reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

ja nie moge....nie dam rady za duzo chyba bym musiala siedziec cala noc aby wszystko nadrobic:)przepraszam ze tak uogolnie
Wszystkim chorym mamuska i malenstwa szybkiego powrotu do zdrowka:*
Zabkujacym i "zepsutym"malenstwa wysylam dobre fluidy:*

u nas jak narazie jest dobrze nawet powiedzialabym ze troszke lepiej niz dobrze ale na ta chwile nic nie chce wiecej mowic aby nie zapeszyc:)co do naszego Casperosa hmmmm...je za 10 i nie ma dosc az zaczynam sie martwic bo butla cyc sloiczki ojjj ciagle glodny:)
chrzciny zalatwione:)wyobrazcie sobie ze tu ksiadz zapytal tylko czy chrzestni sa wierzacy i nie robi problemu ze chrzestna jest wychowana w wierze protestanckiej.
ok moje kochane nadrobie jeszcze troszke inne watki i spadam spac bo maly ostatnio cos ma 4 rano pobudki i bawic mu sie zachciewa:)ranny ptaszek sie znalazl:)
Dziulka co sie stalo z plecami(nie doszlam jeszcze do tego postu gdzie piszesz co jest)
Spokojnej nocki i milych snow gdybym nie pojawila sie juz dzis:)

reklama
MINIU wczoraj o 5h ja knakarmilam Leane i chcialam z nia wstac zeby przewinac i polozyc to cos pierdyknelo w plecach tak ze mnei zablokowalo totalnie, nie potrafilam wstac i nie potrafilam ruszyc reka nawet zeby polozyc dziecko obk na sekunde chociaz. no i narobilam larma zeby maz wstal i zabral mala bo ja nie umialam palcem ruszyc. potem maz pomgl mi wstac a ja wylam z bolu. bylam u lekarza okazalo sie ze to miesien sie naderwal/przestawil. dostalam tabletki i masci -dzis lepiej ale przeze mnie maz musial sobie zalatwic wolne bo ja nie moglam podniesc czajnika z woda a co dopiero dziecka. dzisiaj lepiej juz.
STRIP moja Leane jak ma korek to dociskam nozki do bebeszka i mowie "pchaaaaaaaaj" i ona pcha:))

dziulka ja pewnie jakbym mu nawet usiadla na brzuszek, to by nie wypchnal ;p
dociskam z 5 razy dziennie nozki, rowerkuje, masuje i nic....
dzis w nocy postaram sie wody dawac i z rana z glukoza, bo samej nie chce, to moze pojdzie cos..... ale on nie ma KORKA... on ma nawet po tyg rzadka musztarde.... nawet po marchewce....
rzutka USG mielismy raz, ale na odwal sie zrobione....... czekam na nastepne, chce zrobic zanim do szpitala wrocimy. bo chcialabym ta biopsje ominac i wlew. bo podbno narkoza do tego.... ja juz nie wiem sama o co kaman...
miniu dobrzw, ze wrocilas, jak u Ciebie? lepiej juz chyba?
dziekuje ladnie wszystkim trzymjacym kciuki za kupke

Dziulka nie jestem lekarzem ale spotkalam sie juz z takimi objawami w swojej karierze:)jesli sie nie myle i zdarzylo ci sie to pierwszy raz no to nie chce cie martwic bedziesz miala juz problem do konca zycia:(nastepnym razem jak zdarzy ci sie cos takiego to najlepsza metoda na szybko jest podloga polozyc sie na plaskiej twardej podlodze.za malo wiem aby wiecej ci doradzic jedno jest pewne musisz uwarzac na plecy jak podnosisz cos to tylko z przysiadu itp.uwazaj prosze!
Strip spokojnie nasz Casperos 6 dni nie robil kupy my probowalismy wszystkiego!jablko,sliwka itpw 6 dobie pomogl czopek:)lekarka tlumaczyla ze tak dlugo jak brzuszek miekki i dziecko spokojne to wszystko ok kazala dawac duzo wody i to wszystko.trzymam kciuki aby kupa wyszla:)

Strip, według mnie to przede wszystkim powinni to USG porządnie wykonać.
Nam przy biegunce robili + dodatkowo przezciemiączkowe. Podobno to podstawa przy wszelkich problemach trawiennych.

przeciemiaczkowe przy trawiennych? no nic na normalne usg moze jutro pojedziemy, czekam na tego lekarza podbno dobrego, a on z urlopu wrocil dopiero.
miniu my na czopach 3 miesiace jechalismy.... a i 8 dni czekalam na kupe.........
dziulka moze to sposob:D ahahhhaa rozbawilas mnie:D

reklama
MINIU ja wlasnei mam debilna manie podnoszenia na sztywnych nogach z podlogi. ale Leane trzymalam na sidzaco i chcialam wstac z siadu z nia i traaach. moze akurat juz nie powroca mi te dolegliwosci. kiedys skrecilam sobie kark...przy czesaniu!!!!!!szyja mi sie zablokowala totalnie ze chyba 4 dni nie umialam glowa obrocic w zadna strone! masakra. i to tuz przed wyjsciem do pracy!!! zadzwonilam ze nei przyjade bo se kark skrecilam przy czesaniu-prawie poumierali ze smiechu ze jak bede se dupsko wycierac to zebym reki se nie zlamala czasem...bardzo zabawne.... Ale te plecy to wiedzialam ze kiedys mi sie cos zrobi bo czulam ze mam napiete miesnie. badz co badz Leane wazy zdrowo ponad 7 kilo. staram sie jej nie nosic godzinami ale tyle co trzeba to nie ma wyjscia. przeciez nie powiem dziecku wskakuj na przewijak bo pieluche zmienimy. ciezka dupa z niej i tyle:)

DORIS juz jade:)))))
STRIP - no cooooooooo podobno kazda metoda jest dobra nie??:)))))))))

Do góry