reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październikowe Mamy 2010

To i moja pierwsza ciąża, nie wiem jak Wam, ale mi się tak dłuży teraz czas. Żyję teraz od wizyty do wizyty. Mi ta luteina (2razy dziennie) na szczęście nie przeszkadza. Nie rozumiem troszkę tego mojego usg tzn. tego że niby 10t6d a z usg wyszło 9t3d czemu tak? Dzidzia mierzy 2,83cm (jest słodka i spała:D). Poza tym to dzisiaj jakiś mam płaczliwy dzień, nie wiem czemu. Mam nadzieje że jutro będzie lepiej.. a tak w ogóle witam nowe przyszłe mamy i życzę wszystkim spokojnej nocy,a i przebudzenia z uśmiechem na twarzy:)

reklama
He he ja też to zauważyłam ale po badaniu prenatalnym wyszło mi na 3 października ale na razie trzymam się 1 go terminu
mam nadzieje że każda z nas będzie miała to co pisane ja mam córkę i syna więc któreś z nich będzie się bardziej cieszyć mąż chce jeszcze córkę więc zobaczymy jak mu to wyszło ko spadam spać bo już na oczy ledwo patrze
śpijcie spokojnie dziewczyny :)

dagisu to oznacza tylko tyle, że prawdopodobnie doszło później do zapłodnienia, później była owulacja. tak wynika z pomiaru crl dziecka.
a płaczliwość znam z autopsji i życzę, żeby Ci przeszło :) u mnie dzisiaj za sprawą pierwszego usg udało się :)
lola33 a wiesz, że mi też na usg prenatarnym wyszło, że na 3 termin?:)

Ida Sierpniowa cieszę się bardzo, że wszystko w porządku! A powiedz mi badanie miałaś "dowcipnie" czy przez brzuszek? pytam z ciekawości bo sama niedługo mam wizytę :)

natolin witamy serdecznie! Więcej odwagi :) Nie gryziemy! P.S. To również moja pierwsza ciąża, także nie jesteś sama:)

siva211 ja też miałam za wysokie, ograniczyłam sól i piłam herbatki ziołowe i też mi jakoś zmalało. Ale mam mierzyć co kilka dni ciśnienie i zapisywać :)

lola33 moja fasolka miała 8 tyg, 3,5cm i tętno 188 :) Czyżby miała być dziewczynka?:)

A tak poza tym czas spać :p Naoglądałam się filmów, nawcinałam lodów :)
Teraz czas spać :) Efa jutro się będzie śmiała ze mnie, że znów o spaniu piszę :p

Buziaki Mamuśki i dobrej nocy!

Ostatnia edycja:
Witam z samego ranka, mój mały 3 letni szkrab obudził mnie o 6 no ale cóż jakoś przeżyję tylko spać mi się okropnie chce, miłego dnia życzę :):-)

nonimoni wierzę, że nie gryziecie ;) ale o odwagę u mnie ciężko ;)

witam wszystkich serdecznie z rana i idę na pobranie krwi

Witam,
ja też dzis chyba skocze pobrać krew - pasuje mi zrobić kontrolną toxoplazme, robiłam przed ciążą i było ok ale na wszelki wypadek zrobie jeszcze raz. Mam pytanie czy robiłyście wymaz na mycoplasme, ureaplasme, chlamydie i posiew z pochwy? Bo ja się wybieram ale coś się zebrać nie mogę. Jeszcze pasuje mi cytologie zrobić i tak to jakoś odciągam, w końcu mnie gin opieprzy :)

Hej Laski!!
witam się wtorkowo. U nas dziś przecudny dzień. Byłam u lekarza bo potrzebowałam zwolnienie na 1 dzień czyli jutro. Do dziś skończyło mi się 2 tygodniowe, a pojutrze już w szołach wolne. Jest b, cieplutko.
siva - to super że już czujesz ruchy, ja też tak ze 2 tyg temu poczułam ruchy. I codziennie rano jak się przebudzę i leżę totalnie bez ruchu - to wyczekuję ruchów. I jak poczuję (prawie codziennie ok 5-6 rano) to się uspakajam, że wszystko ok. Bo ja z tych panikujących jestem i martwię się czy wszystko będzie dobrze.

Laski - pijecie kawę?? Ostatnio gin w tv się wypowiadał, że jedna filiżanka dziennie może być, szczególnie u kobiet w I trymestrze, gdyż jest wtedy niskie ciśnienie u wielu kobiet. Ja piję prawie co dzień jedną taką b. słabiutką, ale koleżanka w pracy odstawiła na całą ciążę i ja się martwić zaczęłam czy ja co złego robię :-(

Dziewczyny - a może tak być, że lekarz zobi mi usg i dopochwowo i dodatkowo tak zewnętrznie?? Bo ja mam jutro usg. Gin mi powiedział, że zrobi i tak i tak, ale mi się wydaje, że mógł ściemniać. Czy miała któraś normalne usg i dopochwowe za jednym razem????????? Czy to możliwe????

Zazdroszczę że macie już usg za sobą, i że wszystko ok.

Lecę za chwilkę na spacerek z zunią.

Miłego dnia!!

lola33 Tętno mojego maleństwa to 180 na minutę. Sprawdziłam sobie z ciekawości, jak było z Jakubem. Otóż tak: przy pierwszym USG tętno było 184, przy 2 144, a przy 3 już 139. Może ten mit dotyczy tętna w późniejszej ciąży? Zobaczymy, co będzie. Ja "czuję" chłopaka....

Co do kawy, to też piję 1 dziennie. Piję normalną, nie słabiutką (ale z mlekiem-innej nie lubię)Taką, jak piłam przed ciążą. Jak byłam z Jakubem w ciąży też piłam i nie zaszkodziłam dziecku.

reklama
Do góry