reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

Efa, gratuluję suwaczka.
Dziulka, pozdrawiam i życzę zdrówka.
Doris, gratuluję zębolka.
Wszystkim maluchom życzę bezbolesnych szczepień. Bartuś niestety nie został dzisiaj zaszczepiony, mamy przyjść za 2 tygodnie. Płucka i oskrzela czyste, kaszelek najpewniej przez spływający katar. Mamy często psikać solą morską, podawać Nasivin i smarować jakąś maścią klatkę piersiową.

reklama
Witam sie po parodniowej przerwie. Niestety wpadam tylko sie zameldowac i powiedziec, ze zyjemy. Ostatnie pare dni byly bardzo ciezkie, nocki nieprzespane, przeplakane i przeziebione. Pawel spi ze mna w lozku, bo inaczej musialabym wstawac co godzine.
Odezwiemy sie pewnie za pare dni, jak ten ciezki okres sie skonczy.

Pozdrawiamy wszystkie niedospane, zmeczone lub chore mamy i sciskamy zabkujace/chore/ marudne dzieciaczki.

doris- super, kolejne forumowe zabki
Efa od nas dla Olka za sliczlna 5 najlepszego
a my walczymy maly kontra my, czyli Patryk spisz w lozeczku, jest ciezko....
dziewczyny co robicie jak sie wasze budza w nocy, Patryk sie budzi i chce jesc, w efekcie mamy 5/6 nocnych karmien po troszeczku co tez chce wyeliminowac, jakies rady???
lolisza u nas przed zebem byl ryk/lament wyszedl zabek dziecko aniolek, tego zycze
moriam sliczny kotek, my kociarze, choc na razie bez siersiciuszka, jak bylam w ciazy to kotek z okna wyskoczyl i poszedl w swiat,

a dziulka wyprobowalam sposob ze skarpetka, rewelka, maly potrafi 20 minut do niej gadac, tarmosici, tulic etc.

E-lona - aaaaa to tam się drań schował. Już wyłączam w takim razie;) Co do Twojej mamy natomiast to hmmm.... "swoich" łatwiej ochrzanić stad może mniej skarg na własnych rodziców jest;) moja mama jak mi kilka razy próbowała wmówić co jest dla Alicji najlepsze to dostała pogadankę na ten temat i teraz jak zaczyna swoje "madrości" w życie wdrażać/ przekazywać to wystarczy, że krzywo się na nią spojrzę i wymownie "MAMO!!!" powiem i odpuszcza... no a teściowej w ten sposób nie potrafię gasić, więc tylko narzekanie zostaje...

ja niedawno wróciłam z kadr i oto ogłaszam wszem i wobec, że mogę się bezkarnie do 3.VI w domu z Alicją lenić :laugh2::laugh2::laugh2: i od razu mi się humor poprawił!
Wyłacznik zadziałał? Super, ze jeszcze miesiac w domu bedziesz z Alicja.
Do mojej mayki to mnie juz po prostu brak słów. CDos juz mi sie udalo, bo sie duzo mniej wtraca, ale drazni mnie jej obecnosc, bo az sie boje co znowu wymysli jak przyjdzie i z Danielem siedzi. Wygonic jej nie wygonie, bo to jej wnuczek, ale nie podoba mi sie jak to zlych z nas robia, bo "biedne" dziecko rzadko dostaje slodycze, itp. A najgorsze, ze synowi mówi, ze my to tacy a tacy i np. nie słuchaj mamy... Z tesciami kontaktu czestego nie mamy, ale oni to i tak inni ludzie i zwracaja uwage na to co mowimy i jak powiemy, ze czegos Danielowi nie dawac to nie daja i pytaja czy moga to czy tamto.

Wszystkim maluchom życzę bezbolesnych szczepień. Bartuś niestety nie został dzisiaj zaszczepiony, mamy przyjść za 2 tygodnie. Płucka i oskrzela czyste, kaszelek najpewniej przez spływający katar. Mamy często psikać solą morską, podawać Nasivin i smarować jakąś maścią klatkę piersiową.
Zdrówka dla Bartusia. Dobrze, ze osluchowo jest ok. Katar chyba jest najbardziej męczacy. A ta masc to nie pulmex baby?

Onesmile zdrówka dla Pawełka życzę.

Moriam fajny kociak, taki łobuzerski.
Jak pierzecie polarowe rzeczy, zeby włókna sie nie posklejały? Dla Laury mam na chrzciny ubranko z polaru i boje sie go uprac.

Witam się dopiero teraz bo mi BB się nie ładowało! Ciągle błąd wyskakiwał wrrr...

a teraz już wstał, bo on to max 30 minut, dlatego jak niektóre z Was piszą o 2h snu w dzień to ja jestem w szoku!!!! jak to możliwe???? mój nie miał tak nawet jak był noworodkiem.

Justynie właśnie wybiło 2 h 45 min snu... I kima dalej :-)
Ale ma tak zawsze po spacerze. A słońce takie że półtorej godziny łaziłyśmy (z kotem przy kole od wózka) po osiedlu :-)

Widzę że same dobre nowiny!

Efa, piękna piąteczka na suwaku - u nas też już niebawem... :-) Jak ten czas leci!

No i gratki dla Dorianka - gryź ile wlezie tym pięknym białym zębulkiem! :-)

A Stresującym się szczepieniami życzę odwagi. :-)

kasis, Alicja,efa gratuluję suwaczków! zdrówka dla Waszych pociech!!!
emiliab, moriam, mała mi powodzenie na szczepieniach, oby obyło się bez łez Franusia ,Maury i Łukaszka!
doris gratuluje ząbka!!!
E-lona szkoda, że nie układa się Tobie z mamą bo wiadomo teściowa to teściowa jest bo jest i trzeba ją tolerować ale przykro jak są problemy z własną matką.
Ja mam świetną mamuśkę no wiadomo ma swoje wady ale nie zamieniłabym jej na żadną inną!!!
sheeney oby nastrój się wreszcie poprawił!!
makuc zazdroszczę, że do czerwca z Alutką będziesz siedziała!! ja juz w połowie kwietnia wracam:-(
moriam super kotek a jakie super to zdjęcie z pilotem....a kanały też przełącza sam?
onesmile zdrówka dla Pawełka!!
mała mi ja też sie zastanawiam kiedy 5 będzie na suwaczku bo nasze dzieciaczki z tego samego dnia...wydaję mi się, że to jutro

Ostatnio poszłam do kuchni jak Mała marudziła, a po jakimś czasie słyszę błogą ciszę. Ponieważ cisza była dziwna, zajrzałam do pokoju, a tam mój M. siedzi z dzieckiem na kolanach i pilotem w ręku. Mała zapatrzona w Niego jak w obrazek, a ten jej tłumaczy: "pamiętaj, kto ma w domu pilota ten ma władzę. A kanały przełącza się tak..." I z namaszczeniem uczył ją przerzucać stacje. Co lepsze - Mała chyba załapała :)))))))))))))

reklama
Do góry