reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Październikowe Mamy 2010

Witam wieczornie , choc i tak nikt nie zauwazyl ,ze mnie nie ma. Caly dzien klecilam tego posta , na raty oczywiscie , nadrabiajac Was jednoczesnie. Niestety moje dziecko dziś jakieś marudne było i nie dalo mi się do was odezwac.
Odpisuje zatem teraz:

Ida pewnie wstapisz tu wieczorkiem : obcałuj tą swoją córcię ode mnie z okazji ukonczenia pięknych 5 miesięcy :-) a jeśli o spacerówce mowa – to mysmy już zmienili i malemu jest super w niej :-)
Mam nadzieje ,ze wizyta wykazala ,ze wszystko u Inki ok?!
Roxi A co z tą wysypką lekarz stwierdzil?
Ulisia gratuluje suwczka
onesmile Ty jestes niezła aparatka . Super motywacja :-) Trzymam kciuki ,zebys wyglądała na weselu pięknie w tej sukience!!! Koniecznie musisz zapodac fotkę jak osiągniesz swój cel .
Malutka gratuluje nocy i zazdroszcze . U mnie nadal wiele pobudek :-(
rysia trzymam kciuki ,zeby obylo się bez zabiegu !
Kasis strasznie się ciesze ,ze wychodzicie!!!!juuuupi :-D
sarisa oczywiscie kliknęłam :-)
makuc dokladnie tak jak piszesz – polityka prorodzinna – kpina!!! Ehhh też dołka mam na sama mysl o powrocie do pracy :-(
rzutka no widzisz jak super z ta opiekunką.

basen zaliczylam , YCD obejrzalam , forum poczytalam , moge isc spac - albo raczej drzemnąć sie bo maly pewnie zrobi mi zaraz pobudke , a potem kolejną i kolejną .... ehhh te noce.

reklama
Dziulka, młoda dostaje do mleka kleik kukurydziany a zamierzamy dawać też kaszkę ale to jak w końcu zaopatrzymy sie w smoczek do kaszek i wtedy na śpiocha o tej porze mniej więcej ją zatankować. mówię ci ciesz się ze masz tak pogodne dziecko:-)moją rozśmieszyć - to jest wyczyn! na głos jeszcze ani razu mi się nie zaśmiała! piszczeć - jak najbardziej ale śmiać się? po co matce przyjemność zrobić?;/
beti, młoda spała mi do 6-7 rano jak była młodsza a teraz NIE I KONIEC - ja nie wiem co jej sie poprzestawiało...
doris, dziękuję, kochana jesteś!!!!!!o wizycie już pisałam - wszystko już dobrze, kosteczki twarde więc gospodarka fosfojakaśtam uregulowana:tak:

a ja dalej czekam na alarm... ona mi po prostu na złość robi!!! jak siedzimy z mężem to chce mm już między 22-23, a teraz co? nagle zmieniła przyzwyczjenia??? no to jest charakterek... ale przynajmniej karmi dokończę spokojnie i wtedy zatankuję nawet jak nie będzie się prosić;)))

Ala, w jakim programie obrabiałaś fotki oprócz photoshopa? czy tylko w nim pracujesz?

Natuś,na ciebie to można liczyć:).Dzięki wielkie.
A moje gratki dla Aniawa i Wojtusia :).I kto jeszcze ma "dziesiątkowe" dziecko?
Sariska,zagłosowane:).

Z wielkim wysiłkiem jakoś udało mi sie "zmusic" niunię,żeby wytrzymała do 6 w łożku...:(.Nie chce spac i tyle...:(.

ooo tak - dla ANIAWA też gratki!
moje dziecię też nie chce spać, wprawdzie po zjedzeniu o 5:20 to o jakiejś 5:45 zasnęło do 6:45, ale ja i tak śnięta i w łóżku swoim próbowałam go uśpić, ale nic z tego, więc u mnie nie sprawdza się to, co chyba ANIAWA właśnie pisała, że mama-śpioch i tata-śpioch to i dziecko śpioch :-(
idę coś zjeść, choć zwykle nie jem o tej porze, ale wczoraj pościłam, a teraz mam wielką ochotę coś zjeść :-)
dziewczyny, które biorą ślub niedługo - chwalcie się więcej przygotowaniami, ja to lubię ten klimat ;-)
a generalnie głowa mnie boli, za oknem deszcz :-(

Dołączam się do kawę pijących! Trzeba się obudzić.

Zapomniałam Wam powiedzieć! Zostawiłam wczoraj rodzicom Lenę na 2h i jak wróciłam to ona dosłownie zaczęła mówić "mmmmammmammmmam" i wyciągnęła do mnie ręce i nóżki!!! Byliśmy w szoku, ja zdaję sobie sprawę, że słowo mama nie było świadome ale te rączki z połączeniem mmaammmmammmaa było piękne!

Ostatnia edycja:
reklama
Witamy sie i my!

Ida, z naszymi zebami to jest ciekawa sprawa - są już tuż tuż, dziąsełka bardzo nabrzmiałe ale nie przebiy sie jeszcze. Wg pediatry idą 1 i 2 jednocześnie i ze powinny w tym 5 miesiacu wyjść, ale są i takie przypadki ze dziasełak sa tak nabrzmiałę i 2 miesiace a ząbków nie ma, tak więc hmm... najważniejsze że Franek sie uspokoił i już nie płacze z tego pwoodu, generalnie wrócił do normy i nie płacze wcale :)

A co do pogody i ubierania dziecia to my najcieniej ubrani na osiedlu... mało że spacery w spacerówce i to przez całą zime, to już od jakiegoś czasu kombinezon zamieniony na kurteczke i to wcale nie grubą i spodenki normalne no i wczoraj bez kocyka... A dziś też chyba ładnie będzie wiec tak jak wczoraj wybędziemy an 3 godzinny spacer pewnie :)

Do góry