Hej Dziewczyny ... jestem bardzo smutna i potrzebuję pocieszenia :-(
Wczoraj byłam na SR - parszywie .. no niby wykład ok - pierwiastki mało z krzeseł nie zjechały jak lekarz zaczął opowiadać o tym jak to wyglądamy w środku i jak to będzie gdy następuje rozwarcie - jak nas połóżna będzie badała na jeden palec, na dwa palce, potem mała dłoń i duża dłoń ... niektóre były zielone jak tego słuchały - w każdym razei po całym wykładzie mogę sama odebrać swój poród
Po zajęciach zostałam jeszcze porozmawiać z lekarzem - chciałam spytać o TENS i czy o nim wspomni i wogóle - on nie wie co to jest

Ale co się dziwić jak wspomniał też że na naszym oddziale mozna spokojnie rodzić w wodzie - jednak gdyby przyszło aby on odebrał poród takiego typu to rozłożyłby ręce gdyż on nie ma o tym pojęcia ( nie trzeba by się tak doszkolić do cholery ???!!!!!)
Podczas rozmowy wziął moją dłoń i zobaczył na palce stwierdzając że wyglądają jak parówki a ja jak baleron - że niby tak obrzęknięte .. owszem mam trochę obrzęków ale ogólnie to ja jestem niska mam 161cm wzrostu więc też krótkie palce .. a zawsze były mało smukłe - tym bardziej jak mam ścięte paznokcie
Zaczął mi mówić o tym że mój brzuch jest bardzo duży - owszem mam duży brzuch ale tak jestem widocznie zbudowana ! U mnie w rodzinie zawsze tak było - moja siostra już lata temu rodziła i też miała gigantyczny brzuch co wszyscy mówili że chyba bliźnięta będą i mi również tak kilka osób mówiło - ale moja lekarka prowadząca mnie uspokoiła mówiąc że po pierwsze jestem niska a w tym wypadku może tak być że własnie brzuch jest duży i wygląda na większy.
Ja nie tyję za bardzo w pupie np ani w ramionach czy nogach więc większość idzie w ten brzuch i tak to wygląda potem ...
No i dał mi jakąś tam książeczkę w rezultacie - powiedział że nie mam chodzić tylko leżeć cały dzień - a ja własnie jak wyjdę i pochodzę porządnie to nie mam obrzęków tylko od siedzenia jakby mi to spływało wszystko do nóg ! A lekarz mi na to że zmyślam i jestem nie odpowiedzialna i nie dbam o dziecko a o siebie !! Jak on może takie rzeczy gadać ..
kazał mi sobie dietę zrobić - szklanka mleka na dzień i nic więcej i tak co 3 dni np ..........................................................................................................
Jak poczytałam ten jego poradnik to pisze że powinnam przytyć od 11,5kg do 16kg - ja na dziś dzień mam 12kg własnie więc ta dolna granica - a więc raczej to nie jest żadna nadwaga !
A co do obrzęków jakie to ponoć straszliwie dzizecku zagrażają (pierwsze słyszę naprawdę ) to nic nigdzie nie znalazłam ............ cały czas od 17 wczoraj płaczę i noc miałam okrutną ...
Przepraszam was ale potrzebuję pomocy i licze na was ...