reklama

Październikowe Mamy 2010

dzisiaj w tvn style byl program o paniach na d..., ktore pomagaja kobiecie przejsc przez porod, daja wsparcie przychiczne, przed po i w trakcie. "to sa takie przyjaciolki do porodu". W innych krajach jest to popularne, koszty to ok 500-600zl, z t roznica ze opieka mamy przed i po rowniez i to od strony glownie psychicznej. Uwazam ze to calkiem fajna sprawa, zwlaszcza dla mocnos zestresionych mam

reklama
ja mam taką osobę za darmo hihi.. Moją siostrę :D

Właśnie zajadam sobie loda :D Lody koktajlowe .. mmmmmmm ..... o smaku wanilii, ajerkoniaku(uuuuu), kukułki, krówki pyyychaaaaaaaaa
a zjadłabym kebaba albo pizze ..

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny. A ja dzisiaj w Polo prawie puściłam pawia do zamrażarki z pierogami. Obok mnie stanęła babka, która tak cholernie śmierdziała potem, że zrobiłam się (podobno, siostra relacjonowała) zielona na twarzy, oczy zaszły mi łzami, zatkałam buzię i nos ręką i dostałam "cofek". Mało brakowało, bo miałam śniadanie już z powrotem w gardle.
Uciekałam stamtąd, aż się kurzyło!
Złapałam siostrę z koszykiem za rękę, przepchnęłam się przez całą naprawdę długą kolejkę do kasy, poprosiłam kasjerkę o obslużenie (ludzi z kolejki bezczelnie w ogóle nie spytałam, czy mnie przepuszczą ;P ) i zwiałam z tego sklepu szybciej niż błyskawica. Zapomniałam nawet, że miałam jeszcze aptekę odwiedzić i w ogóle.

ladygab, taka pani to doula zdaje się.

moje dzielo uwienczone sukcesem... prasowanie skonczone!!!:))) teraz pora na nagrode: jabluszko, gruszeczka i ....cola i paluszki:))) a co!!!!! i leje na to czy w drzwi sie zmeiszcze czy nie!!!!! :)))))))) kurde jaki gorac u nas dzisiaj...wiatrak chodzi na full a mnie struzka potu po karku cieknie.... tak sobie mysle czy jutro nei zrobie prania ubranek na 3 mce i tego co do szpitala typu reczniczki, staniki, koszula nocna,pizama jakas, majty... jak kurna nie spakuje torby na czas w razie cos to moge miec przechlapane bo mezus nie ma pojecia gdzie ja co chomikuje.... kurde chcialabym zeby ta moja uarta dzidzi sie obrocila lepetynka w dol... moze na rekach stanac????????:))))

DZIULKA, na rękach nie stawaj, ale stań przodem do stołu lub parapetu i rób takie długie i powolne skłony. Przy każdym z nich wytrzymaj dłużej w pozycji odwróconej litery L - czyli nogi prosto, a tułów równolegle do podłogi. Rękami podpieraj się wtedy o stół. Możesz często powtarzać to ćwiczenie.
Poza tym tak, jak ktoś już pisał, często leż z biodrami ułożonymi wyżej, np. na wysokiej poduszce, albo zrolowanej kołdrze.
Takie zabiegi pomagają dzidzi się obrócić :)

a ja jak zapowiedziałam ze dzis nie robie to sie tego trzymam. Jedynie gotuje obiad ale to juz z łakomstwa. Napewno nie przemeczyłam sie bo mam gotowe kopytka wiec tylko zagrac a do potrawki z kurczaka tez duzo nie było krojenia. Kasy wydałam na maksa na allekro i tylko czekac na 4 kurierów mysle ze poniedzialek wtorek wszystko dojdzie. Musze zaczac oszczedzac kase. ALe generalnie jak juz dzidzia przyjdzie na swiat przez 2 miesiace to tylko zakupy jedzeniowe i jakis kombinezon dla małej na jesien i zime.

