reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październikowe Mamy 2010

Witam się przedpołudniowo!To ja już wiem gdzie się podziało całe słońce - u mnie :-) Od rana tak ciepło i słonecznie że kwiaty na balkonie przesadzałam w krótkim rękawku i się zgrzałam :-)

Kasia33
- suwaczkowe gratulacje!!

Mała Mi - I TAK TRZYMAJ!!! Gratuluję zdanego wewnętrznego egzaminu, w piątek pójdzie jeszcze lepiej :-) Trzymam kciuki :* a na jeździe się nie stresuj bo koleś obok ma najważniejszy pedał pod stopą - hamulec ;-)

A moje dziecko już dzisiaj lepiej się czuje po tych przedwczorajszych szczepieniach. Pojechałam dzisiaj z nim do Akpolu i kupiliśmy "dorosły" fotelik samochodowy, bardzo mu się podoba.
Poza tym sprezentowałam Olusiowi kaczuszkę do kąpieli. Dla mnie to kultowa zabawka, chociaż sama nie miałam. Coś jak maskotka tygryska, którą Oli dostał od chrzestnego. Albo klocki Lego (na kiedyś), czy Barbie (dlka dziewczynek). Kaczuszka musi być! Hehehe.

Co do kaczki to popieram - najlepsza zabawka (oprócz Pudziankowego wieloryba naturalnie!) do kapieli! Mąż dostał taką do łazienki od projektanta wnętrz, gdy skończyli mu robić łazienkę - taki mały wesoły gratis :-) I od razu w łazience zrobiło się fajniej :-)

myślicie że kiedyś naszym dzieciom to przejdzie i odpuszczą sobie spanie na brzuchach? bo jeszcze chwila, cierpliwość strace i ją poprzywiązuje do łóżeczka albo obstawie jakimiś wałkami żeby mi sie nie przekręcała ;-)

Justyna choćbym nie wiem co robiła nie zaśnie inaczej niż na boku, na plecach lub wykręcona w tył jak odwrócona literka literka C (aż się dziwię że w tak cudacznej pozycji usypia!) a w nocy NIGDY nie przewróciła się na brzuch! Jak nie spi to ciagle na brzuszku się bawi. Nie wiem czy to nie jest źle że nie umie spać na brzuchu (jak ją obkręcam to od razu budzi się z rykiem...)

mamy dziś alergologa

Kciuki zaciśnięte!

Witam się i zmykam, bo i tak mnie nie czytacie :-)

Czysta prowokacja. Chcesz w dupe? ;-P

do kitu mqatka ze mnuie cos robie nie tak skoro pn wyje ciagle

Gdybym ja tak myślała o sobie to MOPS już dawno by mi dziecko odebrał. Kochana, jesteś NAJLEPSZĄ mamą dla Wojtusia! On Cię kocha jak szalony, Twoje ramiona są dla niego najważniejsze. No, głowa do góry! :*

Idę do J. bo kupą mi zalatuje....

reklama
IDUŚ dzięki! ale ja nie jestem taka fajna jak Ty
MAKUC super, że już lepiej, u nas nie :-( a wyjść musimy, bo mamy dziś alergologa
wiecie co dziewczyny? natusia pisze że nie jest fajna, a ja sie boję spotkania z Wami w realu... BARDZO CHCĘ WAS POZNAĆ (w Pobierowie na przykład:-D) ale ja jestem dzikus... i na żywo często daję "towarzyskiej dooopy"... ehhhh, najwyzej przestaniecie mnie lubić:-p
Hej, nocka dziś w miarę spokojna pewnie dlatego, że czopka dostała, pobudka o 6:00.
Od rana bez zmian jak wczoraj - maruda maruda maruda z przerwą na drzemkę a ja razem z nią, strasznie się zrywała i płakała podczas snu, a po drzemce butla teraz pełza po podłodze w nastroju ponurym, zresztą przy takiej pogodzie to każdy by taki miał. Cały czas domaga się mojej uwagi, Wasze słoneczka też tak mają?
Już zabawa w pełzanie się znudziła :-/
jakiego czopka dałaś? a odp na pytanie: tak, moje słoneczko ma tak od urodzenia:cool2:
Witam się i zmykam, bo i tak mnie nie czytacie :-)
no wiesz?!?!?! kogo jak kogo, ale ciebie mamy nie czytać?!:cool2::-D
moj tez marudny nocka ciezka 6 pobudrek ze 3 razy mleko pil... nie dal sie oszukac woda.. budzil sie z placzem, nie wiem co jest, zrobil rano kupe po masazyku, ale i tak marudny... ja nie wiemczy gocos boli czy on taki jest, doslownie plakac mi sie chce:( i je w caly swiat ja nie wiem kiedy on glodny raz dam i zje 150 a raz po 3 h niejedzenia ledwo 90..... :| do kitu mqatka ze mnuie cos robie nie tak skoro pn wyje ciagle
kochana, po pierwsze te trzy pobudki to i tak pozytywniej chyba niż te co 2h wcześniej, czy nie?
po drugie, zauważ że 3/4 jak nie więcej naszych dzieciaczków ma takie chimery ostatnio, marudzą, jęczą, wymyslają - ale my damy radę, bo WIEMY ŻE TO MINIE BO TO ZĄBKI ALBO SKOKI - A NIE ŻE MATKI DO DUPY!!!!!!!!!!!!!
Iduś u nas też sie takie zachowanie zaczyna. Wczoraj sie z małą wymiętosiłam na kocu, wycałowałam, dałam grzechotke i jak wyszłam isia wpadła w taki płacz że szok, aż mi sie jej szkoda zrobiło :-( w przyszłym tyg bedziemy musieli zostawić isie na cały dzień z kimś z rodziny małża bo my z tymi cvkami będziemy bojować. Teściowa będzie z nami jeździć bo ona ma tam jakieś małe wtyki w przedszkolach ;-) i jak widze oczami wyobraźni moje zapłakane dziecie to mi gula w gardle rośnie :-( chulera ja nie wiem jak ja ją zostawie jak pójde do pracy we wrześniu tym bardziej że ona będzie wtedy bardziej kumata, będzie mnie już wołać, raczki wyciągać... :-(((((

i oczywiście zapomniałam dodać: ciocia Ida ma zawsze racje :-D
Ja też sie tego płaczu boję... wczoraj miała aż czerowne plamki na buziolku... a jakbym nie przyjechała? nie wiem kiedy przestałaby płakać... może Isia jednak nie będzie aż tak wrażliwa na rozstanie, co?

Hejka kobitki.
Ja wpadam chwalić się suwaczkiem.
Niestety nadal leżę chora, mało co przechodzi a po antybiotyku brzuch mnie tak nawala, że szok. Jutro idę z powrotem do lekarza to może mi L4 da od poniedziałku, bo w sobotę kończy mi się macierzyński. :(
Pozdrowionka.
ZDRÓWKA!!! a na brzusio Dicoflor 60 polecam, albo Lacidofil(chyba tak to się zwie) - wyslij męża, po co masz się męczyć, pomogą ci te tabletki!
mysza pospała, płacząc przez sen, ale godzinkę pykła. teraz będziemy butlować i wyjdziemy na dwór. wiatr szalony ale słoneczko świeci.

aaaaaaaaaaaa, pytanie!!!!!!!!!!!! wy dajecie jeszcze wit.D dzieciaczkom?????????? bo ja nie spytałam na ostatniej wizycie czy jeszcze dawać....

Witam dziewczynki:-)
Dziękujemy z Miłoszkiem za wczorajsze gratki z okazji półroczku:-)Obiecuje że zaraz przeczytam co od wczoraj ciekawego napisałyście by być na bieżąco, a teraz napiszę tylko że boję się jutrzejszego dnia...na 11.00 idziemy na przekłucie kanalika łzowego. Nasłuchałam się jak to cholernie boli,jak dzieci płaczą w trakcie tego zabiegu i aż mi słabo i niedobrze że jutro moje małe kochanie czeka tyle bólu:-(No nic wyżaliłam się a jutro będę prosić o trzymanie kciuków by trwało to krótko i by szybko zapomniał o tym dniu:-)
Edit: Kasia gratki suwaczkowe:-)
Ida ja podaje witamine D...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ida paracetamol w czopkach, dr powiedziała, że jak ją tak bardzo męczy przy tych zębach to czopka jej dać.
E-lona, Kasia33 zdrówka Wam życzę.
Dobranocka zazdroszczę słoneczka :-)

mała_mi tulaski i miłego dnia,bo masz zajęć dzisiaj że szok!
Ida tak ja podaję wit D,podaje się do ukończenia przez dziecko pierwszego roku życia.z tym,że my dajemy co drugi dzień bo neurolog stwierdziła,że ciemiączko za szybko sie zrasta i jak mały jest na mm to dawka co dwa dni wystarczy bo w mleku też jest ta witamina.

Ale ze mnie gapa. Zapomniałam o gratulacjach, także wszystkim zębatym dzieciaczkom i tym, którzy obchodzili lub obchodzą okrągłe miesięcznice gratuluję :-)

Ida mi pediatra kazała wit D dawać przez cały pierwszy rok życia.
Rysia trzymam kciuki, żeby zabiegł szybko przebiegł.

E-lona Tobie również duuuużo zdróweczka.
Dziewczyny, które macie problemy z opieką nad maluszkami, przytulam. U mnie i mamusia i teściowa opiekują się Paffciem znakomicie. Teraz przez moje choróbsko Pawcio od poniedziałku u mojej mamusi i mam wrażeniem że wcale za mną nie tęskni:-(. Za to ja za nim najbardziej na świecie. Mąż też super się nim opiekuje.

Aaa powodzenia wszystkim na egzaminach :)

Hej!

Dawno mnie nie było... :sorry2: Ale jakoś mam coraz mniej czasu zeby wpaść i poczytać... Do tego jeszcze ten internet chodzi jaby mu sie nie chciało :-p Kiepsko się dziś czuję :baffled: Mój mąż chory i chyba mnie zaraził a ja pewnie zarażę małego :-( oby nie...

A mój mały nas dziś rano zaskoczył :-D Tak sie kręcił w łóżeczku że przesunął się tak że tam gdzie miał nogi była głowa :-D Zawsze się przesuwał ale nie aż tak, przeważnie się zaklinował w poprzek łóżeczka i nóżki wpadały między szczebelki i płacz a teraz... Jak on to zrobił to nie wiem :-D Budzimy sie rano a on zagląda na nas zza szczebelków (a tak to ochraniacze mu widok zasłaniały) :-D:-D

Kasia33 gratuluję suwaczka!

reklama
Kasia gratuluję suwaczka! I duuużo zdrówka życzę!
Mała_mi gumowych drzew życzę;-).
Natolin i jak? Co alergolog powiedział?
Ida ja też podaję jeszcze wit D...
E-lona niech to choróbsko już od ciebie odejdzie...

I gdzie jest sugar? Coś dawno jej nie było;-);-);-);-);-);-):cool2:

Do góry