reklama

Październikowe Mamy 2010

hejka z ranka:) u mnie nocka dzisiaj srednio na jeza... tzn spac spalam ale czulam przez sen ze sie leje ze mnie... niedawno wstalam (o dziwo na siku juz nie wstaje 3 noc chyba), posciel mokra, moje wlosy mokre.... teraz posciel sie suszy na oknie bo masakra. wlasnie dopijam kawe i biegne po wyniki badan. u nas ogolnie teraz pogoda do kitu, rano naszly chmury jak na burze, polalo 5 min a teraz patelnia ze masakra.... zastanawiam sie czemu w nocy sie tak poce, gdzies czytalam ze to normalka w tym okresie ciazy i ze wcale nie musi byc goraco, po drugie pije sporo wody i innego badziewia wiec ktoredys to musi sie ewakuowac... dzisiaj malzonek sie urywa o 12h z pracy a na 13.15 mamy szkole rodzenia.... ten czub mi powiedzial ze zapyta czy moze zakupic zatyczki dla uszu dla ekipy ktora bedzie przy mnie przy porodzie bo 1) nikt nie zniesie mojego mocnego glosu i caly szpital ewakuuja, 2) jak mnie zna to bede rzucac miesem i tego tez nikt nie zniesie.... powiedzialam mu ze go chyba pomerdalo ale przysiagl ze zapyta i tak i tak..... fajny maz co????
poza tym dzidzia fajnie wczoraj "gadala " z moim mezusiem, bo mu "rosla" pod polikami a jak cos dotknal to chyba musial ja polaskotac bo ja z drugiej strony od razu kopa dostalam.... oj bedzie nam brakowalo tej brzusznej zabawy po porodzie:)))

reklama
hej dziewczeta
jak juz tak wszystkie narzekamy na nieprzespane noce to ja doloze swoje 3 grosze. nie dosc ze sie co chwila budze, to na siku, to zeby zmienic pozycje, to jeszcze jak juz spalam to mialam jakies koszmary o wojnie w iraku i o tym, ze mam tam w srodku burzy piaskowej rodzic. chyba przez te sny tak wierzgalam nogami, ze moj biedny maz co chwila dostawal kopniaka i tez sie biedak nie wyspal.
dziulka - a co do glupich pytan mezow - to moj sie zapytal pani ktora robila nam usg jak duzego "ptaszka" ma synus. faceci...

hej dziewczeta
dziulka - a co do glupich pytan mezow - to moj sie zapytal pani ktora robila nam usg jak duzego "ptaszka" ma synus. faceci...

hahahah to pytanie twojego meza bylo w deche!!!!:)))i tak sie nei zdziwie jak wywali tone pytan nie z tej planety i wszyscy beda padac ze smiechu.... a co do snow mnie sie zas snilo dzisiaj ze stoje w jasnych dzinsach i nagle dostalam okresu i ze mi leci po nogach.... kurcze to juz nie pierwszy raz mi sie sni z tym okresem! a tak ogolnie fajnie jest nie miec okresu:))))

Kurcze a myślałam, że to tylko ja wstaję po nocy cała mokra:)))
Moja noc też straszna. Po wczorajszym kawałku pizzy i podróbce hot-doga co godzinę się budziłam ze zgagą i bólem brzucha i tylko mleko piłam jak najęta. W rezultacie do rana cały karton obalony.
Serio ja już mam co raz trudniejsze noce...

Ja dziś nie w sosie. Byłam u ortodontki, miała mi zdjąć aparat na czasie a się okazało, że dopiero po porodzie bo teraz moje dziąsła nie pozwalają na takie "zabiegi". Kurcze od 3 lat noszę i już mam serio dość. I bolących zębów i straconych pieniędzy. No ale stanęło na tym, że krótko po porodzie zdejmujemy, także już coś.

a tak ogolnie fajnie jest nie miec okresu:))))
okres... kurcze jakos zapomnialam, ze to wroci...
dziewczyny slyszalam, ze jak sie karmi piersia to nie ma okresu, ale dla mnie brzmi to jak jakis zabobon, bo niby co ma jedno do drugiego.
lolisza by sie przydala, zaraz by miala naukowe wyjasnienie, ale jakos dzis jej nie ma. mam nadzieje, ze sie nie rozpakowuje, albo co...

Kobitki muszę to tu napisać, byłam wczoraj na usg i słuchajcie jestem w szoku mały w ciągu miesiąca i tygodnia przybrał 1200gram byłam w totalnym szoku, miał być mały do porodu około 3 kilo nie całe a teraz w 31/32 tyg wazy 2100 i dziecię może urodzić się prawie 4 kilowe,a to mamie niespodziankę zrobił:)chociaż ja w takiej sytuacji chyba chce cesarkę heheh

okres... kurcze jakos zapomnialam, ze to wroci...
dziewczyny slyszalam, ze jak sie karmi piersia to nie ma okresu, ale dla mnie brzmi to jak jakis zabobon, bo niby co ma jedno do drugiego.
lolisza by sie przydala, zaraz by miala naukowe wyjasnienie, ale jakos dzis jej nie ma. mam nadzieje, ze sie nie rozpakowuje, albo co...
No to Cię rozczaruję bo niestety okres sie pojawia u jednych szybciej u innych później ale jest...fajnie by było gdybym tak jak karmiłam 8 miesięscy nie miała okresu..:)ale to niestety bajka, a inni jak karmią nawet 3 lata...no cóż, takim samym zabobonem jest to że podczas karmienia nie można zajść w ciąże, można można i to bardzo szybko :)wiem to z doświadczenia mojej babci :D

reklama
Kahaaa powiem Ci ,że ja wierze ,ale z lekkim przymrożeniem oka, ale powiem Ci że to usg nasze jest bardzo dokładne, jezdze na nie specjalnie do Wrocka. Pożyjemy zobaczymy ale zaskoczenie było wielkie:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry