Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
nie obawiaj się, raz że Ci położna czy lekarz który bedzie przychodził do was na oddział MUSI ci pokazać jak to robić a dwa położna na wizycie patronażowej wszystko jeszcze raz pokaże, sama odkazi itpA może któraś z was mi napisać jak powinna wyglądać taka pielęgnacja pępka??
YouTube - The Happiest Baby - AMNortwest
uspokajanie maluszka- u nas się sprawdzałoPoczytajcie więcej o metodzie uspokajania dr Harveya Karpa
Takie sa ostatnie wytyczne WHO. Tzn już od roku niby obowiązują. A ma to związek z ostatnimi ich badaniami wg których szybciej odpadały kikuty przy suchej pielęgnacji niż przy dotychczasowej metodzie. Nie wiem jak to się ma do rzeczywistości, ja w każdym razie spirytus zakupiłam.A słyszałyście, że podobno jakaś mądra gazeta dla mam ogłosiła, że teraz już się nie przeciera pępka spirytusem? Tylko zostawia się, żeby sam odpadł, nic z nim nie robiąc. Bratowa mi tą rewelację ogłosiła ostatnio. Ale chyba nie pójdę tym razem z duchem czasu i konserwatywnie będę lać spirytus![]()