Doggi
Sudocrem tylko na zaczerwienienia czy obtarcia bo on bardzo wysusza.
Smółka to jest tylko ta pierwsza kupka malucha taka czarna.
Ameli nie smarowałam wcale ale w tego co wiem od innych mam (z ich doswiadczenia i bledów:-) to najlepiej bambino ten w takim metalowym opakowaniu albo ziajka masc posladkowa przeci odparzenia. Gdy sie nic ze skora nie dzieje to nie ma sensu przyzwyczajac skóry do specjalistycznych kremow na odparzenia bo potem i 2 latkowi trzeba bedzie smarowac.
Pamietam, ze jak bylam z mala w szpitalu (miala bakterie w moczu) to pielegniarki mówiły by zawsze przy przewijaniu dokładnie oczyscic krem, który pozostał.
Aestima co do oliwki to nie wiem czy nie sprawdzi pod pieluszka. Jest sliska i pieluszka mogła by obcierac ale to tylko takie moje domysły. Zreszta pamietam jak w 2008 na szkole rodzenia mówiono nam ze oliwki nie powinno sie tak dzien w dzien uzywac bo potem sa klopoty chyba z gruczołami (ale nie jestem pewna).
Co do pieluszek to Amela nosi je na noc i jestem pozytywnie zaszkoczona dada z Biedrony teraz sa takie miekkie jak pampersy i tez maja nawet ten zielony pasek i te elastyczne boczki.
Ja kupuje 1 pampersa takie zółte jedno opakowanie (albo 1 pampers caer-białe opakowanie) a potem juz 2 z dady.
Co do wagi zamieszczonej na opakowaniu pieluszek to jak jest np. do 5 to trzeba tak do 4 i 1/2 liczyc ale to tez wazne czy maluch jest długi czy pulchniutki :-)