reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październikowe Mamy 2010

reklama
Kroma to ja wyślę jakiegoś "Antka" po Was, a będzie miał gdzie wylądować?
Bo koło mnie nie jest lotnisko samolotów pasażerskich, więc co najwyżej jakiegoś staruszka wynajmę, przyleci zabierze Was, Idową, Emiliową rodzinkę i spotkanko u mnie urządzimy, kogoś tam jeszcze po drodze zabierze, kto chętny będzie :-)
Baśka to tak działa, że jak jedna w ciąży to zaraża drugą.
Zmykam zaraz do domu, miłego i spokojnego popołudnia wam życzę :-)
Rozmnażajcie się ;-)

Ostatnia edycja:
Hej,
A ja dziś po kontroli u lekarza. Poszło szybciutko. Jeszcze przez tydzień mam nosić pończochę dzień i noc, a potem jeszcze dwa tygodnie tylko w dzień.
Sarisa, ja płaciłam za ten luksus 600 zł. Żyłę zamknięto mi laserem, a to droga 'przyjemność'. No ale, dzięki Bogu, dziś np. już nic nie płaciłam w kontroli. Ida, na pajączki to najlepsza jest chyba skleroterapia czyli nastrzykiwanie i jest tańsze niż laser. Albo słabszy laser. Nie wiem na pewno, ale tam, gdzie byłam nastrzykiwanie kosztuje chyba 250 zł. W salonach kosmetycznych ceny bywają różne. Ja nie miałam jeszcze w zasadzie takiego żylaka na 100%. Żyła była drożna, ale babka stwierdziła, że za jakiś czas na bank będzie z tego żylak, więc wolałam od razu się tego pozbyć, tym bardziej, że mam przez to kompleksy. Pajączki też mam, ale z tym zaczekam chyba do jesieni, bo dodatkowe trzy tyg w pończosze średnio mi się uśmiechają...
Co do niespodzianki Baśki, to moja koleżanka też zaszła w ciążę, biorąc antki. Działanie leków na tarczycę obniżyło ich skuteczność.
Kroma, mówisz, że Ci się trzeciego zachciało?:) A może, gdybyś w czasie ciąży nosiła uciskowe rajstopy dla kobiet w ciąży, to uniknęłabyś przykrych niespodzianek? Choć szczerze nie wyobrażam sobie 9 miesięcy w takich rajstopkach....
A, właśnie, miałam Wam napisać, że jak dziś jechałam tramwajem, to jeden facet odebrał telefon, chyba z pracy i powiedział, że on przecież nie pracuje, bo do końca roku jest na urlopie wychowawczym, z możliwością przedłużenia do 2014 roku:) Jakoś mnie to rozczuliło i pozytywnie nastroiło. Fajnie, że powoli i faceci decydują się na opiekę nad dzieciem.

Ostatnia edycja:
wiecie co ja się troche martwię bo w pierwszej ciąży miałam mdłości od samego początku od razu( chyba po zapłodnieniu) odrzuciło mnie od kawy a test robiłam w 3tyg tydzień pózniej poszłam do ginka i byłam w 4tc i miałam mdłości itp a teraz nic kompletnie zero objaw ciążowych:dry: to mnie trochę martwi bo podobno jak nie ma takich objawów to coś może być nie tak:no:

Kroma, nie znam się za bardzo na tych laserach, ale wydaje mi się, że są dwa różne rodzaje. Jeden właśnie do takich pajączków i jeden do potężnych żylaków. Ja właśnie miałam ten drugi. Wpuszczali mi do żyły jakiś światłowód i coś tam zamykali, ale szczegółów nie widziałam, bo leżałam na brzuchu. A tak z innej beczki, miałam Cię spytać, jak Arek zniósł tę wizytę u dentysty? Nie wyobrażam sobie Hani w takiej sytuacji. Hmm, my też do zębowych przodowników nie należymy, co także mnie trochę martwi.
Baśka, nie martw się na zapas. Ponoć każda ciąża jest inna. Ja nie miałam mdłości od początku ciąży. Nie pamiętam, kiedy się zaczęły. Mojej znajomej zaczęły dokuczać w drugim trymestrze, co też jest chyba dość nietypowe.
Właśnie mi się przypomniało, że miałam jeszcze Idzie odpowiedzieć. Ida, lekcje przygotowuję wg norweskich podręczników. Co do tłumaczeń, to robię je dla różnych firm, ale ostatnio jest trochę kiepsko... Pojawiają się tłumaczenia, ale techniczne, a takich nie biorę, bo to nie moja bajka. Od 1,5 miesiąca zajmuję się copywritingiem, ale powoli wena mnie opuszcza, bo ileż można pisać o tym samym?

Ostatnia edycja:
Baśka każda ciąża jest inna, w tej możesz nie mieć w ogóle nudności i tylko cieszyć się powinnaś, że ich nie masz i rozmów z muszlą nie urządzasz.
Ragna też uważam że to godne pochwalenia, że mężczyźni chcą się dziećmi zajmować :-)
Słono Cię ten zabieg kosztował ale najważniejsze że wszystko jest ok :-)
Kroma to kiedy mam antka po Was wysłać ;-) ?
Też mnie ciekawi jak Arek zniósł wizytę, napisz coś więcej :-)
Oliwia jeszcze popołudniu wymiotowała, dopiero teraz zjadła kawałek bułki z masłem i poszła spać, mam nadzieję że nocka bez niespodzianek będzie.

a tak w ogóle to na tym wyjezdzie nad wodę podszedł do nas blisko bocian i ja się śmiałam że to jakiś dobry znak:sorry2: bo szczerze mowiąc zanim zaszłam w pierwszą ciąże to często widywałam bociana i ciaglę za nami łaził:dry: no i w zeszłym roku w ogołe nie było go a teraz się pojawił może wam się to wydać głupie ale u mnie bociek zwiastuje dzidzię

reklama
wiecie co ja się troche martwię bo w pierwszej ciąży miałam mdłości od samego początku od razu( chyba po zapłodnieniu) odrzuciło mnie od kawy a test robiłam w 3tyg tydzień pózniej poszłam do ginka i byłam w 4tc i miałam mdłości itp a teraz nic kompletnie zero objaw ciążowych:dry: to mnie trochę martwi bo podobno jak nie ma takich objawów to coś może być nie tak:no:
i czym ty sie przejmujesz:) ja w ciazy nie mialam ZADNEGO objawu nawet najmniejszego, ani raz nei rzygnelam, NIC. po prostu @ sie spozniala 9 dni ( u mnie to neiraz sie zdarzalo wiec NO PANIK), potem zrobilam sie pijana totalnie po 1 piwie, i tylko to mnie skusilo do zrobienia testu... test zrobilam 1 lutego a Leane w brzuchu mieszkala juz od 10 stycznia:)))) nic kompletnie nie odczuwalam, pozniej dopiero spanie mi sie wlaczylo tak od 3 mca, ze po poludniu lubilam spac, i miedzy 5-6 mcem ciazy bolaly mnei cholernie pachwiny i lazilam jak kaczka. kompletnie NIC innego nie mialam:))

MALA MI super ze kiecka juz prawie gotowa:)))))))) no i zawitaj do nas jak najszybciej na dluzej:))))) a co do twojego slubu to zobaczymy jak sie zorganizujemy w czasie itp -nie obiecuje ale moze zrobimy ci niespodziewanke:)))

EMILIAB nie dziwie ci sie ze chcialabys pobyc tylko z 1 dzieckiem na chwile:) najwazniejsze zeby wszystko bylo u obojga dobrze:))

HAPPY usmialam sie z "nocnikowania" Amelki:)))))))) ale nie przejmuj sie bo Leane u niani dzisiaj zawolala swiadomi ze kupe chce , niania zdjela pieluszke kolo nocnika a Leane walnela wielki krowi placek na podloge:)))))))) nie zdazyla jej posadzic bo moejj zawory puscily:))))))))

DORIS dzisiaj truskawy wsuwam:))) a co do silowni to u nas drogi gips ale samej mi sie nei chce chodzic nawet jakbym sie zapisala:)

KANIA oj jak ja bym chciala z pracy pisac do was:)))) nei da sie :/// a co do spotkania w krk to by bylo zajebiscie:)

a tak poza tym to Leane dalam i pospac do 8h i ni chu chu dluzej:/// za to dopoludnia fajnei sie wyglupialysmy, mloda rysowala kolka, ksiazeczki czytalysmy i poza dwoma razam gdzie chcialam i walnac bo powiedzialam nie (oczywiscie zahamowalam jej reke w locie i pogdanka umoralniajaca) to bylo superowo:))) mloda uczyla sie ubierac skarpetki... jak nei udalo jej sie na jej stopki to ubierala na moje najwieksze paluchy od nog i smiala sie jak nimi poruszalam:)

a tak to jutro ide do pracy na caly dzien, zglosilam sie na ochotnika bo widze ile jest roboty i dyro mi dzisiaj nie wiedzial jak dziekowac ze sama sie zaproponowalam .
unas duchota, teraz 24 stopnie i takie burzate niebo ze szok...tylko strzeli raz...

Do góry