reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październikowe Mamy 2010

reklama
zaraz mnie pokreci...nie moglam wejsc na forum i jedyna strona jaka mi wchodzila to nk.... myslalam ze pogryze ten komp. co do skurczy to wiem ze to po prostu sie organizm szykuje do porodu ale jeszcze trzeba poczekac -slyszalam ze to 2-3 tygodnie,bardziej 3 przed porodem sie to zaczyna. jeezuuuu laski nei straszcie ze ten czas tak leci i ze za niedlugo poleca pierwsze na ogien bo ja sie tak bojeeeeee...... puki co ja nie moge sie pogodzic z mysla w glowie ze juz nic nie bedzie mnie po porodzie kopac po bebeszku:((((( a tak lubie te rewolucje mimo ze nieraz bola:))) moj mezus tez sie nauczyl gadac do brzuszka od pcozatku, nasluchiwal kazde bulgotniecie i wg niego w 4 mcu ciazy na pczatku samym twierdzil ze poczul kopniaki- moja gin parsknela smiechem jak nie wiem. ale wiem ze doczekac sie nie mogl. teraz za to co wieczor lezy nieraz godzine, gada do malej, prowokuje, ta mu odpowiada ruchami -kocham ta wiez jaka zaczal tworzyc z dzidzia. mam nadzieje ze po porodzie bedzie jeszcze silniejsza:))) on lubi dzieci jak i ja i wszystkie do nas ciagna , szczegolnie dwa lobuzy od szwagierki: jak ciocia magda i wujek antoine sa to nie maja prawa przy stole siedziec i musza sie bawic z maximem i nathanem a ze obiadu nie zjedza to nie szkodzi:))))

JA padam na twarz... robiliśmy przemeblowanie w salonie, bo wszędzie walały się kable (gadżeciarze z nas :p) no i z ilości około 20 sztuk ciągnących się wzdłuż każdej ze ścian, ilość zmniejszyła się 0-4 sztuk :D Bałagan jeszcze niesamowity a jutro wyjeżdżamy więc przyjdzie nam skończyć po powrocie :)
Nie zdążyłam się pochwalić, że udało mi się WKOŃCU kupić koszule do porodu :) Bez durnych nadruków, proste rozpinane :) Jedna kosztowała 20zł druga 25zł. No i szlafroczek z mikrofibry taki puchaty mhmhmh za 53zł :) Jestem dumna... mam już co włożyć do torby hihihi
A na koniec żegnam się z wami.... nie wiem kiedy się odezwę bo z Warszawy będziemy wracać w niedzielę dopiero, a nie wiem czy będę miała czas usiąść tam do laptopa. Wrazie co to trzymajcie się dzielnie w kupie... dwupakowej :D I proszę poczekać aż wrócę :)
Całuski cukiereczki itp.... będę tęsknić :)

Hej Dziewczyny ... jestem bardzo smutna i potrzebuję pocieszenia :-(
Wczoraj byłam na SR - parszywie .. no niby wykład ok - pierwiastki mało z krzeseł nie zjechały jak lekarz zaczął opowiadać o tym jak to wyglądamy w środku i jak to będzie gdy następuje rozwarcie - jak nas połóżna będzie badała na jeden palec, na dwa palce, potem mała dłoń i duża dłoń ... niektóre były zielone jak tego słuchały - w każdym razei po całym wykładzie mogę sama odebrać swój poród :-p

Po zajęciach zostałam jeszcze porozmawiać z lekarzem - chciałam spytać o TENS i czy o nim wspomni i wogóle - on nie wie co to jest :szok:
Ale co się dziwić jak wspomniał też że na naszym oddziale mozna spokojnie rodzić w wodzie - jednak gdyby przyszło aby on odebrał poród takiego typu to rozłożyłby ręce gdyż on nie ma o tym pojęcia ( nie trzeba by się tak doszkolić do cholery ???!!!!!)

Podczas rozmowy wziął moją dłoń i zobaczył na palce stwierdzając że wyglądają jak parówki a ja jak baleron - że niby tak obrzęknięte .. owszem mam trochę obrzęków ale ogólnie to ja jestem niska mam 161cm wzrostu więc też krótkie palce .. a zawsze były mało smukłe - tym bardziej jak mam ścięte paznokcie :szok:

Zaczął mi mówić o tym że mój brzuch jest bardzo duży - owszem mam duży brzuch ale tak jestem widocznie zbudowana ! U mnie w rodzinie zawsze tak było - moja siostra już lata temu rodziła i też miała gigantyczny brzuch co wszyscy mówili że chyba bliźnięta będą i mi również tak kilka osób mówiło - ale moja lekarka prowadząca mnie uspokoiła mówiąc że po pierwsze jestem niska a w tym wypadku może tak być że własnie brzuch jest duży i wygląda na większy.
Ja nie tyję za bardzo w pupie np ani w ramionach czy nogach więc większość idzie w ten brzuch i tak to wygląda potem ...

No i dał mi jakąś tam książeczkę w rezultacie - powiedział że nie mam chodzić tylko leżeć cały dzień - a ja własnie jak wyjdę i pochodzę porządnie to nie mam obrzęków tylko od siedzenia jakby mi to spływało wszystko do nóg ! A lekarz mi na to że zmyślam i jestem nie odpowiedzialna i nie dbam o dziecko a o siebie !! Jak on może takie rzeczy gadać ..
kazał mi sobie dietę zrobić - szklanka mleka na dzień i nic więcej i tak co 3 dni np ..........................................................................................................

Jak poczytałam ten jego poradnik to pisze że powinnam przytyć od 11,5kg do 16kg - ja na dziś dzień mam 12kg własnie więc ta dolna granica - a więc raczej to nie jest żadna nadwaga !
A co do obrzęków jakie to ponoć straszliwie dzizecku zagrażają (pierwsze słyszę naprawdę ) to nic nigdzie nie znalazłam ............ cały czas od 17 wczoraj płaczę i noc miałam okrutną ...

Przepraszam was ale potrzebuję pomocy i licze na was ... :baffled:

a jak ja pokazuje w szpitalu orzeki to jakos nie marwia sie o dziecko i mowia ze po porodzie do 3 tygodni powinno zejsc. Zdecydowanie bardziej sie martwia cisnieniem.
Ja juz nie spie i zaczynam pomalutku myslec o sniadanku. Całkiem ładnie swieci słonecko za oknem a ja miałam dzis myslec o całym dniu w łózeczku a przyszło mi do głowy pranie. Kurier nie dojechał i mnie wkurzył. Bo mu powiedziałam ze bede po 20 wczoraj albo dzis cały dzien a on stwierdził to ja wole przyjechac po 20 Leciałam na złamanie karku a on miał w dupie. Zapewne przyjedzie jak np pojde spac. A skoro ja czasem nie słysze telefonu nad uchem to jak ja usłysze domofon w przedpokoju?

no tak obrzęki ok .. tym bardziej ze mi mijają jak sobie pochodze i się poruszam ...
Ale ogólnie jestem przybita - cały czas płakałam i nie umiem przestać myśleć o tym wszystkim ..
W dodatku to że miał problem z moją siostrą przy porodzie - zaznaczam ja mam 29lat a siostra 46lat a więc chyba jest odpowiedzialną osobą do tego !!!

Nie wiem już co myśleć a co do TENSU też nie ma prawa się doczepić i zabronić broń Boziu. To ma certyfikat w całej Unii Europejskiej i nie mogą odmówić mi prawa które do mnie należy !
On stwierdził ze podczas znieczulenia nie będę czuła skurczy i jak wtedy będa wiedzieć że już mam mieć parcie i że się coś dziecku może stać :O
Co za brednie !! To niby skąd to wiedzą jak jest znieczulenie zewnątrzoponowe????? No tak u nas nie ma !!!!! Tacy specjaliście !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
Jestem coraz bardziej zła i chciałabym gdzieś się poskarżyć na takich ludzi na taką ekipę ja mam tam rodzić !! Mam im zaufać !!
Ja nie chcę z tymi ludźmi miec nic wspólnego chyba bezpieczniej byłoby w szopie urodzić samej ;p

no tak obrzęki ok .. tym bardziej ze mi mijają jak sobie pochodze i się poruszam ...
Ale ogólnie jestem przybita - cały czas płakałam i nie umiem przestać myśleć o tym wszystkim ..
W dodatku to że miał problem z moją siostrą przy porodzie - zaznaczam ja mam 29lat a siostra 46lat a więc chyba jest odpowiedzialną osobą do tego !!!

Nie wiem już co myśleć a co do TENSU też nie ma prawa się doczepić i zabronić broń Boziu. To ma certyfikat w całej Unii Europejskiej i nie mogą odmówić mi prawa które do mnie należy !
On stwierdził ze podczas znieczulenia nie będę czuła skurczy i jak wtedy będa wiedzieć że już mam mieć parcie i że się coś dziecku może stać :O
Co za brednie !! To niby skąd to wiedzą jak jest znieczulenie zewnątrzoponowe????? No tak u nas nie ma !!!!! Tacy specjaliście !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
Jestem coraz bardziej zła i chciałabym gdzieś się poskarżyć na takich ludzi na taką ekipę ja mam tam rodzić !! Mam im zaufać !!
Ja nie chcę z tymi ludźmi miec nic wspólnego chyba bezpieczniej byłoby w szopie urodzić samej ;p

przestan o tym myslec. Wez oddech i sie zrekasj. Nic nie zmienisz a tylko sie zdenerwujesz. Ja ciagle mam głowe zapewłniona głupotami i w efekcie nie spie i podnosze sobie cisnienie. A czy zdaze wszystkim praniem, prasowaniem, sprzataniem. Normalnie jak jakas zagorzałą gospodyni któa nigdy specjalnie nie byłam. Wazne ze torba spakowa. Wszstko kupione a czy wypakowane czy nie to przeciez nie ma znaczenia. Nie ucieknie. Musze wziac na luz i zyc sobie z dnia na dzien i myslec o zdrowiu bo to nie tylko dla mnie ale i małej. Tak wszystkie powinnysmy robic. Problemy same sie nie rozwiaza ale w stresie jeszcze mogorsza.

sparrowkot a wiesz co ja myślę? Facet już na samym początku zrobił złe wrażenie swoją "fachowością". Jeśli nawet na temat TENSu nic nie wie to odpowiedzialny lekarz powiedziałby: to nie moja broszka ale postaram się na ten temat więcej dowiedzieć i jak jest Pani zainteresowana to na następnym spotkaniu powiem co i jak. A co do obrzęków to Ty najlepiej wiesz co Ci pomaga..itp - kurcze przecież to Twoja druga już ciąża.

kazał mi sobie dietę zrobić - szklanka mleka na dzień i nic więcej i tak co 3 dni

a jak to przeczytałam to padłam...przecież kobieta w ciąży nie może się odchudzać!!

Ja bym gościa olała sikiem prostym i tyle.

reklama
cześć dziewczynki u nas kolejny dzień bez słońca i czuje,że znowu będę łazić tąpnieta cały dzień:(
sparrowkot kobito nie dołuj się bo to Ci nic nie pomrze weź się w garść tak jak dziewczyny pisały to Twoje drugie dziecko, Więc wiesz jak to jest a lekarzem nie przejmuj się nie on jeden jest w szpitalu, będzie dobrze:))

Do góry