reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

Hej!
"Umarłam" wczoraj,a dzisiaj już powróciłam do świata "żywych":szok:. Miałam wczoraj taaaaaki potworny ból głowy,że siedziałam przy stole i ryczałam wniebogłosy.Na wymioty się zbierało.:szok: Franek leżał obok mnie,na szczęście spokojnie. Mąż,jak wrócił z pracy(a jak na złość musiał być dłużej), to stanął na wysokości zadania,wyniósł Franka do łóżeczka,pościelił mi łóżko,dał mocną tabletkę(dwie wzięte przeze mnie nie pomogły) i powiedział,że mam się niczym nie przejmować. Na szczęście Franuś zaraz zasnął,ja zresztą też. Po 2 godzinach(po 20-tej) obudziłam się z lekką poprawą. Obejrzałam film i dalej spać. Dzisiaj jest lepiej,ale nie do końca. Dlatego nie pojechaliśmy do przedszkola.

Widzę,że była dyskusja o horoskopach. Wg gazet,to mam... dwa znaki zodiaku-bliźnięta i rak:tak:. I trochę jest w tym prawdy-cechy charakteru mam z tych dwóch znaków. A co do ascendentu, to poszukam w necie....

Miłego dnia

reklama
Iduś męża po łbie poduchą/młotkiem/krzesłem jakby co to zwal na mnie już ja mu wytłumacze do czego prowadzi frustracja żony :tak: :-D mój tez tak często ma ale to z czystego lenistwa, wie że przecież ja to i tak zrobie..to samo jest z dzieciem: mała płacze to on tak zawzięcie gra że"nie słyszy" czeka aż ja ją wezmę wrrrr...A co do długości postów to rządzisz Kochana :-) razem z Dziulaskiem :-D jak tam pobudki małej? mam nadzieje że postanowiła zjednoczyć sie z mamą w bólu i grzecznie przespała nocke

co tu tak pusto? pozazdroscić dzieciów bo rozumiem że wszystkie pieknie śpią a mamusie razem z nimi :-) ...cóż u nas tradycyjnie pobudka o 6.00 teraz Isiak jęczy i na kocu...

Emiliab przytulam i bardzo współczuje :*** wiem jak to jest, ja miałam bóle migrenowe przed ciąża - koszmar :crazy: jakby mi coś rozsadzało głowe od środka drażniło mnie światło, dźwięki..normalnie tragedia..brrrr... teraz odkąd urodziłam małą jeszcze ani razu sie nie zdarzyły mam nadzieje że tak już zostanie...

Ostatnia edycja:
Witam ranne ptaszki :)))

My od 5.15 na nogach, nocka też z pobudkami cóż ...
Teraz Oliwka odsypia a ja jakoś nie mogę, pewnie dlatego że z rana szybko kawę wypiłam żeby się obudzić.
Zwykle miała problem z zaśnięciem ale od kilku dni poranne drzemki odbywają się bez wcześniejszych awantur - szok :))))
Ja mam dziś zamiar pomyć okna, poprasować, obiad na szczęście mam przygotowany od wczoraj.
Pewnie zacznę myć za chwilę póki Ona śpi, bo jak się obudzi to nici z mojego planu.
Ja jestem spod znaku Bliźniąt - podobno mają dwie twarze ale mnie to nie dotyczy.
Na pewno straszna ze mnie gaduła i nie cierpię się nudzić - nuda mnie zabija.
I muszę być w ciągłym ruchu :)

AAAA czy puszczacie Waszym dzieciom muzykę np. do snu jakieś kołysanki?

Ostatnia edycja:
Natalka poranny ptaszek,oczka otworzyła koło 5.30,pobawiła się i właśnie usnęła,to mam troszkę spokoju około 2 godzinek,też mi trzeba okna myć,ale mam strasznego lenia dziś,wczoraj za długo posiedziałam wrrrr....

