reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Październikowe Mamy 2010

Czesc dziewczynki
dziekuje dziewczynki za pamieć i głosy :*
Moja córcia oczywiście nie śpi od 6. Tak wiec dzis montuje worki w oknach heheheehehe. Nie zartuje idziemy dzis po rolety :)....

Idus juz ci pozazdroscilam tej kosmetyczki , bo o fryzjerze nie wspomne hehe
Roxanko żal Patryczka. Kurcze, ale to dziwne ze lakarz nic nie mowi skąd ta plama.
Makuc u mnie tak samo za tym oknem........ szkoda ze okna nie maja - ustaw krajobraz Słoneczny heeheh
Mala mi zeby Ci szybko zajecia minely

no to zmykam poki co

reklama
hmmm to zdradź nam tę tajemnice ;-) ja tez sie udzielałam na takim forum ślubnym więc może to ja :-D

to nasza dawidowe :-D nick bardzo specyficzny więc od razu poznałam i poczułam się tu "jak w domu" no i tak teraz sobie wykombinowałam dawidowe że ślub w tym samym roku, dzieć w tym samym miesiacu to teraz kolejny dzieć w tym samym tygodniu a może dniu? trzeba by sie umówić :-D

a z tymi głosami to faktycznie dziwne - ja też codziennie na naszą Sariskę głosuje i patrze na te pozostałe zdjęcia a tam wciąż ogromna przewaga :/

a ja właśnie pisze na raty bo Isiak marudny że hej...a miałam w planach wziąć ją zaraz na targ po warzywka a tu doooopa...

beti, aniawa, gratulujemy 5czki:-D
natuś, ja megaśpioch, ale dzidzi tu po tacie poszła niestetyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy:wściekła/y:

podwójne gratki:-)

fryzjer, spacer, obiad, chlupanie i nadrabianie xfactora i mastbidemjuzik = dopiero się melduję;)
jutro kosmetyczka:)
cisza tu, więc też zmykam;):*
zaszalala

Rzutka co do samodzielnego spania, raz lepiej, raz gorzej, ale 100% lozeczko, przeszczesliwa jestem, ze zasypia sam, czasem troche pomrarudzi, jak za bardzo to wyciagam, bo czasem sie rozbudzi i najwyrazniej ochota na spanie przechodzi, jak przyspia na piersi to wybudzam i odkladam, oprocz nocy, bo dalej pobudek kilka mamy, taki model mi sie trafil
a wogole to bardzo Ci dziekuje, bo zmotywowalas mnie tym tekstem o hustawce :*
nasz szpieg mowi, 6 dla mamygusi no to od nas gratki rowniez

a u mnie dzis gorszy dzien, do tego popstrykalam sie z mezem, ostatnio wogole ciagle jest cos nie tak, buuu
cos miniu i kahaa dawno nie bylo (ciekawe czy kuzynowstwo sie wynioslo)
my bylismy wczoraj u pediatry, maly dostal takich plamek suchych na glowce i raczkach, najprawdopodibniej po gruszcze, dostalaismy fenistil i masc robiona w aptece do smarowania, mam nadzieje, ze przejdzie bo go swedzi to a pochwale sie wazymy juz 8500!!!

Czesc dziewczyny :)
ja od rana mam humorek bo mezus juz jedzie:)))) jutro rano bedzie:)) mala marudzila od 6 strasznie ida jednak jej te dolne jedynki,smaruje jej zelem i jest w miare ok
Makuc u nas od rano slonko piekne!
Sarisa ja tez codziennie glosuje:)

ROXANKA gdyby dla mojego prezentem miało być oglądanie meczu to on ma dzień mężczyzny ładnych kilka razy w tygodniu ;-)
hehe nie no sam mecz to u nas też raczej codzienność ale z dobrym piwkiem i świętym spokojem to taki rarytas :-D
Roxanko żal Patryczka. Kurcze, ale to dziwne ze lakarz nic nie mowi skąd ta plama.
tzn mówi, oczywiście alergia, tylko nie wiadomo na co i nie wiadomo dlaczego nie schodzi, ciągle coś z diety eliminuje i jak juz mi sie wydaje że to wlasnie to bo sie zaczyna goi to zachwile znowu sie powiększa i tak w kółko :-(strasznie sie martwie że tak mu zostanie albo ze jakis slad po tym bedzie mial juz na zawsze :-(
a i głosik oczywiscie oddany ;-) i podobnie jak dziewczyny uważam że tam jakaś ściema jest z tymi co mają wiecej głosów :confused: a Zuzia to już dawno powinna być na pierwszym miejscu :-)
to nasza dawidowe :-D nick bardzo specyficzny więc od razu poznałam i poczułam się tu "jak w domu" no i tak teraz sobie wykombinowałam dawidowe że ślub w tym samym roku, dzieć w tym samym miesiacu to teraz kolejny dzieć w tym samym tygodniu a może dniu? trzeba by sie umówić :-D
no to się wyjaśniło, a tak swoją drogą to ciekawa jestem na jakim forum byłyscie bo ja tez na jakim sie udzielałam ale specjalnie jakos sie nie zaangażowałam jak tutaj ;-) i żadnych nicków nie pamiętam. A my z dawidowe w tym samym dniu ślub brałyśmy, i tak sobie patrze na twoj dolny suwaczek to jesli on odlicza od ślubu to i ty w tym samym dniu :-D

my dzisiaj od 5 na nogach i wydaje mi się ze Patryk jest jakiś taki niespokojny :-( nie wiem czy to zęby czy może ta plamka go swędzi czy brzuszek go boli czy jeszcze coś innego ehhh czasem mi rece opadają :-(
ooo właśnie sie obudził ...

Mona super że mężuś już w drodze :-)

Margerrita
waga godna podziwu :tak: u nas tylko 6400, no ale miesiąc różnicy ;-)

Ostatnia edycja:
U nas nocka niczego sobie. Zdziwiłam się tylko, że młody standardowo obudził się głodny po 4:00, ponieważ przed 22:00 wypił flachę. Ważne, że potem dospał do 6:00. Może i spałby dłużej, ale rodzice trochę hałasowali :rofl2: U was też taka okropna pogoda? Znowu szaro, buro :-( A miała się zrobić pogoda. Buu...

Kania mój jak jest śpiący to bez problemu zasypia samodzielnie, byle bym za długo go nie przetrzymała. Śpi w łóżeczku. Niestety tylko tam, ponieważ nigdzie indziej nie chce zasnąć. Wyje i ewentualnie pada jak się zmęczy. Muszę go przyzwyczaić do spania również w łóżeczku turystycznym, ale ciężko mi to idzie. Żal patrzeć jak tak wyje. Drzemek ma różne ilości. Czasami dwie dłuższe a czasami kilka krótkich. Kiedyś na spacerku spał dłużej, ale teraz niestety nawet to nie pomaga.

My również dostaliśmy gratisowe pudełko „Zdrowy start”

Mamaagusi suwaczkowe gratulacje

Margerrita gratuluję słusznej wagi Patryczka

Sarisa ja też codziennie głosuję i faktycznie dziwna sprawa z tymi głosami.

Witajcie!
Dobry wieczór.

Wasze dzieciątka w ciągu dnia zasypiają bez problemów?
Śpią w łóżeczku czy gdzie się da?
Ile w ciągu dnia drzemek mają?

Franek ma ustalone pory spania i zawsze śpi w łóżeczku(chyba,że jesteśmy na spacerze:tak:). Jak jest tak 10-11,to przenoszę go do łóżeczka,daję zabawki,włączam karuzelę i po kilku,czasem kilkunastu minutach śpi. Potem śpi około 14-wtedy zwykle jesteśmy na spacerze. Co do czasu spania,to jest baaaardzo różnie-jednego dnia śpi 1,5 h,a innego 30 minut...
beti, aniawa, gratulujemy 5czki:-D
natuś, ja megaśpioch, ale dzidzi tu po tacie poszła niestetyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy:wściekła/y:

podwójne gratki:-)

fryzjer, spacer, obiad, chlupanie i nadrabianie xfactora i mastbidemjuzik = dopiero się melduję;)
jutro kosmetyczka:)
cisza tu, więc też zmykam;):*

Wyczuwam z twojego postu spokój... Czyżby fryzjer i wizja kosmetyczki zrobiły "ci dobrze"?. Oby!!!!

mamaagusi gratuluję piąteczki!
Roxannka przytulaski dla ciebie i Patryczka
Mała_mi wracaj szybko po zajęciach!
Margerrita piękna waga!!!!

A Franek dzisiaj oszalał. Już przed 6 słyszałam,jak bawi się w łóżeczku zabawkami. Normalnie szok!!! Po 10 minutach cisza. Ja,przekonana,że śpi, zaglądam do łóżeczka,a on nie śpi- rozkopany usmiecha się szeroko:-D. Ale widocznie, taki dzisiaj dzień,bo Jakub też wstał o 6.30 SAM. Zwykle to ciężko mi go dobudzić,a tu proszę!

Zmykam,bo Frankowi się nudzi

reklama
Ja się tylko melduję. Bez humoru, pokłócona z M., ehh w ogóle ostatnio się nie dogadujemy. Plan na dziś: sprzątanie, sprzątanie, ciasto, może pranie. Coś muszę sobie wymyślić, żeby nie myśleć.

Do góry