• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Pielęgnacja maluszka

reklama
ja sie tez podpisuje pod zwolenniczkami aspiratorów do noska. Woda morska plus aspirator to wg mnie najlepszy sposób na pomoc dziecku przy katarze... Byla kiedys u jednej alergolog co mi polecała taki asporator-działający jak odkurzacz-ze nie trzeba samemu ciagnac, ale jakos mni enie przekonal choc ona mowila ze krzywdy dziecku nie zrobi a wyciąga glutki zawodowo..
Poza tym jak sie dziecko meczy to nie ma ze odruch wymiotny tylko sie łapie i czysci nosek zeby moglo oddychac. Ja mam 2 aspiratory i nie wyobrazam sobie zeby wrocic do gruszki-a tez przez nia przeszłam Moze kwestia uzywania ale wg mnie gruszką to mi sie udawało tylko Koze dziecku wyciagnąc i tyle;)

a co do laktacji to jak dziecko bedzie mialo skaze to zadnej bawarki sie nie wypije a ziółka z herbapolu na laktację sa naprawde pobudzające. podobno karmi -piwko -tez wpływa na pobudzenie i to lekarze mojej bratowej polecili wiec sposobów jest wiele nic tylko probowac :D co komu podpasi

Ja zabezpieczam tylko przed kurzem. Gdybym chciała je prać w listopadzie to bym tego nie robiła teraz bo po co sobie życie utrudniać?? :) Ewentualnie mogę je przeprasować jeszcze raz przed porodem - z nudów pewnie tak zrobię :))

mam pytanko odnośnie prania czy te wyprane ciuszki teraz bedziecie prały jeszcze raz w grudniu czy zabezpieczacie tylko przed kurzem

Ja będę prała na pewno końcem listopada albo początkiem grudnia jeszcze raz. Teraz piorę tylko w zwykłym proszku, z podwójnym płukaniem, bez prasowania - żeby pozbyć się zapachu ciucharni i ewentualnych moli, bo 99% ciuchów mam używanych.

ja ciuszki z lumpeksu albo od kogos piore najpierw w zwyklym proszku z naszymi ciuchami. nowe albo po Nince bede prala tylko raz w grudniu od razu w dzieciecym proszku.

reklama
Ja będę prała na pewno końcem listopada albo początkiem grudnia jeszcze raz. Teraz piorę tylko w zwykłym proszku, z podwójnym płukaniem, bez prasowania - żeby pozbyć się zapachu ciucharni i ewentualnych moli, bo 99% ciuchów mam używanych.

ja ciuszki z lumpeksu albo od kogos piore najpierw w zwyklym proszku z naszymi ciuchami. nowe albo po Nince bede prala tylko raz w grudniu od razu w dzieciecym proszku.

Ja tak samo jak koleżanki powyżej :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry