reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październikowe Mamy 2010

A ja wróciłam z zumby- tego mi brakowało po dwóch dniach spędzonych w czterech sianach z dwójka dzieci:-)
Ale Kamila cały czas nie śpi bo ja to swędzi dałam jej fenistil może złagodzi choć troszkę .Wieczorem jak ja smarowałam to strasznie dużo jej tego paskudztwa powychodziło:-(.Już się boję jak Gabi dostanie- to będzie masakra.
Dawidowe was też dopadło- kurujcie się .
Kania-miejmy nadzieję ze Oliwi nic nie będzie- zapalenie ucha podobno strasznie boli.A mąż poszedł odreagować wizytę księdza- ach te chłopy;-)
Mamaagusi- dzięki za życzenia dla was też wszystkiego naj.
Nic Kamila chyba zasnęła wiec uciekam pod prysznic i do łóżeczka.
Dobranoc

reklama
Kania jest mi już bardzo ciężko, prawie nie wychodzę z domu bo kilkuminutowy spacer konczy się mega napiętym brzuchem i bólem kręgosłupa i do tego chodze jak pingwin;-)
Kurcze współczuje Ci tych pobudek nocnych...jeszcze teraz w ciąży jak powinnaś jak najwięcej odpoczywać a szczególnie w nocy.....Werka już dawno przesypia całe nocki ale nieraz zdarzy się jakaś pobudka i tez ja musze wstawać bo na widok małża dostaje jeszze większych spazmów..musi być mamusia i koniec. Jak pójde do szpitala to tatuś będzie musiał jej wystarczyć.

Dziulka dużo zdrówka dla Leane, szkoda że bidulka tak się meczy:-( i oczywiście gratuluje spadku wagi......18 kilo...wow jestem pod wrażeniem:-) a faceci ginekolodzy są lepsi od kobiet.....od dawna chodzę tylko do facetów odkąd naciełam sie na babeczke.

Joli poród rzeczywiście będzie ekspresowy bo niestety czeka mnie kolejna cesarka:-(

dawidowe dużo zdrówka dla Was!!!

U nas też dzisiaj był ksiądz, dopiero po 20 wiec Werka niedawno usnęła......myslałam że bedzie się go bała ale nawet podyskutowała sobie z nim troszke:)))
Więcej już nie naskrobie bo ledwo na oczy patrze. dobrej nocki!!

witam wieczornie

JOLI ja na moja zumbe i zumbolka musze pcozekac do srody!!!! a to juz blisko:)))))))))))))

KANIULEK wspolczuje -ale rzeczywiscie lepiej niech maz leci do lekarza z nia a nie ty.

a co u nas? bylismy u lekarza z Leane. rano u niani spala ledwo zaszla bo plakala jak szlak. kolo poludnia niania przyszla do mnei do pracy z nia po zakupy tak na szybko to poprosilam zeby zadzwonila mi do lekarza o wizyte. udalo sie ze na 17.45. no i co sie okazalo???? moje dziecko wypuscilo dolna lewa piatke!!!!! kurna przez to tyle jazdy.... bidula wieczorem ani kotlecika, ani kluseczek, zrobilam parowke - nie chce, zupe jarzynowa zmiksowalam-nei chce -zjadla 5 lyzek i puscila mi pawia... nie nalegalam. po kapieli jogurt naturalny zjadla i pol deserka slodkiego waniliowo czekoladowy. zrobilam dzisiaj jej tez sok z buraka marchwi jablka i mandarynki to wypila po butelki.
ogolnei dzisiaj mam juz dosyc...
jutro rano na zakupy - oja mama z nai zostanie.

a ja wlasnei wpierncizam kinder bueno i popijam rozowe martini:)

Joli niestety ospa się już zaraża nawet do 2 tygodni zanim wyjdą krostki . u mnie jak JulA chorowała to tam gdzie nie widać smarowałam normalnie gencjaną a na twarzy dłoniach i dekoldzie to miałam taką maść vratizolin czy jakos tak sie to nazywalo tylko mialysmy gorzej bo w lato chorowala mi jak było wielkie słonce a ty masz dobrze bo zima i nie musi wychodzić na placyk czy gdzies tam :tak:

Dawidowe to masz nie wesolo ale dobrze że masz taka kolezanke która ci pomoże.szybkiego powrotu do zdrowia

