reklama

Październikowe Mamy 2010

Efa to faktycznie niezbyt ciekawie. Kobiety mają przekichane. Chcą zostać matkami a przez to mają potem problem z pracą.
Moriam z tego co tak szybko przejrzałam w necie to niby nic groźnego, takie żółte upławy ale dla pewności zadzwoniłabym na twoim miejscu do lekarza. Co z tego że to kolejny telefon do niego? Jesteś w ciąży, chcesz żeby wszystko było ok więc nie powinno być ci głupio.

reklama
A ja już po!!!!!!!!!!!!!!!!:-) wszystko w najlepsiejszym porządku:-D to co mieliśmy zobaczyć i ocenić, zobaczyliśmy i oceniliśmy, łożysko wysoko, czyli prawidłowo, tętno 168, dzidzia ma 6cm i pomachała do tatusia, który był przy badaniu:tak: następna wizyta + wyniki oczywiście 26 kwietnia. zapytałam gina czy wtedy będzie można ewentualnie już zobaczyć, co ma między nóżkami i okazało się, że nie planował robić na nast. wizycie usg... ale jak powiedziałam, że 1 maja mąż ma urodziny, to obiecał, że spróbujemy podejrzeć;-)Z nowości jeszcze: mogę spróbować odstawić luteinę!!!! tylko zastanawiam się, czy nie poczekać do tego 16go tygodnia.... tyle się męczyłam to wytrzymam trzy tygodnie więcej:cool2: jodid brać dalej, bo ft4 bliżej dolnej granicy. no i witaminki dla ciężarówek mam zacząć spożywać:-p
moriam, ja też miałam takie upławy i zadzwoniłam do gina - to było jakoś w zeszłym tygodniu, zresztą chyba wspominałam Wam. Powiedział, że dopóki nic nie swędzi i nie piecze i nie zmieniają barwy na jakieś czerwonawe to wszystko jest w normie, więc spokojnie kobietko:cool2: zresztą u mnie wszystko wróciło do normy po 2 dniach bodajże.

zapomniałam:-)zresztą - znowu:-D słuchajcie... po badaniu w gabinecie jeszcze rozmawiałam z gine o tabletkach, basenie i różnych takich rzeczach, w międzyczasie on wpisywał dane w kartę ciąży, no i podziękowałam i wyszłam... Szybko wróciłam, bo RECEPTY NIE WYSTAWIŁ:-) no ale wystawił i mówię, że tym razem to już naprawdę "do widzenia" i ...... w buzię jeża wykrakałam!!!!!!!!! Ledwo doszliśmy do samochodu, kiedy stanęłam i puknęłam się w czoło: NIE ZAPŁACIŁAM ZA WIZYTĘ:-D WIĘC WRACAŁA,M SIĘ JESZCZE RAZ:baffled: Normalnie, sama z siebie się tak śmiałam, że ludzie patrzyli jak na idiotkę;) Ale to chyba przez to, że opadły te nerwy i jakoś tak leciutko mi się zrobiło po badaniu:cool2:

Ostatnia edycja:
witam serdecznie!
Nazywam się Julia, mam 25 lat i postanowiłam dzisiaj do Was dołączyć. Czytam Was od samiuśkiego początku, termin mam na 5 października, ale jakoś dopiero po dzisiejszym usg odważyłam się napisać.
Pozdrawiam :)

natolin witamy coraz wieksze grono ale wysyp bedzie hehe :-Da ja po wizycie tez ale u rodzinego cisnienie zmierzyła mowi ze troche za wysokie kazała przez tydzien pic melise wypiłam dzisiaj o o dziwo głowa mnie nie boli i cisnienia brak narazie :cool2:.a tak pozatym to dzis poczułam ruszanie sie dzidziusia :-D

Babyboomowiczki witam was wieczornie wesolutko:biggrin2:
Jestem już po wizycie wszystko jest oki nasz bąbelek ma 2,44cm u jest cudny wszystko jest ok taka jestem dzięki temu spokojniejsza wyniki krwi i moczu oki lekarz zmniejszył mi luteine teraz będe brała 3x2 i cieszy mnie to oczywiście bo już ten lutek powoduje u mnie odruchy wymiotne ale bedę go brała do 15tygodnia oczywiście mogłabym brać dopohwowo ale wtedy większe ryzyko że się złapie jakies zapalenie wiec pozostaje podjęzykowy. Usg prenetalne mam za 2,5tygodnia, wiec dzidzia będzie juz sporo większa:tak:
Kahaaa a ty kiedy masz to usg prenetalne bo je się robi między 11a 14 tygodniem?

usg prenatalne dokładnie właśnie między 11 a 14 tygodniem. Ja dzisiaj je miałam.
Aha i chciałam jeszcze dodać, że to moja pierwsza ciąża, więc wszystko przeżywam BARDZO.
Również biorę luteinę i również mam już jej dość...

usg prenatalne dokładnie właśnie między 11 a 14 tygodniem. Ja dzisiaj je miałam.
Aha i chciałam jeszcze dodać, że to moja pierwsza ciąża, więc wszystko przeżywam BARDZO.
Natolinko ja to juz mam odruchy wymiotne jak ją biorę jeszcze rano to oki bo biore i sie kładę trochę przysnę rozpusci się i jakos ale ta popołudniowa i wieczorna to masakra.
Też wszystko bardzo przezywam i co jakis czas shizuje ale wieżę że wszystko już teraz będzie dobrze:tak:

witaj natolin w gronie mam
może coś więcej napiszesz o swojej dzidzi po badaniu ile mirzy cm i jakie ma tentno sprawdzam pewien mit o płci bo słyszałam że dzidzia jak ma 150 na min to chłopak powyżej 150 dziewczynka
Ida Sierpniowa czekamy na potwierdzenie płci moja dzidzia w 12tyg+1 dzień miała 5.68cm tętno 158na min
po zatym współczuje Wam brania tej luteliny nie miałam okazji tego brać i chyba dobrze pozdrawiam was gorąco :)

reklama
lola33 moje dziecko miało dzisiaj 68mm i tętno 158 na minutę.
i nie ukrywam, że po cichu wolałabym, żeby Twoja teoria się nie sprawdziła w moim przypadku ;)
a tak w ogóle to widzę z suwaczka, że mamy ten sam tydzień i dzień ciąży :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry