reklama

Pielęgnacja maluszka

Dziewczyny gdzie najlepiej (najtaniej;-)) kupić wszystkie rzeczy do pielęgnacji maleństwa?? Myślę tutaj o kosmetykach Hipp, Penaten, sól fizjologiczna, chusteczki nawilżające itp. A Może któraś z was kupowała kosmetyki przez internet?? Męża ciężko wyrwać na zakupy a czas leci:baffled:

reklama
Wiolcia najtaniej to jest polowac na promocje.
sól kosztuje 20-30gr za ampulkę w każdej aptece.
chusteczki - promocje w marketach - netto i rossman
kosmetyki kupilam w rosmanie bo byla promocja :]

Ja kupiłam część rzeczy w aptece, gdzie mamy kartę i spore zniżki:
- sól fizj. do oczu,
- woda morska do nosa
- waciki nasączone spirytusem
- miałam też kupować bepanthen, ale mam w domu alantan (wypróbowana maść), który można stosować i na pupę dziecka, i dla siebie, na biust, więc na razie z niego będę korzystać

Resztę na Allegro, przy okazji innych zakupów (żeby wysyłka była jedna):
- Nivea oliwka
- Nivea żel do mycia
- Nivea krem na mróz
- Nivea chusteczki nawilżane
- Paklanki, czyli woreczki zapachowe na zużyte pieluszki ;)
- patyczki do uszu
- aspirator do nosa
- sudokrem
- płatki kosmetyczne duże
- i inne bajery typu: szczotka do włosów, nożyczki, dla siebie podkłady higieniczne

Niby takie drobiazgi, ale po złotówce, a czasem nawet więcej, można było zaoszczędzić na każdej i w sumie uzbierała się spora kwota :)

A właśnie - płyn do higieny intymnej mam Nivea, taki z dozownikiem, od dawna go używam. Ujdzie taki w szpitalu czy trzeba coś specjalnego kupować?

A właśnie - płyn do higieny intymnej mam Nivea, taki z dozownikiem, od dawna go używam. Ujdzie taki w szpitalu czy trzeba coś specjalnego kupować?

zależy pewnie od szpitala - na mojej porodówce zalecali wodę z mydłem dziecięcym, ale na moje to nie ma to wielkiego znaczenia, jeśli ma ph w porządku i używasz już i nic się nie dzieje. Przecież nikt nie będzie z Tobą pod prysznicem siedział (??)

Mnie tam kazali używać, tego co przez całą ciąze używałam. Ja uzywam cały czas Laktacid femina i to od pierwszej ciazy, wcześniej nic mi nie pasowało.
A ja kosmetyki kupiłam w rossmanie, na szczęście mam pod nosem.

Ja po cięciu jak poszłam pod prysznic to i tak ledwo się umyłam...Tylko sie podmyłam i już...A ręcznik to mi wpadał do wody, siostra mi dawała drugi...Ale wyobrazcie sobie, ze mi w szpitalu świetny mój krem zginał...Dostałam od Dziadka wypasiony niemiecki, teraz biore byle jaki, byle nawilżał bo suche tam powietrze koszmarnie.

Dziewczyny gdzie najlepiej (najtaniej;-)) kupić wszystkie rzeczy do pielęgnacji maleństwa?? Myślę tutaj o kosmetykach Hipp, Penaten, sól fizjologiczna, chusteczki nawilżające itp. A Może któraś z was kupowała kosmetyki przez internet?? Męża ciężko wyrwać na zakupy a czas leci:baffled:
apteka+ rossman i wszystko kupisz. Ja zrobiłam sobie dwie listy apteczną i do rossmana aby dwa razy nie biegać bo u mnie skleroza ciążowa zaawansowana ;)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry