reklama

***Pielęgnacja listopadowych Bobasów***

reklama
Asix tez myslalam zeby zostawic moje polskie nazwisko, ale za dlugie mam i za ciezkie do wymowy dla anglikow, a raczej juz tu w UK bede zyla z malym to nie bede mu utrudniac zycia na starcie :-)
mam pytanie.....jak bylas u lekarza to przepisali ci lub kazali dawac malemu witaminy? bo ja tu czytalam dziewczyny ze podaja D3 i inne i sie dzis poloznej pytalam od kiedy moge zaczac dawac to powiedziala ze dziecko nie potrzebuje, ze wszystko ma w mleku :szok: a sama z tego co wiem to d3 powienno sie dawac zeby krzywicy dziecko nie mialo, zwlaszcza ze tu malo slonca, caly czas deszcz i deszcz
ja nie wiem czemu w tej angli wszystko jest na odwrot :wściekła/y:

kochana ja polskie nazwisko mu dalam no bo po tatusiu a imie dalismy macius tylko ze po angielsku bo juz tez tu mamy zamiar zostac to mu w papierach bedzie lepiej i w szkole

jezeli chodzi o witam.d3 to mi powiedzieli to samo ale ich olalam i od jutra podaje po kropelce witaminek -tesciowa mi z polski przyslala wiec mam. Bo rzeczywiscie tu jest malo slonca a znajomy lekarz powiedzial mojej tesciowej ze polki ktore mieszkaly z malymi dziecmi w angli i niepodawaly wit.d3 a potem wrocily do polski to najczesciej te dzieci mialy krzywice wiec on poleca-tak wiec bede podawac!!

dziewczyny mam pytanko, moja dzidzia po urodzeniu miała żółtaczkę, nie była ona na tyle duża że by siedzieć dłużej w szpitalu pod lampami ale i tak spora (stężenie bilubiryny 223,8 w 4 dobie) po czterech tygodniach na początku grudnia to stężenie spadło do 97 a norma jest 17 i teraz mam dylemat bo przed nami pierwsze szczepienie na początku stycznia nie spieszę się do nich, wizytę u lekarza mamy planowaną na
21 XII nie wiem co lekarka powie ale ja wolałabym odwlec szczepienie do lutego żeby całkowicie tą bilubirynę mała wypłukała z organizmu, a co wy sądzicie?

Załączniki

• 0016.jpg
    0016.jpg
    279,9 KB · Wyświetleń: 59
asix...a jak jest Maciek po angielsku?
tak z ciekawości pytam bo zielonego pojęcia nie mam:cool2:

Matthias-bardziej jednak podobal mi sie matthew no ale mamy juz mateuszka w rodzinie wiec nie wyszlo;-)

u malego znalazlam dzisiaj 2 male krostki na ramionkach-to sie przenosi z buzki czy co?? na polikach juz nie ma teraz glownie brodka i szyjka-tylko te wygladaja jak potowki a na ranionkach znalazlam biale:szok:

Inka -niestety nie pomoge:zawstydzona/y:nie mam o tym zielonego pojecia:no:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry