reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

już trzeci dzień z rzędu posłuchałam serduszka malucha stetoskopem i stwierdzam, że z dnia na dzień coraz lepiej słychać :)
lolisza. a to moze byc taki stetoskop do mierzenia cisnienia? Bo lekarskiego nie mam, a taki z zestaweu do pomiaru cisnienia chyba za slaby, bo dzisiaj natchniona Twoja wypowiedzia obsluchalam swoj brzuch i nic:(

reklama
Ja też obsłuchałam takim stetoskopem od ciśnieniomierza i usłyszałam jakieś bulgotania i coś w deseń"beknięcia" :) Ale tętna nie znalazłam.

Moriam tak, ja słucham lekarskim - końcówką z "trąbką", "lejkiem" jak kto woli. Są też dostępne stetoskopy ginekologiczne i rozważalam jego zakup zamiast detektora ale skoro lekarskim znajduje to dam sobie spokój.

a ja chciałam na chwilkę wrócić do tematu zwolnień. mam pytanie do dziewczyn, które są na zwolnieniach. czy macie zwolnienia z kodem 1 - musi leżeć czy 2 - może chodzić? I czy żadna z Was nie obawia się kontroli z ZUS? bo rozumiem, że nie siedzicie ciągle w domu? ;)

Ja mam "2" i jestem cały czas w domu boję się wypuszczać poza dom ze względu na ciążę a nie na kontrolę, zwłaszcza że do Krakowa mam 50km i właściwie odwiedzam go już teraz tylko żeby zrobić badania lub żeby pójść do gina.
Wczoraj za to zrobiłam płatne badania w ośrodku zdrowia wieś obok i pierwsze pytanie pielęgniarki to "od kogo jestem" myślałam że ludzie pracujący w takich miejscach powinni się wykazać minimum kultury...później musiałam wysłuchać jej komentarze o moim synu, że niegrzeczny był w kościele a potem że ma dość tej pracy...o matko...
Wyniki dopiero za tydzień :baffled: !!!
Co ja powiem mojemu ginowi jutro, że bez badań przyszłam?! :zawstydzona/y:

Ja mam z kodem 1. Ale faktycznie większość czasu leżę bo kiepsko się czuję.
Zresztą nie sądzę, żeby ZUS robił jakiekolwiek kontrole...

Witam dziewczynki, ja mam 2 na zwolnieniu. Zdarza się że wychodzę z domu choćby na małe zakupy obiadkowe albo zachciankowe lub na spacerek jak jest ładna pogoda :)

reklama
A ja mam mam kod że moge chodzic. Generalnie przeszło dwa miesiace byłam za granica i nikt jakos mnie nie sprawdzał. Teraz siedze 3 tygodnie w Polsce i znowu wyjedzam na 1,5 miesiaca. Nie sadze aby ZUS sprawdzał kobiety w ciaży. Generalnie ja przebywam poza poniewaz tam mam meza i jest to bardziej zdrowe dla mnie poniewaz tam bardzo duzo lerzałam i mogł mi pomoc we wszystkim maz. W polsce jestem skazana na sama siebie.

Do góry