Kania a może to u was też piateczki idą jakieś? a te chłopy zawsze wiedzą jak się użądzić i wybyć... ale do lekarza warto zajrzeć

A moje dziecie jak jej podaje syropek w kieliszeczku z miarką to się za każdy razem pyta ''co mi dajesz?''
A dzisiaj siedzi bawi sie i nagle do mnie z tekstem "mama mój brzusio jest glodny" co i zauważyłam że zje nawet kotlety sojowe pod warunkiem ze jest keczupek:-) a co do kolorowanek to zrobiłam im po 3 obrazki to Jula jak na wiek to laddnie a u Amelki jak zwykle i patrzyłam na moje wypociny jak ona je maziuje...tyle skupienia żeby równo było a ona .. eh...

A bym zapomniała moja bratowa już w szpitalu jest a w poniedzialek albo wtorek bedzie cesarka :happy2:

co do rysowania to ja w szoku jestem bo leane ladnie kolka rysuje-rowne i okragle, a kolorowanka- tak sie przyklada ze niedlugo dziury porobi:))) ogolnie fajnie sobie radzi.

u nas koleczka to perfekcja ale jak koloruje to delikatnie kredką nie robi dziur tylko jeszcze maluje jak na swoj wiek sporo wyłazi za linie i jak cos jest z twarzą to rysuje jezyk:happy:

a ja się tylko melduję, że żyję :confused::baffled: "zapomnieli" mi w pracy zmniejszyć etatu po powrocie z wychowawczego i.... mam problem, bo ani nie ma kto na czas Alicji z przedszkola odbierać, ani nie wyrabiam bo finalnie 2 etaty ciągnę. Ledwo dycham :no: a najgorsze jest to, że nijak mogę wyciągnąć konsekwencje w stosunku do osoby, która zapomniała wysłać informacje o moim wniosku etatowym.

No i witamNo i jestem po niesamowicie cieżkim wieczorze. Laura dostała 39,8 stopni gorączki. Naszczęście mogłam juz jej podać srop i akurat był kolej na nurofen i po 15 minutach spadło do 39 a potem niżej. Stracha miałam ale przeszlo. Co dwie godziny chciała soczek i co 4 h dawałam syropki. Teraz miała o 6 i jak narazie nie ma nawet stanu podgorączkowego więc chyba wieczorem było apogeum. Ja już też ok bo i łazienke wyszorowałam i pranie się jedno kończy. Nie zycze nikomu tego.

Kania i jak mała boli ją ucho?Byliście w przychodni?

Joli a jak twoje dziecię? Druga nie dostała?

Ika gratuluje maleństwa. A płeć dzidzi jaka? I jakie imie?

Dziulka to wspólczuje piątek bo my nawet nie wiemy kidy wyszły. Masakra były tylko 4 i to wszystkie cztery. Całe nocy wycia w tym jedna jak na złość na roczek.

Agusinka ciesze się właśnie że teraz mieszkam całkiem niedaleko tej koleżanki, blok generalnie jest na jej trasie praca-przedszkole-dom czy rodzice - dom. Wiec nawet nie nadrabia. Zresztą jak jej się przedłuzała wizyta u dentysty to tez odbierałam jej córkę a ona przyjechała do mnie po nią. Zawsze to obopulne wsparcie.

A co do leków to mam lekomankę bo moja kocha leki. Mukosolwan to tylko podlatuje i krzyczy polej mamo :sorry2:.

Happy co tam u Ciebie??

Makuc współczuje

reklama
Witam.Ja na szybko tylko póki mały w wannie siedzi a mąż wybył z bratem coś tam pomóc swojej teściowej z czego zbytnio nie jestem zadowolona ale cóż trzeba czasem komuś pomóc:confused:

Wczoraj cały dzień spędziliśmy u teściów bo mojego męża babcia miała pogrzeb i nie szliśmy nigdzie na stupę tylko u teściów robiliśmy sobie sami w naszym gronie a ogolnie główna stypa była u ciotki z którą babcia mieszkała.
A zmarła w sylwestra także balowania wielkiego nie było pojedliśmy,popiliśmy troszkę i po 1 wszyscy poszli grzecznie spać.

Uciekam jak uda mi się uspać synka to poczytam co tam u Was:**

Szczęśliwego Nowego Roku 2013 życzymy ;);**

Do góry