reklama

Pielęgnacja maluszka

ja kupuje tylko kropelki dla dziecka takie jakie moja kumpela miala i zadna gruszka czy inne cos nie bylo jej juz potrzebne. tylko nazwynie mapmietam... ale sie zapytam. a wciagac buzia prze zfriede bleeee chyba byms ie bala ze za bardz pociagne:P

reklama
Ale wy dziewczyny macie bujną wyobraźnie z tym wciąganiem glutków hehe :D Jest to tak skonstruowane że nie może się coś takiego zdarzyć :) Ja używam od dwóch lat i nigdy nie pomyślałam że może to być obrzydliwe a jaką ulgę dziecku przynosi gdy nie może oddychać bo ma nos zapchany. A to chyba najważniejsze :)

czyli w ogóle nie ma takiej możliwości żeby się tym zaciągnąć ?? bo koleżanka mnie nieźle nastraszyła tym faktem

nie chyba że ci bardzo zależy to możesz zdjąć filtr i jak będzie rzadki katarek to spróbować. Może przez tą cienką rurkę i ustnik coś się przedostanie. Ja nie próbowałam i nie zamierzam ;)

Ostatnia edycja:
nie daloby rady nawet przy dobrej woli nalykac sie glutkow :-D ja mam fride po Nince, musze tylko dokupic filtry. i musze powiedziec, ze przy duzym katarze frida jest nakomita - gruszka nawet w 1/3 nie jest tak "wydajna".

reklama
u mnie było tak:

frida
- super sprawa, używam jej do teraz- choć przyznam się, że na początku strasznie ją wyklinałam bo rozpadała mi się na 2 części - dopiero przy drugim katarku u synka zauważyłam że ją źle składałam - no blondynka ze mnie jak nic:dry:

ostatnio widziałam na allegro filtry do fridy

na brodawki ( czasami do pupci maleństwa również )- bepanthen+ oczywiście mleczko po karmieniu+ wietrzenie

na stałe do pupci- sudokrem

do buzi - bambino

do buzi na dwór- pewnie nivea na mróz

do zadań specjalnych- na odparzenia: a) mąka ziemniaczana ( bardzo delikatna warstewka by nie pogorszyć odparzenia)
b) mój sposób na odparzenia- zwykły zielony linomag ( ogólnie nie stosuje się go u małych dzieci)+ krem Nivea (2 części nivea na 1 linomagu)
c) kąpiel w krochmalu

na codzień do kąpieli - płyn Oillatum ew. Oillan ( tańszy zmiennik)+ mydełko Oillatum ( do zużycia) po czym szampon J&J

do pępuszka- to co przepisze mi lekarz+ patyczki

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry