reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Październikowe Mamy 2010

Makuc nie miałabyś ochoty u mnie posprzątać. Niby ciągle coś robię, ale przez takie rozkładanie roboty na raty mam wrażenie, że non stop sprzątam a efekty są zerowe :-(

Dziulka nawet nie wiesz jak ja ci zazdroszczę tych temperatur. Kiedy u nas w końcu zrobi się ciepło…

Dorisday gratuluję drugiego zębola :-)
U nas na razie cisza- zębów ani śladu. Nie pogniewałabym się gdyby jeszcze z miesiąc żaden się nie pokazał.

Cass gratuluje 5 i pierwszego ząbka

Mila dużo zdrówka.

Monimoni czy w ulotce były wymienione podobne skutki uboczne?

Czy któraś z was ma podobny problem, tzn. maluch coraz wcześniej chodzi spać? Mój zasypiał ok. 19:00. Potem coraz bliżej 18:00 a ostatnio coraz częściej zdarza się, że o 17:00 jest już koszmarnie śpiący. Jeżeli zaśnie w okolicach 16:00, to nie jest źle. Wtedy wstaje przed 18:00 i ponownie pada o 19:00. Gorzej, gdy tej późnej drzemki nie ma. Fajnie gdy dzieci chodzą wcześnie spać, ale bez przesady! Nie wiem co z nim zrobić, bo w ciągu dnia śpi gdy jest śpiący i nie są to stałe pory. Jedynie rano drzemka jest w miarę stała, bo ok. 8:00 (trwa od 20 minut do 2 godzin). Ciężko go przetrzymać, nawet spacer nie pomaga- nie chce spać to ogląda świat. Jak go poustawiać?

reklama
aniawa - z tym sprząaniem to ja podziękuję jednak :D 3pokoje cały dizeń sprzątałam, więc "robotnica" ze mnie żadna:) a co do zasypiania to ja mam identycznie. Właśnie nam Alicja 20min. temu padła tak, że nie idzie jej obudzić. PRzebieranie, gadanie, przekręcanie itp. powoduje tylko to, że lekko otwiera oczy i zaraz znowu zasypia. Kiedyś dociągała do 20 a teraz 18 to dla niej już godzina maxymalnego darcia się, bo śpiąca... a dzisiaj to już sama siebie przeszła. Nawet jej do kąpieli nie zdążyliśmy zabrać:/

aniawa jak moja sie nie obudzi na kąpiel o 19.30 to ja ją zawsze budzę, miała takie momenty że mi zasypiała twardo, ale ja "nie ma zmiłuj" i zawsze budziłam. Teraz już jej sie to w ogóle nie zdarza. Dla mnie bardzo ważny jest harmonogram, pory karmień itp....u mnie ta schiza jest z wiązana z tym, że kiedyś mała mało jadła, musiałam bardzo pilnować godzin itp. teraz mam w głowie już zakodowane : kąpiel, chwila przytulana, butla , dobranoc..

Ostatnia edycja:
U nas pierwszy raz tak się zdarzyło, że przed kąpielą na amen padła.... nie mam serca jej budzić jakoś :(

Alicja ja miałam podobnie z córką. Przez to, że mało jadła bardzo pilnowałam godzin jedzenia i spania- początkowo zasypiała przy piersi a potem w ciągu dnia usypiałam ją w wózku. Miała ustalone pory już bardzo wcześnie. Z synkiem jest inaczej. Je kiedy chce, śpi kiedy chce i ciężko mi to zmienić. Oczywiście staram się, aby godziny posiłków były w miarę stałe (z różnymi efektami), ale na spanie już całkiem nie mam pomysłu. Jeżeli nie jest śpiący, to go nie uśpię a jak jest to nie ma szans go nie kłaść.