Iduś, skąd my to znamy....
A u nas jedna z lepszych nocy od 2 tygodni, pobudka tylko o 3.40 no i rano o 6 :-)
Właśnie wcinam śniadanko i ide nakarmić ssaka, znów będziemy walczyć z butelką i pewnie znów skończy się cyckiem...

A z horoskopami to ja wiem tyle że jestem wodnik a te ascendenty to dla mnie czarna magia...

nie mam pojęcia o co chodzi z tymi ascendentami ;-) ale może to też dlatego, że ja w te różne rzeczy nie wierzę :-)

nat, ty wygrywasz liczba postów, ale jakby je przeliczali na długość to ... :-D
hehe, no znaków nie przeliczają niestety ;-) zresztą to jest też tak, że jak piszę częściej to wiadomo, że nie takie długie posty, a u mnie po prostu bb jest włączone cały czas jak jestem w domu

witam się o poranku :-)

i po spanku Pysiulki wrrr...myślałam,że troszkę pośpi, a tutaj proszę pół godzinki i już się uśmiecha do mamusi :)

Załączniki

• P1040612.jpg
    P1040612.jpg
    26,6 KB · Wyświetleń: 48
No helloł :-)

wczoraj padłam po basenie i zasnęłam w locie na łózko.
Dzis wciąż jeszcze w wyrku ,ale przynajmniej Was nadrobilam.
Zapowiada się kolejny piekny dzien .... a my siedzimy w domu . Pewnie jak juz bedzie nam dane wyjsc , to zacznie rzucac zabami ;-)

Frogg jak wypadla wczorajsza kapiel Fifona?
mała_mi fajowo ,ze Łuki się naprwia :-)
natolin co do tego horoskopu. To ja tez traktuje horoskopy z wieeeelką rezerwą. W ogóle rzadko je czytam (zeby nie powiedziec wcale). No ale nie wykluczone,ze dzieci spod jednego znaku mają jaką cechę wspólną
Czarodziejka no co za wredne plesniawy , no :-( , trzymam kciuki za udane szczepienie. Widzę wiosna się zaczęła i dietka poszla w ruch :-)- u mnie podobnie. No to zycze szybko upragnionego rezultatu !
Dawidowe trzymam kciuki za naprawę łóżka :-)uważaj na palce !!! no i zeby wózeczek wreszcie dotarł
alicja , dziulka, margerita podziwiam ,ze mozecie spac takie opatulone. Ja w zyciu tez uwielbiam ciepełko ,ale w nocy to raczej spie na kołdrze niż pod ;-) i to bez względu czy lato czy zima.
Ida a może tak spytac Inki czy nie wolałaby na wlasnych nózkach pospacerowac?! :-D A tak poważnie , to mój tez czasem zrobi jakąś scenę na spacerze grrrrrrr .
Ewelina oby było już u Was zielone swiatelko na spacerki.
Cass na pewno wszystko będzie dobrze z córcią w tym szpitalu! Trzymam kciuki
pędziwiatr tzn onesmile prrrrrrrrrrr szalona!
Roxi dzieki kochana za troske. Dorianek już calkiem fajnie . Wysyp się zakonczyl więc teraz czekamy az to poschodzi. No i ciesze się , ze nawet goraczki nie było przy tym .
Happybeti milutko tak jak zegnasz nas tu jako jedna z ostatnich i witasz jako pierwsza . To się chwali :-). Ja tez wstalam o 7mej ale zanim ja się zwlekę z łózka , zanim poranna toaleta, zanim poranna kawa , odpale kompa, ponadrabiam to jest 9ta :-)
emiliab wspóczuje bólu głowy :-(
sugar witaj , jak tam marchewki? Bo nas to zaniedbalas ostatnio.
Kania u nas do snu karuzelka z melodyjkami.

reklama
KASIS coś zamilkła czy mi się wydaje?
uczę dziecko zasypiać w ciągu dnia bez pomocy suszarki... jak na razie jęczy :-(

Do góry