reklama

Pielęgnacja maluszka

jeszcze ja się chyba zdecyduję na gaziki Leko do pępka, i może uda mi się je stosować już w szpitalu bo przy Anuli to zalewali pichtaniną pępek nie zważając wcale na ubrania czy ręczniczek i nie z wszystkiego poschodziły te fioletowe plamy

reklama
Ja juz pisałam ,ze dostałam z Irlandii gaziki do pępkaz 70 % spirytusem. Teraz dostałam drugą turę.
Co sądzicie o kremie na pękajace brodawki PureLan i MioBio Herbatka Dla matki karmiącej - to już polskie.

15.09.10 004.jpg

Ostatnia edycja:
Ja juz pisałam ,ze dostałam z Irlandii gaziki do pępkaz 70 % spirytusem. Teraz dostałam drugą turę.
Co sądzicie o kremie na pękajace brodawki PureLan i MioBio Herbatka Dla matki karmiącej - to już polskie.
na pękające brodawki podobne jest bardzo dobry bephanten, ale ja nigdy nie potrzebowałam, bo kuzynka doświadczona bólem nauczyła, że po każdym karmieniu warto wycisnąć jeszcze parę kropli mleka z brodawki i rozsmarować i zostawić do wyschnięcia, nigdy nie miałam ani popękanych ani pogryzionych brodawek
dla matki karmiącej herbatka jest korzystna jak ma tam takie coś w składzie pobudzające laktację, ale ja piłam na początku bawarkę (herbatę z mlekiem) i na laktację nie narzekałam, ale teraz na wszelki wypadek kupiłam herbatkę z hippa i dla maleństwa też z hippa herbatkę przeciwkolkową z koperkiem włoskim

Wiolcia woda morska w areozolu :) ja tez sie zaopatrzylam ale tutaj bo psikacza maja delikatniejszego eheh co jak co ale operacji przy dzieciecym nosie sie boje, hehe pamietam jak Kasandrze wyciagalam glutki gruszka w szpitalu :O z jej 3 miesiecznego mikro noska! :O:O:O Boszee podeszlam z gruszka, ona na mnie spojrzala i zaczela sie wydzierac jak by chciala uciec, a pozniej ,mnie nienawidzila przez jakies pol godziny :O(jej mama nie uzywala wody morskiej :/) ;D
Poza tym ja uzywam tej wody z mentolem teraz jak mam jakis problem lub mi zasycha i jest ekstra:)

reklama
moje sutki teraz troszke ze tak powiem sie wysuszyly i tak hmm poobieraly wiec czasem uzywam bephanten i jest naprawde milusio :)
a ja mam do pepuszka taki plyn robiony w aptece.. to niedobrze?? jak to stwierdzila moja kuzynka tu jest cos co jest g.. warte i kazala mi sie z apteki zaopatrzyc(znowu kolezanka mi robila oczywiscie)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry