Dzień dobry! Obudziłam się o 10 :-) za to z bólem gardła :-)
Ale dzisiaj w nocy to ja wstawałam do dziecia, wiec chciałam odespac. W dodatku nie wiem czemu wstała dzisiaj raz o 3 a drugi raz o 7. Wiec już cały dzień rozregulowany, przynajmniej jeśli chodzi o jedzenie, wrr... ale pewnie przez to że do domu od znajomych wróciliśmy przed 23..
Doris, Makuc - co do 200 gramów nowego zycia, to jest na wadze z powrotem 300 gramów mniej - ale pewnie tym razem mnie jest mniej a nie dzidzi :-) Przesrało mnie wczoraj jak nie wiem, cały dzień - oby nie wirus!
Czy któraś z was ma podobny problem, tzn. maluch coraz wcześniej chodzi spać? Mój zasypiał ok. 19:00. Potem coraz bliżej 18:00 a ostatnio coraz częściej zdarza się, że o 17:00 jest już koszmarnie śpiący. Jeżeli zaśnie w okolicach 16:00, to nie jest źle. Wtedy wstaje przed 18:00 i ponownie pada o 19:00. Gorzej, gdy tej późnej drzemki nie ma. Fajnie gdy dzieci chodzą wcześnie spać, ale bez przesady! Nie wiem co z nim zrobić, bo w ciągu dnia śpi gdy jest śpiący i nie są to stałe pory. Jedynie rano drzemka jest w miarę stała, bo ok. 8:00 (trwa od 20 minut do 2 godzin). Ciężko go przetrzymać, nawet spacer nie pomaga- nie chce spać to ogląda świat. Jak go poustawiać?
o patrz! Ostatnio jak byłam u Siostry o jej mówiłam, że Justynie zaczyna się przestawiać pora spania, a ta - ze to normalne!!! Bo dzieci ponoć inaczej spią na wiosne, inaczej latem a inaczej na jesień czy w zimie. Są wyjątki, ale na ogół dzieci regulują się zgodnie z porami roku, i ze mam się nie martwić. Chyba jej wierzę.
Aaa dostałam pudełko z gratisami - Zdrowy start ;-)
Wasze dzieciątka w ciągu dnia zasypiają bez problemów?
Śpią w łóżeczku czy gdzie się da?
Ile w ciągu dnia drzemek mają?
też dostałam paczkę - z Bobovity :-)
Justyna śpi od 10-11 do 11-12 (godzinę), potem od 13 do oporu (czasem nawet 3 godziny! Ale minimum 1,5 godziny) i potem pada koło 17 na godzinę. Zasypia na noc koło 21. Śpi z jedną pobudką (koło 5-6 godziny) do 9. Wychodzi na to że mam dziecko śpiocha :-)
uświadomiłam sobie wczoraj, że moje dziecko jest przyzwyczajone do tego, że ma po zaśnięciu wieczorem ciszę, a jak pojedziemy na wakacje to jej mieć nie będzie, bo przecież nie wynajmę kwatery dwupokojowej... to chyba pora go przestawiać...
U nas ciągle gra jakieś radio! Albo inna muzyka. Polecam.
Sarisa głos oddany! Zapytam brata-informatyka czy jest szansa podrasować Twoje głosy

))))) I nadal mnie dziwi czemu na poczatku tyle głosików z dnia na dzień Ci znikło....?
Mamaagusi gratuluję suwaczka!