ja dzisiaj mam obiadek z glowy, obralam ziemniaczki na fryty (domowej roboty najlepsze) i do tego kotlety mielone produkcji mamusi:))) EFA dzieki za ten pomysl z tymi cwiczeniami....serio czarno widze obracanie dziecka w brzuchu przez lekarzy:((( mam nadzieje ze lobuzica sie obroci bo jej lanie sprawie.... mam od razu scenariusz ze moga jej uszkodzic np bark albo noge a wtedy to posypia sie trupy wsrod lekarzy... oby nie!!!!!! poza tym mezusiowi mowilam jak dzwonilam do pracy to wlosy deba mu stanely. a drugiej strony ja nie umiem milczec jesli chodzi o niego i mowie mu wszystko:))

Dziewczynki dopiero nadrobiłam 30 stron, tyle sie działo ,że bezesenu zebym cos komentowała. Ciesze sie ,że wszystkie jesteśmy w dwupaku :) i oby jak najdlużej. Przykro mi ,ze niektore z Was spotkały niemiłe niespodzianki i że wizyty w szpitalu były i pomylone badania ,ale ciesze sie bardzo ,że juz wszystko dobrze :). Naprawde sie cieszę
Zjadłam własnie hamburgery domowej roboty :) oj pyszności i teraz pękam w szwach.
Teraz leże i zabieram sie za poboczne tematy.
Miłego popołudnia

Oj oj ... widze, ze mamusie maja dzis apetyt- to dobrze. Jedzcie póki jeszcze mozecie , bo po porodzie to zaczna sie diety , albo karmienie też każe nam wyrzec sie czegos wiec jedzmy bo to ostatni moment ;-)
Ja dzis na obiadek tylko nalesniki z bialym serkiem - ale z racji tego ,ze caly dzien spędzilam z kolezanką (jakos nie moglysmy sie nagadac ) to poprostu nie mialam czasu na cos lepszego.

Co do obsługi w USC to nawet nie straszcie ,ze takie pi#!$&^ jeszcze sie zdarzają. Cholera mnie tez czeka załatwienie takiego zaswiadczenia o ojcostwie (gdyz my też nie jestesmy po ślubie) i jak sobie pomyslę, ze mam trafic na taką to chyba też załatwie to po porodzie.

sarisa welcome back ;-) , a gdzie reszta np. Karen??? nie było jej tu juz chyba dobry miesiąc.

reklama
Witam. Tak dużo piszecie, że ledwie zdążę przeczytać. O pisaniu już nie wspomnę, bo mnie syn odciąga od komputra.

Concita link do tej książki Barbara Kowalewska-Kantecka "Pierwszy rok życia dziecka" nie działa. Mogłabyś to jeszcze raz wrzucić?
Współczuję przejść z babką w urzędzie. Chyba chciałyby tylko kawkę pić i plotkować, a o pracy nie myślą.

Dziulka ja bym się na takie obracanie nie zgodziła. Bałabym się, że krzywdę zrobią.

Kahaaa do śmiechu Ci wtedy nie było, ale tym tekstem o talibach mnie rozwaliłaś.

Piszecie, że prasować Wam się nie chce, a ja nawet nie mam nic uprane. W poniedziałek kupiłam meble dla syna i czekam aż przyjdą. Wtedy wszystko będzie już miał w swoim pokoju, a ja będę mogła się zabrać za przygotowywanie rzeczy dla maleństwa. Malowanie drugiego pokoju chyba odpuścimy, bo za dużo roboty. Teraz pozostało mi męża nakłonić do umycia pozostałych okien i powieszenia firanek i zasłon.
Co do jedzenia to dzisiaj na obiad goloneczki zrobiłam :) W ogóle to mam ochotę na słodkości. Zjadłam pół Hanusi z Biedronki, lody i jeszcze mi mało.
Spisałam sobie kilka numerów tel dziewczyn z terminami na początek i koniec października, bo ja to chyba na środek miesiąca się załapię.
Coś miałam jeszcze pisać, ale zapomniałam.

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry