reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Październikowe Mamy 2010

to ja mam to co Ty MAKUC. wszystkie ankiety wypełniłam i chyba się wszędzie porejestrowałam, a to pierwsza rzecz, którą dostałam.
a i dzisiaj przyszedł biustonosz w tym nowym rozmiarze ;-) i dobry!, ale jedna jaskółka wiosny nie czyni w sumie

reklama
monimoni, sarisa życzę duuuużo uśmiechu i lepszego humorku:-)

kasis to super, że nareszcie w domku jesteście i zdrówka dla synka

moje dziecko od paru dni postanowiło budzić się o 3 obracać się od razu na brzuch i marudzić a jak ją na plecy obrócę to się drze jakby ją ze skóry obdzierali. tak źle i tak niedobrze. dzisiaj to miałam na nią takie nerwy jak nie wiem. w dzień dziecko idealne ale po co ona się o tej 3 budzi?? nawet mleka wtedy nie chce. nie wiem po co się tak drze

Witam, popołudniowo. Wróciliśmy z podbojów urzędu skarbowego i sklepu (to w odpowiednim wątku). Na szczęście w skarbówce nie było zbyt tłoczno i raz dwa udało nam się załatwić wszystko. Teraz będziemy czekać na zwrot. Na dworze u nas w miarę fajnie ale bez słoneczka:( A jutro znowu szkoła buuuuu a mi się tak nie chce:( Idę poczytać co noewgo popisałyście od wczoraj.

łaaa między naszymi ślubami jest tylko tydzień różnicy :-) ale fajnie :-D
a forum to forum ślubne to "we dwoje" (linka dawać nie bedę bo nasze lepsiejsze :rofl2:) ja tam byłam jako Apple - w sieci jestem pod tymi dwoma nickami ;-)

Przesyłam Roxanko przytulańce dla Was!
aaa no to ja na innym forum sie udzielałam "babiniec" czy jakoś tak ;-)no pewnie że nasz lepszy :tak: ale ślepa kura ze mnie, wogóle tego 1 tygodnia nie zauważyłam tylko spojrzałam że reszta cyferek taka sama :-D to też masz ładną date ślubu :-p

kasis ciesze się że już w domku jesteście, przytulaski dla Błażejka :-)

ja tez sie witam. Od woczraj wieczór do rana to jedna wielka bajka. Niunka poszła spac po 18 i obudziła sie o 7. Zrobiłam jej jesc i zjadła tylko 80 ml a dopiero po 8 dokonczyła. 8,30 zasneła i dospałysmy do 9.30. Normalnie szok. A teraz szaleje bo musi wypalic całą energie.
wow :szok: to ty masz aniołka w domu a nie dziecko :-p
Sariska,monimoni i inne mamusie bez humorku- przytulam :*.
Roxannka ,na ę plamke szorstka na buzi polecam Emolium krem trójaktywny- oprócz nawilżania ma działanie przeciwświądowe.A co do alergii na jedzonko,to ja na Twoim miejscu wróciłabym do ścisłej diety eliminacyjnej i wtedy obserwacja Patryczka ,po czym jest reakcja- tak,jak robimy wprowadzajac pokarmy dzieciom.Ja wiem,że to wielkie poswiecenie,ale jeśli chcesz karmic piersią,to sie opłaca.U nas sprawdziło sie super- na początku też nie wiedziałam,co ją uczula.Ograniczyłam sie dosłownie do paru "bezpiecznych " rzeczy,które założyłam,że raczej nie uczulą.A jak wysypka zniknęła,to powolutku dokładałam kolejne,obserwując Amelkę.Tym sposobem potwierdziły się moje podejrzenia co do marchewki- u nas uczula.Dodam,że teraz nadal musze bardzo dbac o jej skórę,bo szybko się przesusza,ale wysypki juz nie ma takiej typowej ,alergicznej.
happybeti, dzięki kochana, ja właśnie na takie diecie eliminacyjnej jestem i efektów brak tzn są momenty że jest lepiej i już mi się wydaje że wiem od czego to było i mimo że nadal tego nie jem ta plamka się zaognia :-( i właśnie to jest najgorsze, że nie widze rezultatów, niedługo nic nie bede jadła bo już pomysłów mi brak :-(teraz zaczełam mu smarować tą maścią cholesterolową ale to własciwie tylko natłuszcza wiec nie wierze że po tym zejdzie, może kupie ten krem o ktorym piszesz :-( musze zapisać małego do alergologa i dermatologa może wspólnie coś wymyślimy.

Ja przylaczam sie dzisiaj do mam które są na wyczerpaniu z powodu marudzenia dzieciaczków. Mnie ogarnia coraz wieksze przygnebienie dzisiaj i wogole nastroj taki melanholijny mi sie właczył a do tego mąż dzisiaj wróci bardzo pozno wiec cały dzien sama ehh nie wiem jak ja to wytrzymam :no:

HAPPYBETTI to i mnie nastraszyłaś... chociaż nam alergolog powiedział, że jeśli on ma raz bardziej raz mniej widoczne uczulenie to nie jest coś z czym stale się styka

mamaagusi gratuluję suwaczka
kasis duuuzo zdrówka dla Błażejka

Dziewczynki, których dzieci są dziś przemarudne, łącze się w bólu. Wera mi daje dzisiaj tak popalić, że mam dziś już dosyć:( wstała dziś o 5,20 i od rana płacz i płacz i tylko na rękach chce być noszona a mamusi ręce niedługo odpadna:(( czekam aż mąż przyjedzie z pracy i zajmie się córą a ja wyskocze choć na chwile do tesco.

Mam nadzieję, że idzie już wiosna bo przynajmniej moge budkę odsłonić w gondoli i mała patrzy sobie na świat:) do tej pory jak nie spala to byl jeden wielki ryk, teraz przyjemniej się spaceruje:))

reklama
dawidowe, co do pasóew bezpieczeństwa w wózku, zto póki co Olek się nimi bawi, jeszcze go nie wkurzają.
mała_mi, cieszę się, że Łukaszek już zaczął jeść.
Kania, moje dziecko w dzień drzemiki odbywa w łóżeczku. Zwykle są dwie. Jedna około 10-11, druga 16-18. Czasami pośpi 1/2 godzinki, czasami nawet i dwie. Poza tym jak się zmęczy na spacerku, to też sobie przyśnie. A w nocy nie śpi w łóżeczku, tylko ze mną.
mamaagusi, gratuluję Agusi poważnego wieku ;).
Roxannka, życzę szybkiego rozprawienia się z alergią Patrysia.
monimoni, szkoda, że masz kiepski humorek. Ech, z facetami to tak jest, że wspólne mieszkanie na początku powoduje tornada. Trzymam kciuki, żebyście szybko się dogadali.
kasis, cieszę się, że Błażejek zdrowieje.
sariska, kciukasy za poprawę humorku.
dobranocka, współczuję rewolucji jelitowych. I oby Cię więcej gardło nie bolało.

Do góry