reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Październikowe Mamy 2010

Natuś, no ale przecież chodzisz przy dziecku, tłuczesz garami w kuchni, wychodzicie na spacery - a dziecko śpi! Mi sie wydaje że bedzie dobrze :-)

reklama
dobranocka tylko pozazdrościć takiego śpioszka.
Nasza przyzwyczajona do normalnych odgłosów codziennych ale wieczorami raczej w domu jest ciszej niż w dzień.

cholera napisalam posta i szlak go trafil!!!!!!!!!!!!!!!!nie wiem cos nacisnelam:/

witam znowu znad zarcia... pogoda u nas letnia:))) 17 w cieniu:)) ale od jutra ma lac w caly wekend:///tak wiec sloneczko wysylamy do PL.

nocka srednio- mloda wstala o 5.30, butla 60 tylko wciagla, przewinelam, polozylam puscilam karuzelke(ona az sie trzesie tak ja uwielbia), i co?? rozgadala sie i piszczala ze spac nie szlo! dalam smoka-cisza- uffffffffffff...

dospala do 8.15 bo oczywiscie kuuuuupa.wzielam potem do mojego wyra ale o spaniu mowy nie bylo:/// kiedy to dziecie zrozumie ze matka chce pospac??:)

po sniadaniu wzielam mloda do sypialni na podloge-rozciagnela kocyk i polozylam na brzuszku przodem do lustra:) patrze a ona rozklada lapki szeroko na plasko i podnosi nogi z kolanami jakby kolyske chciala zrobic...zauwazylam ze w koncu ma ochote obracac sie z pleckow na brzuszek-pomagam jej troszke za palec sie lapie i siup. a co do pelzania to musze pilnowac bo mloda odpycha sie dupencja i nogami a zapomina o przestawianiu raczek i boje sie ze wyglebi nosem o podloge.

a poza tym przez to moje dziecie juz znam wszystkie piosenki z zabawek, ksiazeczek muzycznych i innych jajec:)) dzisiaj spiewalam z mikserem VTECH jakies durnosci po francusku mloda az w glos sie smieje jak ja spiewam... noz kurna z moim glosem...

Witam!

Mały śpi więc skorzystałam z okazji i ugotowałam zupkę - pomidorową - bo nic innego w lodówce nie znalazłam :-p Mężuś nie będzie zadowolony ale jakoś nie mam siły na gotowanie...

Już trochę sie lepiej czuje ale dalej jakaś taka osłabiona jestem i dziś się ważyłam i straciłam 2kg - przeczyściło mnie nieźle...

Mój mały też nauczony że jak śpi to jest cisza. Telewizor wyłączony a ja jak wchodzę do pokoju to na palcach. Jak tylko ktoś trzaśnie dzwiami to od razu się przebudza ale naszczęście przeważnie zasypia dalej :baffled: Wiem że to źle że go tak nauczyłam ale teraz to ciężko będzie go tego oduczyć :no:

Jutro i w niedzielę podobno ma być piękna i słoneczna pogoda :-) Mama nadzieję że tak będzie bo już się nastawiłam na spacerek :-)

Zmykam jeszcze pranie wstawić...

a u nas gra telewizor, muzyka młodemu nie przeszkadza, czasami przychodzą goście i tez jest gitara lepiej nie przyzwyczajać o ciszy.

Ja też właśnie od początku miałam tv włączone, gary myłam itd bo mieszkamy aktualnie w 1 pokoju. Ale na szczęście kupiliśmy to mieszkanko i Lena i tak będzie miała niedługo swój pokój :)

A u mnie cisza, bo co mam specjalnie hałas robić? Przynajmniej dopóki Daniel i mąż nie wrócą to ja wiele hałasu nie zrobię. Telewizor też wyłączony jak na komputrze siedzę. Zresztą odruchowo cicho się zachowujemy.

Co do głosowania na Zuzię Sarisy to może rozsyłają linki po znajomych z FB lub innego ustrojstwa, ewntualnie mailem. A może działają na kilku forach, grupach i też ludziska z nich głosują. Albo oszukują. Kiedyś brałam udział w konkursie gdzie się głosowało to później usuwali zdjęcia gdzie było mnóstwo głosów. Jakoś to sprawdzali na koniec i potem kasowali.

u nas w ciągu dnia wszystko jest włączone ale nieco przyciszam i staram sie nie tłuc garnkami za głośno :-p z prostego powodu: mi nie byłoby miło gdyby ktoś mi czymś trzaskał nad głową jak śpie ;-) ale nigdy nie ma ciszy całkowitej

reklama
u nas jak Leane spi lub nie to zawsze w dzien gra mi radio bo jak wlacze tv to ta oczu nie oderwie. jak spi to minimalnie sciszam ale nie chodze na palcach ani nic nei wylaczam. nieraz pralka wiruje (szaleje jak glupia)to mloda to szczyka. ja od poczatku nauczylam do halasu "naturalnego" ze np matce wyleci garnek z szafki na glebe, albo potlucze sie w zlewie szklanka i matka zaklnie na caly glos:)))mloda to zlewa:)

Do góry