reklama

Pielęgnacja maluszków

moja na szczescie nie jest uczulona na zadne chusteczki...tfuj,tfuj....odpukac,ale do tej pory mialam juz i Nivea,Pampersa,Dzidziusia i nawet ktos mi przyniusl Dada z Biedronki...no i pupa cacy....:-)
A ty Malinka sprubuj robic jak dziewczyny pisza....a jak nie pomoze to zostaje (niestety ) watka i woda...moze rzeczywiscie jest Tomus uczulony...

reklama
Dziewczyny doradźcie mi.
Małemu pupę przy zmianie pieluszki wycierałam chusteczkami nawilżającymi baby-dream ale dostał uczulenia więc wycierałam mokrymi wacikami jak pupa była już ładna to zmieniłam chusteczki na inne i po każdych to samo mocno czerwona pupcia i nie trę mocno tylko delikatnie i już używałam Nivea Johnson bambino i po każdym tak samo i teraz znowu myje mu pupcie wodą...Ale wygodniej jet chusteczkami bo nawet jak jestem w gościach to muszę prosić o wodę bo nawet jak raz wytre jakąś nawilżającą to pupcia czerwona....Może coś źle robie???A używam sudokremu,i jak myje wodą to pupa cacy:tak:
Witam u mojej malutkiej tak samo zawsze miałam husteczki pampers ,ale teraz chciałam wypróbowac te z biedronki DADA I PIELUCHY TEŻ MAM DADA -niestety cała pupcia zsypana czerwona na tą chwile przemywam woda przegotowana ,Gdy ciałko wyschnie -zasypuje pudrem linomag -juz skorka dochodzi do siebie ,

Amelka miala uczulenie od chusteczek pampers sensitive wiec i te bezzapachowe potrafia uczulic:baffled: od kad skonczyla 2 tyg ciagle woda i watka a na ewentualne odparzenia pieluchowe bepanthen do pupki i jest ok.ja sie nie krepuje isc w gosci poprosic o wode...kazdy pyta wtedy czemu nie uzywam chusteczek:confused2:juz mam dosyc tlumaczenia ale jak sami beda mieli dzidzie z problemami pupnymi to wtedy sie dowiedza czemu woda:tak:

Ja za to stwierdzam że Bephaneten jest o niebo lepszy od Sudocremu. Przynajmniej w naszym przypadku. Odparzenie zeszło Gabi po jednej nocy. A jak smarowałam Sudocremem, bo słyszałam że silniejszy i na odparzenia które już są, to się biedna męczyła 2 dni.

fakt, ja również byłam zdziwiona gdy smarowanie sudocremen przegoniło odparzenie dopiero po kilku dniach, spodziewałam się szybciej efektu;
za to bepanthenu używałam jedynie do brodawek, nie wiem więc ile szybciej by zadziałał na pupcię małej;

U nas żadnych uczuleń na chusteczki nie było - ale jeszcze nie wszystkie wypróbowane - na razi etylko bambino, nivea baby, jonhson`a i dada z biedronki(są ok tylko strasznie trudno wyciągają się z pudełeczka-takiego po innych chusteczkach, sklejają się i trzeba je rozdzielać dwiema rękami).

A co do smarowanka to używam linomagu- maści tej zielonej i jest cacy:tak:
Pediatra przepisałą mi tą masc robioną - ale:shocked2:po paru razach były krostki jak nic. Przestałam, wróciłam do linomagu i z nowu cacy(a niby taka dobra ta maść...)
No i wtedy na te krostki zaaplikowałam sudocrem i po jednym razie praktycznie puściły:tak:

Powiedzcie mi dziewuszki wiecie moze jak się robi masażyk oka przy niedrożnym kanaliku i umiecie wytłumaczyc? szukam na necie ale nie widze...:confused2:
Małej jedno oczko łzawi od 3 dni - przemywam i zakrapiam solą fizjologiczną. Ropki tylko czasami ma troszke, ale ma (bo w tym drugim nic). Chyba nie jest to jeszcze na tyle rozwinięte by isc z tym do lekarza, może masażyk pomoże...

ten masaz kanalika ponoc jest bardzo trudny i nieumiejetne wykonany moze nawet zaszkodzic,
radze sie przejsc do lekarza jak sie utrzyma to lzawienie

powiem Ci ze Adas tez mial takie lzawienie z jednego oka , ale tez ropialo i przemywalam na zmiane i sola fizjologiczna i rumiankem i ok 3 dnia przeszlo

reklama
Dziewczyny dziękuje za odpowiedz:)
Azorek no niestety chyba zostane jak Ty przy wodzie.
A używam sudockemu bo linomag u nas się nie sprawdził-co pupa to inna:tak:
Malbertka lepiej idz z oczkiem do lekarza bo ten masaż to naprawdę trzeba umieć robić bo można całkowicie zatkać kanalik-tak mi powiedział okulista jak byłam z małym bo też miał zatkany kanalik ale na szczęście pomogły kropelki DICORTINEFF i obyło się bez masażu...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry