedzi dzidzia tzn we mnie to bez wzgledu czy mi sie to podoba czy nie i czy bedziez bolalo to musi wyjsc ktoregos dnia! i nie ja pierwsza i nie ja ostatnia:))

Witajcie!

Malutka cieszę się,że remont jak na razie się skończył;-)
Monimoni a skąd macie 3x1000 zł becikowego????? Przecież jest 2x 1000zł...

Dzisiaj jadę do koleżanki, która sprzedaje wanienkę Fisher Price po swoim dziecku. Zobaczę,może coś jeszcze od niej kupię...

a ja sie dzis pochwale bo z rana miałam dwóch kurierów i mam juz łózeczko + materac do tego dwa przescieradła, becik, wanienke, grzechotke, białę pieluszki tetrowe i 5 pieluszek flanelowych. Czekam jeszcze na 4. Z jednej strony juz bym wrociła do POlski aby to obejrzec i pomacac a z drugiej nie chce sie rozstawac z mezem bo moze nawet na 2 miesice ale nie mniej niz miesiac

reklama
A skąd wam wychodzi 2x1000 becikowego? Bo mi sie wydawał ze to jest tylko 1000zł no chyba że to dodatkowe samorządowe, które w Krakowie np jest ale trezba być zameldowanym min rok chyba a my dopiero teraz mogliśmy to uczynic więc dupa blada...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry