reklama

Pielęgnacja maluszka

reklama
ja sie tez podpisuje pod zwolenniczkami aspiratorów do noska. Woda morska plus aspirator to wg mnie najlepszy sposób na pomoc dziecku przy katarze... Byla kiedys u jednej alergolog co mi polecała taki asporator-działający jak odkurzacz-ze nie trzeba samemu ciagnac, ale jakos mni enie przekonal choc ona mowila ze krzywdy dziecku nie zrobi a wyciąga glutki zawodowo..
Poza tym jak sie dziecko meczy to nie ma ze odruch wymiotny tylko sie łapie i czysci nosek zeby moglo oddychac. Ja mam 2 aspiratory i nie wyobrazam sobie zeby wrocic do gruszki-a tez przez nia przeszłam Moze kwestia uzywania ale wg mnie gruszką to mi sie udawało tylko Koze dziecku wyciagnąc i tyle;)

a co do laktacji to jak dziecko bedzie mialo skaze to zadnej bawarki sie nie wypije a ziółka z herbapolu na laktację sa naprawde pobudzające. podobno karmi -piwko -tez wpływa na pobudzenie i to lekarze mojej bratowej polecili wiec sposobów jest wiele nic tylko probowac :D co komu podpasi

Ja zabezpieczam tylko przed kurzem. Gdybym chciała je prać w listopadzie to bym tego nie robiła teraz bo po co sobie życie utrudniać?? :) Ewentualnie mogę je przeprasować jeszcze raz przed porodem - z nudów pewnie tak zrobię :))

mam pytanko odnośnie prania czy te wyprane ciuszki teraz bedziecie prały jeszcze raz w grudniu czy zabezpieczacie tylko przed kurzem

Ja będę prała na pewno końcem listopada albo początkiem grudnia jeszcze raz. Teraz piorę tylko w zwykłym proszku, z podwójnym płukaniem, bez prasowania - żeby pozbyć się zapachu ciucharni i ewentualnych moli, bo 99% ciuchów mam używanych.

ja ciuszki z lumpeksu albo od kogos piore najpierw w zwyklym proszku z naszymi ciuchami. nowe albo po Nince bede prala tylko raz w grudniu od razu w dzieciecym proszku.

reklama
Ja będę prała na pewno końcem listopada albo początkiem grudnia jeszcze raz. Teraz piorę tylko w zwykłym proszku, z podwójnym płukaniem, bez prasowania - żeby pozbyć się zapachu ciucharni i ewentualnych moli, bo 99% ciuchów mam używanych.

ja ciuszki z lumpeksu albo od kogos piore najpierw w zwyklym proszku z naszymi ciuchami. nowe albo po Nince bede prala tylko raz w grudniu od razu w dzieciecym proszku.

Ja tak samo jak koleżanki powyżej :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry