reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październikowe Mamy 2010

Sparrowkot rzeczywiście,podejście tego lekarza woła o pomstę do nieba! A ta dieta? Szok! Olej go i może zaufaj swojemu lekarzowi prowadzącemu. Tym bardziej,że to twoja druga ciąża.

A ja wczoraj o 22 już zasypiałam. Niestety, moja kotka uwielbia wieczorne zabawy, więc ok 22.30 przyniosła swoją zabawkę,żeby jej rzucać! Normalnie myślałam,że rzucę,ale nią! Wygoniłam ją spać, i na szczęście zasnęlam.

reklama
Dziękuję za miłe słowa .. staram się wrócić do normy bo cały czas jestem pod napięciem wiesz?
Ale olać go nie umiem z tego względu że o tensie u nas w szpitalu nikt nie słyszał niestety !! Ja im zaniosę certyfikat atest oraz pracę profesorską na jego temat to może się dokształcą ... a boję się bo oni są odpowiedzialni za poród i narodziny mojej córeczki i jeszcze mają jakiś problem do bycie przy porodzie mojej siostry .....................

Witam sniadaniowo

Sparr, ale na debila trafilas, olej goscia po calosci, jakis debil totalny, pewnie chchial sie dowartosciowac jaki to on nie jest madry i w ogole co on nie powie

Ja mam dzisiaj lenia totalnego, ale wstawilam pranie, pozmywalam zjadlam sniadanko i zaraz zabiore sie chyba za prasowanie, ale taaaak mi sie nie chce ze szok, jak nigdy

najgorzej ,że ja z dnia na dzień mam coraz większego lenia hehe ale wczoraj zrobiłam dwa prania, a teraz wstawiłam zupkę ryżową moja ulubioną bo lekka taka:)a pózniej wrzuce karkówke do woreczka z przyprawami ziemniaczki i mizeria nie jest to skomplikowane i szybkie w zrobieniu ale obiad jest:)gorzej ze sprzątaniem:(

hej dziewczyny
czy ktos wie co ze smoniq? nie bylo jej pare dni chyba a wiem, ze miala problem.
tez chcialabym miec lenia, ale jestem w pracy. w domu czeka na mnie micha prasowania i pies i koniecznie musze sie spakowac do szpitala, bo sie boje ze zaczne rodzic zanim moj m wroci z PL.
nie mialam czasu czytac was przez ostatnie 5 dni na biezaca, ale chyba wszystkie w dwupakach? nic nie przegapilam? ulisia widzialam w calosci, nie wiem jak efa? bo one maja najewczesniejsze terminy chyba...

witam laseczki:))) w koncu doszlam do tego co mi w kompie siedzialo ze mi strony nie wlazily i net wolny jak zolow... kurcze powinnam byc informatykiem chyba... po sprawdzeniu wszystkiego stwierdzilam ze na bank siada przegladarka, zrobilam z tym porzadek i chodzi jak zyleta:))
ja dzisiejsza nocke zakonczylam o 10.30 ale mi dobrzeeee sie spalo:))) rano kolo 8h mala dawala niezlego czadu ale juz jest spokoj ufff:))) skubana kopie strasznie...
SPARROW jakby ktokolwiek z lekarzy powiedzial ze mam duzy brzuch albo ze wygladam jak parowka to bez wzgledu na wszystko dostalby w pysk!!!! na jakiej podstawie pozwala sobie na takie komentarze??? bezczelny cham!!! po drugie co do brzucha- jedna laski maja brzuch malo co widoczny a drugie wielkie arbuzy i co z tego???? urosl jaki urosl i my -zadna z nas na to nie ma wplywu! po trzecie jak przeczytalam o diecie ze masz se zrobic to prawie zjechalam na podloge!!! pajac skonczony niech sam stosuje diete!!! my musimy sie odzywiac zeby miec sile w ogole lazic teraz pod koniec a ten tu jaja wymysla.... po czwarte niedouczony co do tego TENS - powinien leciec i sie dowiedziec na biegu co to takiego zeby sam przy ludziach sobie siary nie robil ze czegos nie wie. ja pierdziele, on by zebral ode mnie tak ze sam by chyba plakal a ty powinnas go zrypac z gory na dol i dowiedziec sie kto jest jego przelozonym i opowiedziec to wszystko. Zaden lekarz nie ma prawa ublizyc pacjentowi jak on tobie i sorry ale jakby trza bylo to bym szla do samego najwazniejszego dyrektora szpitala zeby mu udowodnic conieco.KOTEK nie przejmuj sie niczym, nie placz bo nei warto przez takiego dziada. po wtore-to ile wazymy w ciazy to po czesci moze byc nasza wina jesli sie obzeramy a po czesci mozemy nie miec na to wplywu wcale, bo nawet odzywiajac sie racjonalnie bez przegiecia mozna utyc wiecej niz te ktore sie nie pilnuja wcale. ja narazie przytylam 4 kilo (przed ciaza schudlam 4.5) czyli do nadrobienia wagi sprzedciazy mam jeszcze 0.5. moge mowic: tak jestem szczesliwa z tego powodu, ale nie mam gwarancji ze np nagle nie utyje 10 w tydzien i w plywu tez nei mam na to. moja gin na poczatku ciazy mowila zebym uwazala na cukier i sol bo mam nadwage i cisnienie.... taaaaaaaaaa cisnienie bylo dokad pracowalam bo odkad na chorobowym bylam to jak w ksiazce, po drugie cukier i sol jest wszedzie we wszystkim a przeciez nie odmowie sobie owocow ktore maja witaminy. ochrzanilam ja bo anemie mialam jak czort na poczatku ciazy -hemo na 7 niecale- a ta mowi ze mam nie jesc owocow ew.2 mandarynki na dzien, mam nie pic sokow bo cukier itp, wiec w koncu wyskoczylam na nia z dziobem ze z czego mam miec witaminy jak ona mi broni tego co je dostarcza?? a w 5 mcu ciazy w szoku byla jak mnie wazyla ze przytylam 0.5 kilo tylko! ona stawiala ze bede tyc po 1-1.5 na mc!!! wtedy dala mi spokoj z tym ograniczaniem itp. Moja polozna mowila ze dobrze ze nei utylam duzo a raczej ze tylko nadrobilam wage ktora zrzucilam na pcozatku ciazy, bo sama jestem klocek ( tego nie powiedziala oczywiscie) ale ja tez wiem zemam gurbe kosci i miesnie i wcale nie zre jak wieprzek (nioooo czasami:pppp wczoraj sorbet truskawkowy o polnocy z mezusiem hihi). w kazdym razie NIKT mi nie powiedzial ze jestem gruba alebo ze utyje i bede miec problem itp. wrecz przeciwnie, polozna jest mile zaskoczona ze nie mam zylakow, skurczow lydek itp itd bo chudsze ode mnie sie skarza na pelno takich rzeczy. od kilku dni mnie lapie skurcz w prawej lydce ale w nocy i jak poruszam kostka to przechodzi.

a sie rozpisalam... ja zas mam stresik przed jutrzejszym usg i codalej bedzie jesli mala siedzi na dupencji nadal?? i to jeszcze w moje wlasne urodziny kurrrrrrrrrcze pieczone.... moze mi zrobi prezent i sie obroci ladnie do jtura ???
zasuwam po chlebek teraz - na nogach!! bo zapomne jak sie po betonie chodzi niedlugo... ja ostatnio z klatki do auta i tyle spaceru. po poludniu rusze ciuszki na 3-9mcy co mam popiore sobie i poprasuje jutro popludniu. pozdejmuje woreczki, metki, wieszaczki bo to tylko miejsce zajmuje jak najezone to wszystko. noooo to fruneee:))
SPAROW - dwa usmiechy dla Madzi i reszty forumowiczek i swiat bedzie piekniejszy:)))

KAHAA - EFA tez w calosci na razie w dwupaku:)))

Hej dziewczyny. Nie mam za bardzo teraz czasu na pisanie bo Laura zaczęła I klasę i z tym mam masę roboty. Ale za każdym razem jak tu wchodzę to się zastanawiam czy już może któraś jest rozpakowana..:-)Ja z terminem na koniec września ale mam nadzieję że doczekam początku października bo mam syf totalny w chacie, bo zachciało nam się remontu.. Nic nie poprane, nie poszykowane. Dosłownie chaos. I muszę przyznać że październik nieźle się trzyma w porównaniu do wcześniejszych miesięcy. Wszyskie jesteśmy jeszcze w dwupakach:-)

witam laseczki:))) w koncu doszlam do tego co mi w kompie siedzialo ze mi strony nie wlazily i net wolny jak zolow... kurcze powinnam byc informatykiem chyba... po sprawdzeniu wszystkiego stwierdzilam ze na bank siada przegladarka, zrobilam z tym porzadek i chodzi jak zyleta:))
ja dzisiejsza nocke zakonczylam o 10.30 ale mi dobrzeeee sie spalo:))) rano kolo 8h mala dawala niezlego czadu ale juz jest spokoj ufff:))) skubana kopie strasznie...
SPARROW jakby ktokolwiek z lekarzy powiedzial ze mam duzy brzuch albo ze wygladam jak parowka to bez wzgledu na wszystko dostalby w pysk!!!! na jakiej podstawie pozwala sobie na takie komentarze??? bezczelny cham!!! po drugie co do brzucha- jedna laski maja brzuch malo co widoczny a drugie wielkie arbuzy i co z tego???? urosl jaki urosl i my -zadna z nas na to nie ma wplywu! po trzecie jak przeczytalam o diecie ze masz se zrobic to prawie zjechalam na podloge!!! pajac skonczony niech sam stosuje diete!!! my musimy sie odzywiac zeby miec sile w ogole lazic teraz pod koniec a ten tu jaja wymysla.... po czwarte niedouczony co do tego TENS - powinien leciec i sie dowiedziec na biegu co to takiego zeby sam przy ludziach sobie siary nie robil ze czegos nie wie. ja pierdziele, on by zebral ode mnie tak ze sam by chyba plakal a ty powinnas go zrypac z gory na dol i dowiedziec sie kto jest jego przelozonym i opowiedziec to wszystko. Zaden lekarz nie ma prawa ublizyc pacjentowi jak on tobie i sorry ale jakby trza bylo to bym szla do samego najwazniejszego dyrektora szpitala zeby mu udowodnic conieco.KOTEK nie przejmuj sie niczym, nie placz bo nei warto przez takiego dziada. po wtore-to ile wazymy w ciazy to po czesci moze byc nasza wina jesli sie obzeramy a po czesci mozemy nie miec na to wplywu wcale, bo nawet odzywiajac sie racjonalnie bez przegiecia mozna utyc wiecej niz te ktore sie nie pilnuja wcale. ja narazie przytylam 4 kilo (przed ciaza schudlam 4.5) czyli do nadrobienia wagi sprzedciazy mam jeszcze 0.5. moge mowic: tak jestem szczesliwa z tego powodu, ale nie mam gwarancji ze np nagle nie utyje 10 w tydzien i w plywu tez nei mam na to. moja gin na poczatku ciazy mowila zebym uwazala na cukier i sol bo mam nadwage i cisnienie.... taaaaaaaaaa cisnienie bylo dokad pracowalam bo odkad na chorobowym bylam to jak w ksiazce, po drugie cukier i sol jest wszedzie we wszystkim a przeciez nie odmowie sobie owocow ktore maja witaminy. ochrzanilam ja bo anemie mialam jak czort na poczatku ciazy -hemo na 7 niecale- a ta mowi ze mam nie jesc owocow ew.2 mandarynki na dzien, mam nie pic sokow bo cukier itp, wiec w koncu wyskoczylam na nia z dziobem ze z czego mam miec witaminy jak ona mi broni tego co je dostarcza?? a w 5 mcu ciazy w szoku byla jak mnie wazyla ze przytylam 0.5 kilo tylko! ona stawiala ze bede tyc po 1-1.5 na mc!!! wtedy dala mi spokoj z tym ograniczaniem itp. Moja polozna mowila ze dobrze ze nei utylam duzo a raczej ze tylko nadrobilam wage ktora zrzucilam na pcozatku ciazy, bo sama jestem klocek ( tego nie powiedziala oczywiscie) ale ja tez wiem zemam gurbe kosci i miesnie i wcale nie zre jak wieprzek (nioooo czasami:pppp wczoraj sorbet truskawkowy o polnocy z mezusiem hihi). w kazdym razie NIKT mi nie powiedzial ze jestem gruba alebo ze utyje i bede miec problem itp. wrecz przeciwnie, polozna jest mile zaskoczona ze nie mam zylakow, skurczow lydek itp itd bo chudsze ode mnie sie skarza na pelno takich rzeczy. od kilku dni mnie lapie skurcz w prawej lydce ale w nocy i jak poruszam kostka to przechodzi.

a sie rozpisalam... ja zas mam stresik przed jutrzejszym usg i codalej bedzie jesli mala siedzi na dupencji nadal?? i to jeszcze w moje wlasne urodziny kurrrrrrrrrcze pieczone.... moze mi zrobi prezent i sie obroci ladnie do jtura ???
zasuwam po chlebek teraz - na nogach!! bo zapomne jak sie po betonie chodzi niedlugo... ja ostatnio z klatki do auta i tyle spaceru. po poludniu rusze ciuszki na 3-9mcy co mam popiore sobie i poprasuje jutro popludniu. pozdejmuje woreczki, metki, wieszaczki bo to tylko miejsce zajmuje jak najezone to wszystko. noooo to fruneee:))
SPAROW - dwa usmiechy dla Madzi i reszty forumowiczek i swiat bedzie piekniejszy:)))

KAHAA - EFA tez w calosci na razie w dwupaku:)))

juz dawno miałam cie o to zapytac bo jakos tak mnie nurtuje...te metki to ty obcinasz takie z cena sklepową czy te przy ubrankach tez co rozmiar na nich pisze?? tzn te wszyste do ubranek bo mam kolezanke ktora wycina te metki zeby dziecka nie gryzly i tak mnie to jakos ciekawi

Bardzo wam dziękuję Dziulka aleś mi wykłada dała no no ....
Ja chcę iść do ordynatora ponieważ mam mieć jego zgodę na używanie TENSU podczas porodu - a ja wiem że żadnej zgody nie musi mi nikt dawać gdyż nikt nie ma prawa do zabronienia mi używania tego urządzenia ... tyle się już dowiedziałam więc do ordynatora idę jedynie z informacją aby mnienie stresowali potem podczas porodu lub tuż przed nim ...

Czy u was na szkole rodzenia też był wykład na temat tego jak położna bdzie badała was jednym palcem, następnie dwoma i trzema i tak aż dojdzie do całej dłoni i większej dłoni ... i jak to taka duża główka musi się zmieścić i że macica jest takim "Urządzeniem" które jak już poród zaczęło to go skończy nawet gdyby miało dojść do samounicestwienia !!!!??????
Jak ja patrzyłam na te wszystkie pierwiastki tam na sali to one były zielone, mało nie zwymiotowały razem ze swoimi mężami lub nie uciekły kaj pieprz rośnie ... normalnie się cieszę że już rodziłam bo to co on gadał ... to przechodzi ludzkie pojęcie .. on dał pogadankę na temat techniki porodu i tego jak to wygląda z jego strony a nie z mojej ...
Ja jestem nie ważna bo tu chodzi o dziecko .. często nie wiemy nawet jak i kiedy zaszłyśmy w ciążę !!! Niektóre nie wiedzą nawet z kim .. po co on takie rzeczy gadał???????
A nawet jeśli tak jest - to co mu do tego !!!!!!!!!!????
Bardzo dowcipny koleś .. a ja jestem wrażliwa na takie rzeczy no i nic nie poradze .. powiedzcie mi czy to jest normalne ?? Czy ja przesadzam ??
Czy jestem przewrażliwiona??
U nas w szpitalu nikt nie wie nic o TENS czy to jest też normalne??

RATUNKUU bo ja już nie wiem co mysleć .. zastanawiam się gdzie można zgłosić informacje o niekompetentności lekarzy .. jest chyba jakaś Izba lekarska czy cuś ale nie wiem jak zabrać się za szukanie takiej instytucji .. jeśli któraś z was ma namiar na coś takiego bardzo proszę ....

reklama
Ja również zapracowana jestem ale dzisiaj Sebastian już siedzi w przedszkolu więc postanowiłam skrobnąć coś na forum żebyście wiedziały że żyję :) Co u mnie?
Po ostatnich wizytach lekarz przygotowuje mnie na wcześniejszy poród ponieważ szyjka zaczęła się skracać a dziecko bardzo duże, zresztą ja sama czuję że już mi się nie mieści :) jest mi bardzo ciężko. A tu dopiero rozpoczęłam 9 miesiąc.
Po drodze znowu dopadła mnie grzybica a po wymazie dodatkowo odkryłam u siebie Gardenerella vaginalis i tak wczoraj skończyłam zażywać dwa antybiotyki.
Dzisiaj przygotowałam małej wyprawkę do odebrania ze szpitala i listę co mam zabrać ze sobą do porodu. Łóżeczko już też przygotowałam więc pozostaje już tylko obkupić się w pampersach, spakować torbę i urodzić :))

Do góry