reklama

Pielęgnacja maluszka

misia dzieki za odp i podpowiedz :) jutro jak sie bede lepiej czula to troche przeprasuje i popakuje. mam nadzieje ze ta chwile na dworze z tym ogniskiem nie beda smierdziec. w domu wywiesilam zeby podeschly jeszcze i mam nadzieje ze nie wsiakl gleboko ten zapach i juz smierdziec nie bedzie. normlanie zagryzlabym ta sasiadke aggrr

reklama
A było już o pępku? Co kupujecie do pielęgnacji? Stara szkoła czyli spirytus czy coś innego? Ja skłaniam się ku octeniseptowi, bo nie szczypie no i dużoo powietrza.

Moja matka mówiła, że noworodka w pierwszych dniach życia powinno kąpać się w samej wodzie, bo skora jest bardzo delikatna i lepiej jej nie podrażniać.
Kupiłam dzidziusiowe mydło NIVEA , moze któraś z was używała go dla noworodka??? Prosiłabym o jakąś opinię.

a ktos mi pwie jak pakuje od kurzu ??? zeby bylo ok?

ja sie zmobilizowalam wybralam z 3 worow boze az tyle tego mialam :szok: rozm. 56 i mniejsze kilka mam i podzielilam na kolorowe i biale i jutro dwie tury ida :) chyba czesc poprasuje zanim spakuje do woreczkow??

w ogole musze kupi jeszcze
lozeczko
materac
posciele 2x
ceratke
pampersy
kosmetyki
smoczki
tetrowe pieluszki
termometr do ucha
kocyk

i wsio :) jakies kolo 800zl :szok:

Może warto zrobić taki Babyshower , czy jakoś to tak sie nazywa. robi sie imprezkę dla koleżanek, różne zabawy typu malowanie brzucha, itd... Kobiety tak robią i dzięki temu sporą częśc wyprawki mają z głowy.
Ja miałam o tyle dobrze,że od babki i dziadka dostałam na materacyk i wózek, więc największe koszty nas ominęły.

reklama
A słyszałyście, że podobno jakaś mądra gazeta dla mam ogłosiła, że teraz już się nie przeciera pępka spirytusem? Tylko zostawia się, żeby sam odpadł, nic z nim nie robiąc. Bratowa mi tą rewelację ogłosiła ostatnio. Ale chyba nie pójdę tym razem z duchem czasu i konserwatywnie będę lać spirytus ;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry