reklama

Pielęgnacja maluszków

dzięki Malinka, no MEWA pamiętam własnie że Ty pisałaś kiedyś o rumianku i ze pomógł pomimo że niby wysusza - poprzemywam tak 2-3 dni i zobacze co się bedzie działo...

Wczoraj byliśmy na szczepieniu i zapomniałam o to oczko zapytać, no ale pediatra przed ją badała, więc jakby jakoś znacznie było to chyba by zauważyła...:-p

reklama
a nam zalecono właśnie masażyk i cały czas go robimy bo u nas cały czas wizja zabiegu na oczko,a kazała go nam robić nastepująco,że kciukami w po nosku dół blisko kacików rozcierackilka razy dziennie,np. przy zabawie
u nas oczko ropieje dalej,a jesteśmy juz po 2 opakowaniach kropelek

a nam zalecono właśnie masażyk i cały czas go robimy bo u nas cały czas wizja zabiegu na oczko,a kazała go nam robić nastepująco,że kciukami w po nosku dół blisko kacików rozcierackilka razy dziennie,np. przy zabawie
u nas oczko ropieje dalej,a jesteśmy juz po 2 opakowaniach kropelek

czyli dotyka sie miejsca miedzy noskiem a kącikiem oka i schodzi w dół do noska, tak?
no własnie czytałam tez ze najpier masażyk a jak nie pomoze to kropelki wtedy...

no alle zobaczymy jeszcze co bedzi eo tym przecieraniu rumiankiem i solą

ja pupe przemywam wodą w domu a chusteczki mam na wyjscie pampersa, nie uczulają ale w domu wole wodą :tak:
A na odparzenia najlepiej się sprawdza sudocrem. Kiedyś smarowałam jak był problem a odkąd Julka przesypia nocki to smaruje profilaktycznie wieczorem i ewentualnie podczas nocnego przewijania bo w sumie tylko w nocy sobie odparzała pupke

U nas pupka się nie odparzyła nigdy więc nie wiem.Ale ja uzywam profilaktycznie kremu PENATEN niemieckiego ,smaruję pupcie za każdym przewinięciem (prawie) bo moja bardzo lubi sobie z kupą pospać i boję się zeby sie nie odpazyła

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry