reklama

Październikowe Mamy 2010

Przestańcie już gadac i myśleć o tych wczesnych porodach dziewczyny !!
Pocieszę was .. moja znajoma urodziła niedawno w 35tygodniiu i siedzi w domku w dzidzią :D jest wszystko suuuuper .

Ja sie tym już zupełnie nie schizuje. Schizowałam jak mi sie szyjka w 22 tc skracać zaczęła, a teraz zakładam wariant optymistyczny. I dobrze że u koleżanki tak sie potoczyło ale tez niestety nie wszyscy tyle szczęścia mają, także trzeba miec świadomość że różnie bywa.

reklama
ok świadomość a popadanie w przesadę to różnica... świadomość mamy to logiczne .. ale proszę was nie panikujmy :) Zajmijmy się lepiej obsesją na temat lęku przed porodem ogólnie .... ja się tak boję że !!!!!!!!!! och ........ :(

Cześć Dziewczęta - pozdrawiam wszystkie mamuśki oczekujące października :D
Ja mam termin na 2 października i też już już już bym chciała - pomimo tego że się szalenie i obsesyjnie boję porodu !! Tak jakoś mam lęk przez to że pierwszy mój poród był makabryczny - i to słowo dobrze przedstawia całościowy obraz tego wydarzenia .....
Mam nadzieję że mnie tu przyjmiecie i że będę mogła czasem odetchnąć od nudy domowej ..
Ja mam brzuch już od drugiego miesiąca i tak mi coraz bardziej rosnie i rośnie ... Ale mam to rodzinne u nas zawsze szybko był brzusio widoczny i duży !! Dlatego też naprawdę mam przemęczone już ciało od noszenia mojej córuni. Boli mnie pod brzuchem - mam tam normalne zakwasy coś nie możliwego no i też plery niestety .. czasem jak wstaję to aż kwicze z bólu.
Tak sobie pomarudziłam ok - teraz mi lepiej troszku .. byłam na innym forum ale juz nie mogę tam wytrzymać bo tamte mamuski jakieś senne czy cuś .. odpowiedzi na wątku październikówek gdzie ich dość sporo jest - występują raz na 2 dni ... bez sensu z taką rozmową tym bardziej jak ja gaduła jestem .... ;p
Myślę że tutaj będzie to bardziej na bierząco hihihih ...
Teraz akurat sobie dziergam na drutach kocyk dla maleństwa- wzorek serduszkowy jak zechcecice to pokaże wam potem fotki mojej pościeli jaką uszyłam i kocyka flanelowego oraz jednej kapki którą już na drutach zrobiłam .. achaa i sweterki :D
Siedzę w domu i nie umiem sobie miejsca znaleść więc zajęłam się takim czymś i zobaczymy co mi z tego wyjdzie :D

Pozdrawiam i jak o czymś zapomniałam to napisze potem ... acha a dziś mam rocznicę ślubu 9 już ! - więc pamiętna data - mam nadzieję że przyniesie mi szczęście co do tego forum :D

Papapa cmokaski Laski.

witaj witaj mam nadzieje ze sie tu zaklimatyzujesz. Na tym forum mamusiek gaduł jest dostatek. I napenwo nie bedzie czekała na odpowiedz dwa dni.

mnie zdziwilo, ze Pampers New Baby sa w numerach od 1 do 3. sama nei wiem jakie kupowac, mam dwie wielkie paczki 1, bo promocja byla i chyba na razie tyle wystarczy, bo nie wiem czy 1 to dlugo wystarcza...

onesmile co masz za poduszke? wiesz moze skad zamowiona, bo zaraz naciagne mojego pracodawce. plecy mi tak nawalaja ze nie wiem jak dam rade, a podobnie jak ty pracuje prawie do 37tc (jeszcze mi zostalo 6.5 tygodnia, 31 dni pracy wiec poduche warto miec)

Kahaaa - moj szef zamowil mi te poduszke na ponizszej stronie.

Posturite - Please enable your cookies

Musze go tylko zapytac dokladnie jak sie nazywala, bo to zadna z tych na obrazku. W kazdym razie firma Posturite. Jak tylko zlapie szefa, to sie wypytam i dam znac.

onesmile - dzieki, wyslalam linka do naszego H&S Managera niech sie meczy i patrzy co najlepsze bedzie. w koncu za to mu placa.
dawidowe - ja mysle, ze to nie kwestia swietnego pracodawcy, tylko raczej tego, ze jak nas cos bolali, a jest cos co moze temu zaradzic, to jesli pracodawca nic nie zrobi to mozemy go pozwac. w polsce pewnie tez mozemy, ale szanse mamy mniejsze.

dziewczyny znow wrzesniowka urodzil - to juz 4, 5 dzieciaczkow maja bo te pierwsze to blizniaki. mysle, ze najpozniej za dwa tygodnie ktoras z nas sie rozpakuje. stawiamy zaklady ktora pierwsza i kiedy?

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry