reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

FROGG ale ze mnie dupa!!! nie widzialam twojej 5 dzisiaj!!!!!!!!!!!! wooooooooowwww!! buziaki dla pieknookiego Fifcia:))
DAGISU - ja nie prawnik ale jak ktos kogos zmusza do podpisania wypowiedzenia to ja od razu polecam wojne za pomoca inspekcji pracy.

Mloda chyba sie naprawila...za malo pospala w poludnie i stad te jaja , w sumie kolo 17h strzelila mi 40min drzemki ale pomoglo... poza tym dziaselka biale a ona laduje lapulce do buzi jak oszalala i slini sie jak cholera...wieczorkiem brzoskwinia+jabluszko-wcinala jak trzeba:)

reklama
Froog gratulacje, gratulacje, gratulacje!!

ja wcinam lody z płatkami kukurydzianymi i jogurtem (ha! dołożyłabym jeszcze bakalie ale sie skończyły,,,buuu) Młoda podczas nocnego karmienia wpadła w taką histerie że cały blok, ba całe osiedle nas słyszało..ehh...po mamusi płucka ma :D

byłam u księdza, chrzest załatwiony. Któraś z Was (Doruś?) pytała sie dlaczego nie z małżem - mój zawsze sie wykręci od tego typu formalnych spotkań - no ale tak sie składa że on ostatnio popołudniami pracuje więc ciężko było się na,m zgrać. Ale dobra żonka poszła i sama załatwiła :-p no i w sumie dowiedziałam sie to co wiedziałam czyli chrzcimy po mszy (yes, yes, yes!) i jesteśmy jedynymi chrzczonymi (o yeah!) co do opłaty to nasz sie nigdy nie kryje i jest zawsze mega dokładny (za ślub nam powiedział 354zł 40 gr!) teraz było okrągło: 160 zł kłócić sie nie chciałam ale dla mnie to trochę za duzo myślałam ze 100zł weźmie tym bardziej że chrzest po mszy ale dobra niech ma. Najważniejsze że kolejna rzecz jest do odhaczenia. Ale pozostało najważniejsze: NIE MAM JESZCZE SUKIENKI :-D

Alicja płaciłaś mu od razu czy zapłacisz dopiero po chrzcinach?
My idziemy załatwiać w przyszłym tygodniu i zastanawiam się jak to zrobimy, żeby być we dwoje (mój P. wiecznie w pracy). Nie jesteśmy małżeństwem, więc nie wiem czy ksiądz nie robiłby jakiegoś problemu. Zresztą jak raz mój chłopina się wykaże i pojedzie ze mną coś załatwić to nie umrze.ochę

Ja też chcę lody!!!! Mniam!

Alicja to super ze chrzciny zalatwione!
Ja chrzciny robilam w drugi dzien swiat Bozego Narodzenia i w koperte dalam sama od siebie 100 zl.moim zdaniem wystarczajaco...nam ksiadz nic nie mowil ile dac kasy.
Aniawa ja koperte dalam zaraz po mszy.

Lolisza dzięki! zapytam o tran, a co do probiotyku to nam pediatra mówiła, że przy alergii jest on wskazany, a potem czytałam trochę for (nie wiem jaka jest liczba mnoga od forum) o alergii i podobno wtedy najlepiej ciągiem brać minimum 3 miesiące, ale nie wiem ile w tym prawdy
Alicja może 160 właśnie dlatego, że po Mszy? :-) bo to wtedy dodatkowe zajęcie. a z tą ceną za ślub to mnie rozwaliłaś! :-D czy to żart?
Rzutka moja mama też mojemu to proponowała ;-)

Ostatnia edycja:
Natolin nam pediatra kazala brac probiotyk przez miesiac,a pozniej zmienic na inny bo sie organizm przyzwyczaja...
Co do ceny slubu to bardzooo dokladny ksiezulek:))

Margarita fajnie, ze udało sie choc czesc kasy odzyskac. I fajnie, ze malego łóżeczko małego nie parzy :)
Dagisu przytulam. Ja nie pomoge, ale jak dziewczyny mówią to dzwoncie do PIP-u
Alicja supper, ze chrzciny załatwione.Mnie jeszcze czeka wizyta u proboszcza, ja sie nie spiesze z suknia, bo u nas koniec maja i niewiem jaka wtedy bedzie.
Dawidowe super, ze sie wysapalas i o to chodzi, reszte zrobisz sobie kiedy indziej
Loliszko a Ty nie chcesz sie na lekarza przemianowac?
Nat mój mężus do mojej mamy mówi mamcia. I u nas jakoś bezstresowo mówimy, mamo tato. Choć teraz uzywamy częsciej babciu , dziadzio :)

Ostatnia edycja:
reklama
Witam się wieczornie.
Oj dziewczyny,ale się wyspałam i wyluzowałam! Spalam dziś do 10.30.Późno poszłam co prawda spać bo do 2.00 siedziałam w necie,oglądałam TV i wcześniej słuchałam muzy na słuchawkach :tak: Było mi tego trzeba... Mąż spał z małym i zajmował się nim aż do południa.Jak wstałam rano moglam się spokojnie wykąpać i zrobić obiad,żeby małżyk sobie zjadł przed pracą:-) Dzień też fantastyczny-zaliczone sprzątanie,pranie,prasowanko,balkonowanie Krzysia,była też na troche moja mama.Krzyś ładnie dziś sobie śpi,więc mogłam wszystko porobić co zaplanowałam.Zaraz wykąpię małego i położę się sama do wanny z gazetką na jakieś pół godzinki.
Doris a wczoraj rozmawiałysmy o okresie,a ja dziś niespodziewanie dostałam, bez bóli itp.Nie spodziewałam się.
Frogg gratuluje suwaczka,jeju ale nam ten czas szybko leci:-)

Edit:

NO nie! NIe położę się do wanny bo przecież okresu dostałam:-D

Ostatnia edycja:
Do góry