reklama

Pielęgnacja maluszków

Andariel ta wanienka o której mówisz to chyba - Flexi Bath-widziałam ją na targach.
Fajna bo miejsca w domu nie zabiera...ja troszke na początku cierpiałam - bo urządziłam sobie ładnie łazieneczke tak jak chciałam, kolorki i te sprawy(troszke mam hopla na punkcie aranżacji wnętrz)no i jak pomyslałam ze mam taka zieloną wanienke wstawić duża tam to mnie trzepało:-Dale teraz już nie mam czasu o tym mysleć...:-D
My kąpiemy Małą od początku codziennie - częściej ja a tata pomaga, a czasami sama daje rade jak go nie ma;-)i teraz juz jej wiecej wody nalewam zeby sobie w ciepełku siedziała, tez lubi cieplejszą - jak raz jej dalismy 36 stopni to jej szczena się trzęsła:-D

Nie moge sie doczekac jak już sama rączką bedzie pacać w wode i chlapać:-p

Mam wanienke tą profilowaną Onde z termometrem a termometr popsuł się już jakos po tygodniu...:no:

reklama
ja tez juz jakies 4tyg kąpie Malutką codziennie tak ok godz. 19.15.-19.30, jak jest mąz to on kąpie najpierw Małą potem Duzą córcie:-) ja potem ubieram i karmie, woda do kąpieli ma u nas 39stopni, ok 21.00 dziewczynki śpią:-)

ja od poczatku kapie mala codziennie i sama:) tez lubi cieplejsza wode:)
my nie mamy problemow z ciemieniucha ....a czym wy myjecie dzieciom wloski?bp ja mam johnsona te mydelko jakby w plynie z pompka nie pamietam jak sie na zywa....takie zolte i tym cala ja myje a jak mylam szapnonami to sie skora na glowie strasznie wysuszala :)

Melduję że materacyk do wanny sprawdził się rewelacyjnie, Jagoda zadowolona, cała szczęśliwa z wanny nie chciała wyjść.Baby Bath Float on eBay (end time 15-Oct-09 20:50:13 BST)
Okazało się że jest to materiał taki jak na nieprzemakające prześcieradła, taki jakby papier z dziurkami, nie wiem jak opisać, a w środku są kuleczki które w wodzie pęcznieją. Na środku i po bokach ich nie ma więc dziecko ma swobodę ruchu. Obiecuję wkleić zdjęcie jak zrobię zdjęcie pojutrze po kąpieli bo dzisiaj zapomniałam zabrać aparat do łazienki.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry