reklama

Październikowe Mamy 2010

ja chyba spiszę jeszcze do kogoś z końca października, bo Ida - jak przystało na moje alter ego ;) - może rodzić wtedy co ja ;)
a tak poza tym to też mam apetyt... niestety... a naleśniki z białym serem to super jedzonko, ale nie umiem usmażyć ;)
przyszła do mnie komoda, a nie mam siły wstać i w niej układać ;/

reklama
Słyszałyście o tym chłopczyku który został porażony prądem na podwórku i nie żyje?????!!!!!!! Jejkuuu .... ale ja widzę jak u nas boisko budują (juz 4 miesiące) firma naprawdę jak nie wiem .. niechlujstwo .... Wszędzie dziury, materiały budowlane rozwalone, koparka po której dzieci skacza jak nie ma już robotników ... Nic nie zabezpieczone ... człowiek cieszy się dzieckiem, ma rodzine, jejuuu .... przerazające ...

ja dzis, po obiadku (zraziki zrobilam, bo wolowinka zelezo ma, wiec na moja anemie, w sam raz) poszlam spac na 4 godziny, szok, wlasnie wstalam i do kompa, uzaleznilam sie od forum, ze hej.
ja tez spisalam do kilku osob numery, jeszcze sie okaze, ze bedac w sklepie zacznie sie i tam netu szukac nie bede, a ktos musi kciuki za nas trzymac, co nie :)
a jutro ide na obowiazkowe spotkanie z anestezjologiem, bez niego zzo nie dadza, a wczesniej spotkan nie bylo, bo wakacje a potem pobuszowac w sklepach troszke, tylko jeszcze nie wiem jaki kierunek obrac,
ktory proszek bedzie lepszy lovela czy jelp?

ja obstawiam za lovelą - kumpela mi zachwalała - a ma bliźniaki - podwójne szczęście-podwójne pranie-podwójne brudzenie :-)

mąż wrócił z pracy i mnie maltretuje żebym jutro do rodziców pojechała: "odpoczniesz sobie, mama się za Tobą stęskniła.." ble,ble, ble. tak na prawdę to chce się z kumplami spotkać i spić bo jeden się wyprowadza i muszą jakoś poradzić sobie z bólem zmniejszającego się stada :rofl2: a jak jestem w domu to odkąd zaczęliśmy trzeci trymestr to mu nie pozwalam więcej niż na 2-3 piwa bo się boję że jakby co to sama sobie nie poradzę

Ja kupiłam lovela proszek i zobaczymy co z tego będzie. Ogółem po wizycie opisana w odpowiednim wątku.
Na obiadek były naleśniki z serkiem waniliowym i malinami i borówkami:)
I od dzisiaj opierdzielam się na maksa:) Czyli leżę i nic nie robię. Bo inaczej się rozpakuję.:)
A na paciorkowca jutro jadę wymaz zawieść z racji tego, że moje dziecię się rozpycha za bardzo :)
I zaczynam odliczanie, żeby dotrwać do 36 tygodnia:)

Miłego wieczorku życzę:)

ja piore w lovelli i jestem zadowolona. Wszystko ładnie wyglada i mocno nie pachnie. Jak wybierałam to doszłam ze lovella jest tansza od jeepa a duzo kolezek mi zachwalało.

ja zapomnialam napisac wczesniej ze dzisiaj mialam robiony ten wymaz. babka wziela wacik, wsadzila w ... nooo:))) i do jakiejs fiolki i do labo. oniec i po krzyku:)
E LONA- mi powiedzieli tak ze mala ulozona jest niekompletnie posladkowo (tlumacze z francuskiego a po polsku nie wiem czy to fachowy termin znajde), tzn ze jak sie nei obroci to jest mozliwosc ze urodzi sie normalna droga z tym ze przed porodem przejde badania i pomiary np miednicy rozstaw czegos tam (chyba kosci miednicowych??) ,kanalu rodnego itp. jesli bylaby mala ulozona "posladkowo kompletnie" to wtedy na 100% albo obracanie albo cc. mnie to obracanie sie nie podoba na sile i nie wiem czy sie zgodze! na domiar wszystkiego to usg mam w moje urodziny 3 wrzesnia za tydzien!!! w morde jeza!!! oczywiscie moja mama przejeta i jak tlumacze ze mloda moze sie obrocic jeszcze kilka razy to ona juz panikuje na zapas.... a tak na serio to 9 sierpnia na usg byla ulozona jak dzis a jeszcze 3 dni temu przysieglabym ze ma glowe na dole bo czkawke czulam tuz nad ciii....:))))) a wiadomo ze czkawka jest ustami a nie d.... :)))
a co do forum to moj maz wymyslil zebym na porodowke laptopa zabrala i pisala na biezaco co mi robia, jak pcham itp:)))) powalony:pppp

jutro postanowilam ruszyc ubranka te na 3 mce,bo te na 6 co pokupilismy niech se beda nowiutkie jeszcze, popiore reczniczki, kocyki, moje staniki, koszule nocna - chociaz tyle zrobie w razie cos i psotanowilam prac w proszku normalnym tzn persilu i zmiekczac hipoalergiczny. wczoraj nam polozna mowila ze sterylizatory do butelek i wyjalawianie wszystkiego tylko spowoduje wiecej szkody niz jak dziecko zapozna sie z bakteriami z otoczenia, bo wtedy z byle czego lapie alergie.zamowilam sobie pizame druga do szpitala szorty i koszulka na ramiaczkach calkowicie rozpinana na guziczki:)))) u nas w pazdzierniku nadal bedzie goraco a w szpitalu tez cieplo mimo ze klima wiec w razie cuuus to bedzie jak znalazl:)) nawet nieduzo dalam bo 11 euro:)

Ostatnia edycja:
Witam. Tak dużo piszecie, że ledwie zdążę przeczytać. O pisaniu już nie wspomnę, bo mnie syn odciąga od komputra.

Concita link do tej książki Barbara Kowalewska-Kantecka "Pierwszy rok życia dziecka" nie działa. Mogłabyś to jeszcze raz wrzucić?
Współczuję przejść z babką w urzędzie. Chyba chciałyby tylko kawkę pić i plotkować, a o pracy nie myślą.
hmmm mnie działa jak klikam, to jest RARem spakowane więc trzeba ściągnąć przed odczytaniem, a co dokładnie ci się pojawia ??
https://docs.google.com/leaf?id=0B5DTgGZnzREUYTg2N2UzNzMtOGFlZi00YmNkLTg2ZTAtODliMmI4ZGY4OGUz&sort=name&layout=list&num=50
ktory proszek bedzie lepszy lovela czy jelp?
Ja za Lovella póki co... jutro kupię w Tesco, a potem się zobaczy :)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry