reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październikowe Mamy 2010

u nas też chyba trzeba mieć swoje.

A co do czyszczenia lodówki, właśnie dokonałam czystki kolejnej hehe wyciągnęłam zamrożoną bagietkę czosnkowa i wrzuciłam do piekarnika i do tego wrzuciłam do mikrofali(bo coś mi brakowało:)paróweczki z serem i boczkiem owinięte, nawiasem mówiąc pozostałość po ostatnim grilu , nie otwieraliśmy bo już nie było gdzie wsadzić, więc jak widać resztki dalej wyjadam bo nie chce mi sie ruszyć tyłka po zakupy chociażby chleb,heheh

reklama
my czystki lodówkowe robimy dziś i jutro - wieczorem rozjeżdżamy się do rodziców :) mnóstwo naszych znajomych się nam dziwi że jeździmy osobno ale my idziemy na kompromis: jak mamy jechać po coś do rodziców to nie zmuszamy drugiej osoby - chcesz jedziesz, nie chcesz nie jedziesz. Jutro mój jedzie do swoich bo musi coś tam z dokumentami załatwić to mnie podrzuca do moich.

no spoko - dziś sobie zdałam sprawę że mam termin na za miesiąc i 2 dni. A jako że dziecko może urodzić się nawet 3 tyg przed terminem... no nie mogę się doczekać.

aha, i wczoraj chyba miałam pierwszy raz takie bolesne skurcze przepowiadające, nie tylko twardnienie ale normalny, prawdziwy skurcz. No i mam pytanie: czy ktoś wie jak się liczy czas tych skurczów (dokładnie od którego momentu) i czas pomiędzy skurczami (od momentu kiedy skończy się jeden do momentu kiedy zacznie się drugi, czy od początku skurczu do początku następnego???)

ja wiem, że póki co są one jeszcze nieregularne, ale tak do końca nie potrafię powiedzieć kiedy on się zaczyna a kiedy dokładnie jest już po...

a ja sie melduje po wielkim obzarstwie flaczki, tort lodowy, ozorki i nozki w galarecie mniam mniam. Jeszcze dostałam w wyprace proszek do prania i 10 pieluch terowych. Jutro postawnowiłam w łózku spedziec cały dzien z ksiazka, laptopem tv i zarciem. Nie kiwne nawet palcem

Ulisia, ja też od paru dni mam skurcze. Kilka razy na dzień jak mnie złapie, to aż się zginam. Jeśli nie są regularne z zegarkiem w ręku, to nie ma się kompletnie co nimi sugerować. Są, ot tyle. Jeśli chcesz je złagodzić, to odpręż się w kąpieli.

reklama
ja sie nie znam ale dla mnie logiczne byłoby ze na przykład: skurcz o 22:00 trwał do 22:00:45, nastepny zaczął się o 22:05 i tak kilka razy - to dla mnie by znaczyło że skurcze są co 5 minut i trwają po 45sekund...

idę książkę poczytać przed snem, jeśli dam radę się skupic, bo z tym ostatnio ciężko u mnie...

Do góry