reklama
Alicja z Krainy Czarów
od teraz serca mam dwa..
dawidowe - moja jak mnie ostatnio chwyciła za policzek to miałam ślad dwa dni ;-)
U nas ja księdzu podawałam dane chrzestnych - dałam karteczki z parafii do których przynależą
Doris gratulacje!! u nas nadal szczerbatek
nosz kur.... właśnie sie podrapałam po barku, a pod palcami tak dziwnie..patrze w lusterko a ja mam zaschniętą plame kleiku - odbijałam małą przed snem :/
U nas ja księdzu podawałam dane chrzestnych - dałam karteczki z parafii do których przynależą
Doris gratulacje!! u nas nadal szczerbatek

nosz kur.... właśnie sie podrapałam po barku, a pod palcami tak dziwnie..patrze w lusterko a ja mam zaschniętą plame kleiku - odbijałam małą przed snem :/
emiliab
Fanka BB :)
Witajcie!
doris gratuluję ząbka! U nas dalej nie chcą się przebić
mila zdrówka!
Dzisiejszy dzień minął spokojnie. Franek oczywiście już o 18 spał-ale w dzień bardzo mało drzemał. Kupiłam mu w lumpie kurtkę na wiosnę za 7 zł:-).
Aha-ja nie budzę na kąpiel. Jak go nie wykąpię,to nic się nie stanie. I tak ma uregulowany rytm dnia,że bardziej chyba nie można: posiiłki o stałej porze,spanie również...
Chyba idę wcześniej spać...
doris gratuluję ząbka! U nas dalej nie chcą się przebić

mila zdrówka!
Dzisiejszy dzień minął spokojnie. Franek oczywiście już o 18 spał-ale w dzień bardzo mało drzemał. Kupiłam mu w lumpie kurtkę na wiosnę za 7 zł:-).
Aha-ja nie budzę na kąpiel. Jak go nie wykąpię,to nic się nie stanie. I tak ma uregulowany rytm dnia,że bardziej chyba nie można: posiiłki o stałej porze,spanie również...
Chyba idę wcześniej spać...
mała_mi88
30.09.2010; 3970g; 58cm
Dobry wieczór.
Łukaszenko uśpiony, ja wykąpana i teraz mam czas na neta. Niestety jutro na 14 idę na uczelnie i na dodatek mam pierwsze seminarium magisterskie, ho ho ho... Jeszcze niedawno pisałam licencjata a teraz magisterka będzie, czas leci nieubłaganie.
Nastrój mam trochę lepszy bo wizycie u lekarza,ale relacje zdałam na innym wątku no i cieszę się ze mały zaczął już jeść.
Pisałyście o o tym chodzeniu wcześniej spać , u nas też tak jest- zawsze kąpaliśmy przed 20 a teraz już przeważnie po 19 mały robi się marudny.
dorisday- super że macie drugiego ząbka! u nas rozpulchnione dziąsełka ale jeszcze ani widu ani słychu
Łukaszenko uśpiony, ja wykąpana i teraz mam czas na neta. Niestety jutro na 14 idę na uczelnie i na dodatek mam pierwsze seminarium magisterskie, ho ho ho... Jeszcze niedawno pisałam licencjata a teraz magisterka będzie, czas leci nieubłaganie.
Nastrój mam trochę lepszy bo wizycie u lekarza,ale relacje zdałam na innym wątku no i cieszę się ze mały zaczął już jeść.
Pisałyście o o tym chodzeniu wcześniej spać , u nas też tak jest- zawsze kąpaliśmy przed 20 a teraz już przeważnie po 19 mały robi się marudny.
dorisday- super że macie drugiego ząbka! u nas rozpulchnione dziąsełka ale jeszcze ani widu ani słychu
DAWIDOWE wszystko co sloiczkowe i kaszkowe mam marki BLEDINA, moze nienajtansze ale najlepsza marka dzieckowych produktow spozywczych. kupuje tez z Nesnature- to nestlé-szczegolnie owoce. jesli chodzi o kaszke to ta na wieczor jest z 6 warzyw, fioletowe pudelko i na 150ml daje 2 lychy stolowe kaszki do mleka. na sniadanie tez ma ta z blediny ale ryzowe o smaku waniliowym. ale warzywka z blediny jak otwieram i podgrzewam to pachnie w calym domu jakbym obiad z 5 dan robila i mloda je wszysciutenko z tych sloiczkow. a podmarki typu carrefour i auchan to musze dosolic bo nie da sie przelknac:///
poza tym u nas po spacerku dziecie wcielo 120 mleka porozrabialo i padlo mi o 17.30 na pol godziny bo przeciez trzeba sie koniecznie obudzic na papu-nie przegapi godziny.
a co do uregulowania dziecia, moze komus posluzy moj "rozklad jazdy":
podaje od momentu kapieli bo mi latwiej:
-przed kapiela o 18h - owoce ze sloiczka, troche mleczka na przepitke lub wody gotowanej
19h15 okolo - kapanie.
po kapieli butle robie 120- nieraz zje nieraz polowe.
23.30 okolo- butla 150 z kaszka warzywna i spac.
pobudka kolo 5-6h-wtedy 120ml zmieniam pieluche i spac (ostanio nawet 7 a dzis cudem 7h30), dostala butle kaszki ryzowej.
kolo 11h dziecie pada na dziob i tuz przed wciaga kolo 100 mleka. spi tak do 13h maks. po obudzeniu warzywka+mleko na popicie. potem zabawa, spacer
czasem po zbawie mi pada wiec spacer sie opoznia. kolo 16h butla -dzis wciagnela 120 naraz a nieraz z 60 tylko. no i tak wkolko. w sumie to ja narzucilam malej taki rozklad jazdy i widze ze dziala puki co dobrze.
poza tym u nas po spacerku dziecie wcielo 120 mleka porozrabialo i padlo mi o 17.30 na pol godziny bo przeciez trzeba sie koniecznie obudzic na papu-nie przegapi godziny.
a co do uregulowania dziecia, moze komus posluzy moj "rozklad jazdy":
podaje od momentu kapieli bo mi latwiej:
-przed kapiela o 18h - owoce ze sloiczka, troche mleczka na przepitke lub wody gotowanej
19h15 okolo - kapanie.
po kapieli butle robie 120- nieraz zje nieraz polowe.
23.30 okolo- butla 150 z kaszka warzywna i spac.
pobudka kolo 5-6h-wtedy 120ml zmieniam pieluche i spac (ostanio nawet 7 a dzis cudem 7h30), dostala butle kaszki ryzowej.
kolo 11h dziecie pada na dziob i tuz przed wciaga kolo 100 mleka. spi tak do 13h maks. po obudzeniu warzywka+mleko na popicie. potem zabawa, spacer
czasem po zbawie mi pada wiec spacer sie opoznia. kolo 16h butla -dzis wciagnela 120 naraz a nieraz z 60 tylko. no i tak wkolko. w sumie to ja narzucilam malej taki rozklad jazdy i widze ze dziala puki co dobrze.
margerrita
Fanka BB :)
super, ja tam mysle, ze to bylo swiadome mamaDołączam się do kawę pijących! Trzeba się obudzić.
Zapomniałam Wam powiedzieć! Zostawiłam wczoraj rodzicom Lenę na 2h i jak wróciłam to ona dosłownie zaczęła mówić "mmmmammmammmmam" i wyciągnęła do mnie ręce i nóżki!!! Byliśmy w szoku, ja zdaję sobie sprawę, że słowo mama nie było świadome ale te rączki z połączeniem mmaammmmammmaa było piękne!
Happybet, Aniawa, Cass gratulacje dla dzieciaczków!!
i za zabalka gratki Cass i Doris
co do pory spania to u nas tez wczesniej
dawidowe ty masz racje, ciekawe co z tymi kaszkami bylo nie tak, ze wycofali
Kania78
...
Dobry wieczór.
U Nas dziś dzień szybko minął, zastanawiam się dlaczego hmmm.
A pewnie dlatego, że psiapsiółka Nas odwiedziła.
Oliwka dziś wciągła 80 ml kaszki ryżowej i bez cyca - dumna z niej jestem heh.
A wieczorem byłam u dentysty i mnie znieczulali więc nie mogłam jej nakarmić po kąpieli :-/. dlatego dostała butlę, ale mojego mleka. Ledwo 120 ml udało mi się z rana odciągnąć. Chyba jej wystarczyło bo teraz smacznie śpi. Mogę dychnąć i poczytać o czym dziś mowa !!!
Aaa dostałam pudełko z gratisami - Zdrowy start ;-)
Wasze dzieciątka w ciągu dnia zasypiają bez problemów?
Śpią w łóżeczku czy gdzie się da?
Ile w ciągu dnia drzemek mają?
U Nas dziś dzień szybko minął, zastanawiam się dlaczego hmmm.
A pewnie dlatego, że psiapsiółka Nas odwiedziła.
Oliwka dziś wciągła 80 ml kaszki ryżowej i bez cyca - dumna z niej jestem heh.
A wieczorem byłam u dentysty i mnie znieczulali więc nie mogłam jej nakarmić po kąpieli :-/. dlatego dostała butlę, ale mojego mleka. Ledwo 120 ml udało mi się z rana odciągnąć. Chyba jej wystarczyło bo teraz smacznie śpi. Mogę dychnąć i poczytać o czym dziś mowa !!!
Aaa dostałam pudełko z gratisami - Zdrowy start ;-)
Wasze dzieciątka w ciągu dnia zasypiają bez problemów?
Śpią w łóżeczku czy gdzie się da?
Ile w ciągu dnia drzemek mają?
mała_mi88
30.09.2010; 3970g; 58cm
Mała mi, normalnie się stęskniłam za Tobą
Ale z tym "Łukaszenko" to pojechałaś.
Margerrita, jak tam Wasze samodzielne spanie ?
Łukaszenko to tak politycznie brzmi hihi
Rzutka, miło mi. Nie wiedziałam że tęskniłaś ;D
reklama
KANIA moja Leane zawsze spi wl ozeczku-tak nauczylam , jak oczka trze albo zgrzedzic zaczyna to zanosze do lozeczka po czym wybuch radosci bo wreszcie pod jej kocykiem na jej podusi, dawaj mama smoka i zapal karuzelke bo ja odlatuje!. max robi dwie drzemki w ciagu dnia. jedna zawsze kolo 11h a druga albo podczas spaceru kolo 15h albo w domu tez tak kolo tej godziny.