MAKUC o kurcze!!! -3 u Ciebie było?? u mnie +9 na termometrze, ale odczuwalna duuużooo niższa, musiałam się wracać po rękawiczki i szalik
ja też obchodzę dzień chłopaka we wrześniu
DORIS gratuluję drugiego ząbka!
RZUTKA też wolę odkurzanie niż wycieranie kurzy, zdecydowanie! a przygotowania do ślubu moje też mnie denerwowały już od pewnego momentu i to BAAARDZOOO, ale o czyichś z chęcią posłucham
FROGG u nas też nawet dziąsła nie są rozpulchnione
MILA zdrówka!

u mnie była dzisiaj mamusia, trochę humor mi się poprawił, chociaż o naczyniaku też rozmawiałyśmy, a wtedy... :-(

Kania78 jeszcze niedawno był u nas w sklepach kaszki nestle misiowy ogródek: groszek z marchewka, dynia, szpinak i jeszcze jakis ale kiedy chciałam kupic to nigdzie ich nie ma. Ciekawa jestem dlaczego. Wpisz sobie kaszka misiowy ogródek nestle

Dziulka a ty jakiej masz firmy te kaszki warzywne, jakie smaki i za ile je kupujesz?

Aniawa,Happybeti gratuluje dzieciaszków na piatkę

Aniawa moja tez szła spac po 19 a teraz juz po 18 bo po 17 robi sie marudna i ja przetrzymuje bo boje sie ze jak pojdzie spac o 17 to zacznie wstawac przed 5 a wtedy to ja sobie jaka krzywde zrobie.

E-lona moj chciał przy pierwszym spotkaniu ale ja powiedziałam że co do chrzetnej nie jesem pewna a co do chrzestnego nie znam numeru domu i powiedział żebym przyszła 15 minut wczesniej przed chrztem z chrzestnymi którzy sie podpisza w ksiedze a i wtedy dopisze brakujace dane. Kazał tylko aby mieli karteczk ize swoich parafi. Pienidzy tez powiedział ze nie chce ale własnie w tej kancelari dałam mu koperte ze 100 zł.

Efa a nie denerwuja małego te pasy bezpieczenstwa przy głowie bo moja malutka i ma koło buzi.

A ja na swoja mowie serdelek zwłaszcza jak jest w body któy jest na nia jak w sam raz. A dzis było tak przyjemnie że szok tylko ja jakos sama tak bezsensu spacerować nie umiem. Przydala by mi sie jaka psiapsoła do pogadania i do spaceru.
Mojej dziasełka tez twarde ale slini sie jak buldog i gryzie wszystko co popadnie. Gorzej jak czasem z otwarta buzia rzuca sie na moje policzki albo nos. Jak mi nos wciagneła to miałam siniaka.

Doris,gratulacje dla Doriego za drugiego zębolka:).
Mila ,no,oby to nie był wirus,przytulam:***

Wszystkim Dziewczynom dziękujemy pięknie za gratki:)))***
co do spania to nie dosć,że u nas ogólnie masakra z tym,to jeszcze dzis spała do 19.30:(...a ja z nią:zawstydzona/y:.no i teraz cała happy,pokrzykuje sobie w foteliku ,a ja sie zastanawiam,kiedy sie zmeczy na tyle,żeby iść spać.W ogóle dzis taka gadtliwa sie zrobiła,że szok!Minus tego,że musi gada do mnie...smieję się,ze swoimi krzykami aniołki przestraszyła i uciekły;).
W tesco nic nie było ze słoiczków dla nas,wszystko z czyms,czego ona nie je,więc dooopa...na pocieszenie kupiłam jej banany i mega pake chrupek;))).

reklama
Aniawa ostatnio Laura też wcześniej zasypia. Może przez pogodę.
Doris gratuluję 2 ząbka u Dorianka.
Mila zdrówka życzę.

No to u mnie ksiądz będzie musiał poczekać z chrzestnymi, bo najpierw chce mieć ustalony termin, a potem poprosić.

Do góry