reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluszków

hejka widze za gadka byla o kapielach, my kapiemy mala w lazience i wcale nie nagrzewamy tego pomieszczenia specjalnie wczesniej.. kapiemy mala normalnie w wannie (w lazience mamy kolo 21 stopni) potem przenosze ja do jej pokoju gdzie jest kolo 18 stopni, tam karmie ja (nie nakladam jej czapki ani zadnych cudow) i ona od razu przy karmieniu zasypia, tylko ze ja niuni nie kapie codziennie lecz 2 razy w tygodniu... a codziennie ja tylko myje na przewijaku i tez musze cudowac bo mi ucieka hihi...
a co do chorob dzieci, to roznie to bywa, ja tez nigdy wczesniej nie chorowalam, bardzo rzadko mialam grype... a teraz odkad mala sie urodzila to ciagle mi cos dolega, i juz dwa razy bylam chora na grype...i dlugo mnie trzymalo, nie wiem dlaczego... dobrze ze mala nie zarazila sie ode mnie, i tez ciagle slysze ze dzieci bardzo choruja jak ida do przedszkola... zobaczymy jak to u nas bedzie..

reklama
a u nas mały ma uczulenie na brokuły.
pediatra powiedzial ze to bardzo nie dobze wsplywa na brzuszek, ze dziecko moze plakac, widac bylo wysypke na brzuszku.
odstawilam od 2 tyg to warzywo a placz dalej jest, wiec cos tu nie wzystko sie zgadza.
my kompiemy codziennie-taki rytuał. raz szybciutko raz se pluskamy dluzej.
a przeziebienie zdarzylo sie dopiero raz takie lekkie takie z kichaniem.

aaa i mały wazy 8900kg i mierzy 74 cm

Ostatnia edycja:
Biedna Juleczka!

Barteq co chwila ma jakas wirusowke (w promocji od braciszka), a oprocz 3 czopkow paracetamolu i soli fizjologicznej nic nie dostal. Wirosowek nie traktuje sie antybiotykami, chyba ze wda sie infekcja bakteryjna- nieoceniony jest dobry pediatra, takiego ktory od razu by mi dziecko faszerowal lekami wyslalabym w kosmos. Szymkowi zycze, zeby go nic nie dopadlo, bo zdorwe dzieci, to szczesliwe dzieci... czy jakos tak ;-)

No właśnie dobry lekarz potrzebny ja też mam takiego na szczęscie . ale moja sąsiadka np to masakra , Kacper w wieku SZymka dostał pół roku temu kilka antybiotyków pod rzad ostatni już w zastrzykach . Bo jej synek kaszłał nie pomogły syropy to sru antybiotyk bo po co dziecko np przebadać . dużo jest takich przypadków :(
Potem poszła po rozum do głowy i poszła do homeopaty , odkad poszła tak mały jej nie choruje , pediatre oczywiście zmieniła .

Co do kąpieli , ja małą kapie codziennie w domu mam chłodno . Nie zakładam czapek i innych takich , nie dogrzewam

bea - moze byc to wina pieluszki, albo przegrzania, postaraj sie troche wiecej mala bez pieluszki zostawic zeby sie przewietrzylo i wtedy zobaczysz czy zejdzie, a co do spania i picia w nocy, to kazde dziecko inne i chyba nie ma na to reguly. moja niunia tez sie budzi w nocy i chce jesc, idzie spac o 19, o 23 budzi sie na amu, a potem tak kolo 2-3 w nocy na smoczek sie budzi hehe, a tak kolo 5 rano znowu mleczko... ona jeszcze nigdy nie przespala mi calej nocy

mi bobik wogóle nie chce w nocy pić herbatki. wsrzeszczy jak opętany i się wygina. Próbuję sumiennie co noc, ale to nic nie daje. Ciągle chce cycka, a budzi się 3 -4 razy. Wczoraj na noc zjadł kaszkę 150 ml, a i tak nie chciał spać bez cyckania. Dopił jeszcze mlekiem, pewnie kolejne 150 i nic... Zbudził się jak wcześniej

mi tez ciezko bylo zeby w nocy przeszla mi na wode moja niunia, ale z racji ze nie karmie piersia to nie moge co chwile latac i mleka podgrzewac a ona wypije potem 20ml.. dlatego konsekwentnie podawalam jej wode z odrobinka herbatki i tak po 2 tygodniach zalapala ze nie bedzie mleczka o 3 rano tylko woda, i od 2 dni jak sie wybudzi to podaje jej wode (malutko wypija) i spi dalej, juz nie placze i nie marudzi

dziewczyny,cos z innej beczki... maly ma katarek i slini sie,wiecie o co chodzi...skora jest podrazniona.macie jakis dobry krem?tylko prosze jakby cos o marke,ktora moge i u mnie znalezc...mamy A-DERMA(Avoine Rhealba),ale nie za bardzo nam podchodzi...dzieki

Myszta- trudno powiedzieć- najlepiej jakiś krem, ktory nie wchlania sie szybko i pozostawia 'filtr' na skorce. Wszystkie serie dla alergikow od Oliatum Soft po Nivea Pielegnacyjny z Omega...

Mam pytanie- Bartek ciumka! Przypuszczam, ze ciumka bo zabkuje (odsmoczkowany jest od jakiegos czasu, a ciumkac zacza 3 dni temu na maksa)- no rozki kolderki wyciumkane, wstazeczki od ochraniacza wyciumkane, ochraniacz wyciumkany... czy jakies maluszki tez tak robia? Ciumka przed zasnieciem w dzien, jak sie bawi... no kosmos!!!!

Mam pytanie- Bartek ciumka! Przypuszczam, ze ciumka bo zabkuje (odsmoczkowany jest od jakiegos czasu, a ciumkac zacza 3 dni temu na maksa)- no rozki kolderki wyciumkane, wstazeczki od ochraniacza wyciumkane, ochraniacz wyciumkany... czy jakies maluszki tez tak robia? Ciumka przed zasnieciem w dzien, jak sie bawi... no kosmos!!!!

Aniez, a to wygląda jakby ssał?

reklama
Myszta- trudno powiedzieć- najlepiej jakiś krem, ktory nie wchlania sie szybko i pozostawia 'filtr' na skorce. Wszystkie serie dla alergikow od Oliatum Soft po Nivea Pielegnacyjny z Omega...

Ola ma takiego psa malutkiego maskotke i wiecznie jest cały wyśliniony . ciągle coś ma w buzi

Do góry