reklama

Październikowe Mamy 2010

Witam się o tak wczesnej porze.

Mąż poszedł do pracy , a za mną cała noc nieprzespana :no::no::no:. No to co tak będę leżeć ... napiszę coś ;-).
Nie martwilaby mnie ta noc , gdyby nie fakt ,ze przez cały czas bolał mnie brzuch :baffled:, a ból promieniował na krzyża.
Dobrze ,ze na 9-tą mam wizyte do gina. Mam nadzieje ,ze wszystko będzie ok.

Miłego dnia kochane.

reklama
bo ze płyn do higieny intymnej biały jeleń to słyszałam ale ze mydło to nie wogole słyszałam ze mydła nie sa polcane do higieny intymnej

Zgadzam sie ,ze mydła nie sa polecane - ale to nie jest własnie zwykle mydło. To - jako jedyne chyba nie podraznia i jest przeznaczone do pielegnacji miejsc intymnych oraz miejsc zmienionych chorobowo (np. złamania)

dorisday trzymam zatem mocno kciuki za wizytę!
Ja się dzisiaj na noc zainstalowałam na kanapie w salonie - na poduchach, na półleżąco i pierwszy raz od nie pamiętam kiedy przespałam prawie całą noc bez problemu...nawet siusiu biegałam rzadziej :-) Od razu się inaczej czuję!

Dzięki Juaska. A wiesz ,ze ja tez zauwazyłam ,ze lepiej mi sie śpi jak mam głowę wysoko - co dla mnie to zaskoczenie , bo normalnie to spię na naleśniku a nie poduszce:-D. Jak to sie wszystko w ciaży zmienia hihi. Dzis jednak nic mi nie pomogło:no:.

dorisday2512 - kochana mam nadzieję że to tylko jakieś nerwobóle .. a może od ciężkości brzucha poprostu .. daj znać jak po wizycie ci poszło bo się martwię pewnie nie tylko ja na tym forum :)
A teraz napij się proszę herbatki miętowej delikatnej to ci pomoże :*

A ja tak się już nie umiem doczekać rozłożenia łóżeczka ... hhhmmmmm .... chciałabym już juz .....
Tyle ze mi nie mamy osobnego pokoiku dla dzidziusia - będzie z nami w pokoju. Ponieważ mieszkamy dość ubogo - wiecie miałam swego czasu problemy chorobowe i sporo kasy poszło na leczenie, pozadłużaliśmy się trochę kredytów było nabrane więc o mieszkaniowym można zapomnieć i mieszkamy w mieszkaniu z moimi rodzicami - ale to tak kwoli wyjaśnienia :) Ciasno ale przytulnie hihihi ... No i nie wiem tak bym już rozłożyła kołyskę poprzymierzała pościele moje które poszyłam ... ojoj .. ale wstrzymam się jeszcze chyba ..

dorisday powodzenia na wizycie!

Ja miałam nockę koszmarną!!!! Obudziłam się ok. 4 na tradycyjne siusiu. Niestety, razem ze mną "obudził się" też ból głowy, który nasilał się z minuty na minutę:szok:. Do tego jeszcze doszły bóle w podbrzuszu(tak bardziej po lewej stronie). Żadna pozycja mi nie pomagała. I tak się pomęczyłam godzinę(w międzyczasie wzięłam paracetamol i nospę):angry:. W końcu znalazłam idealną pozycję. Głowa-tam,gdzie zwykle są nogi, a nogi-na oparciu narożnika. I w takiej pozycji zastał mnie mąż, jak wstawał do pracy:tak:. Udało mi się zasnąć,ale głowa jeszcze nie do końca przeszła.

Domyślam się, skąd ten ból. Wczoraj późnym wieczorem najedliśmy się z A. chleba z czosnkiem i ten zapach-wydzielający się z nas -prawdopodobnie spowodował ten ból. A kanapki były takie pyszne....:-)

Moje kochane ja noc miałam taką sobie bo jakoś bezsennie ją przemęczyłam .. nie chciało mi się spać i jeszcze kot zaczął rozrabiać to już całkiem ... uuffff .....
Co do czosnku też uwielbiaaaaam ale niestety ten zapach nie jest najmilszy no nie ... Teraz czytam że rozpoczęcie roku szkolnego Natanka jest o 10 - a potem w planie pisze że 3 razy w tygodniu na 8 ma .. jejuuu kto go będzie prowadził mi się nie chce ubierać , czesać , malować i td .. itp ... tak mi się nie chceeeee ..... goopia szkoła ;p ;p ;p
Współczuję temu mojemu szkrabowi ...

reklama
Dawidiwe czyli juz dokonalas wyboru wozkowego :)))

Dziewczyny chcialabym Was zapytac czy slyszalyscie o takiej ksiazce????
Co nieco o rozwoju dziecka - Paweł Zawitkowski - książki online - księgarnia internetowa Merlin.pl

autor tej ksiazki to rehabilitant metody Bobath. Pamietam ze kiedy Jacek byl maly zalecono mi rehabilitacje bo nie podnosil glowki i wtedy poznalam kobiete ktora rehabilitowala dzieci ta metoda. Stwierdzila ze Jackowi nic nie dolega ale i wtedy pokazala mi jak pielegnowac i dotykac przenisic ,przebierac ,przewijac dziecko w taki sposob aby stymolowac jego rozwoi i przy okazji robic to sprawnie.

Ksiazki nie mam, ale mam film:)))) po obejrzeniu bylam w szoku jak ten facet przenosi dziecko ktore spi w aki sposob ze ono sie nawet nie OBUDZILO!!! czary!!!!
Jezeli ktoras chcialaby to prosze o adres maila na priv.
Postaram sie to spakowac i mam nadzieje ze nie zepsuje:)))

smoniq - ten zestaw do obcinania jest ponoc beznadziejny. Kolezanka, ktora ma 9-miesieczna coerke szczerze mi go odradzala...

Co do ksiazek, to ja zaczytuje sie w swietnej pozycji, ale pewnie znacie...Jezyk Niemowlat - autor Tracy Hogg. Mam jeszcze 3 inne do przeczytania przed porodem, i wszystkie mam w PDFach, wiec moge przeslac na maila.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry